anna_p_k
20:59, 17 kwi 2015
Pogoda zrobiła się paskudna więc przyszedł dzień na moje pierwsze "malunki", ostrzegam śmieszne
no ale co tam trzeba się jakoś rozbawić w taką brzydką pogodę
co o takim pomyśle sądzicie, może coś doradzicie lub odradzicie
to, że szmata w pierwszej kolejności powinna zniknąć to już wiem (dowiedziałam się o tym niestety o wiele za późno
)... kiedyś ja usunę obiecuję ale nie teraz mój M. by padł na zawał gdybym mu powiedziała że likwiduję bo jednak jest nieprzydatna wręcz szkodzi a ja na darmo wydałam kasę
od dołu:
1. Tawuła japońska "Goldmund"
2. Szałwia omoszna chyba deep blue (chodzi mi o tą niższą odmianę)
3. bukszpan kulka
4. Róża Alba Meidiland (biała)
5. Clematis Arabella (płożący, kolor niebieski)
od góry:
1. Róża (jedna odmiana ale nie wiem jaka jeszcze moje typy to: The Fairy; Lovely Fairy lub Elfrid)
2. Lawenda
3. coś będę tu musiała umieścić bo chyba mi zostanie miejsce
4. tawuła japońska "Goldmund"
Jeżeli chodzi o te wyżej skarpy "korytka" są one bardzo płytkie i na razie będę raczej testować co tam mi przetrwa zimę, musi być to roślinka z płytkimi korzeniami na razie jest tak:
1. od tarasu wolne nie mam nic chciałam lawendę ale obawiam się że nie przetrwa, jedna na próbę mogę w sumie wsadzić
2. korytko mam narazie dwa małe bukszpany, będą robione na kulkę,
3. wrzosy + thuja tuffe

od dołu:
1. Tawuła japońska "Goldmund"
2. Szałwia omoszna chyba deep blue (chodzi mi o tą niższą odmianę)
3. bukszpan kulka
4. Róża Alba Meidiland (biała)
5. Clematis Arabella (płożący, kolor niebieski)

od góry:
1. Róża (jedna odmiana ale nie wiem jaka jeszcze moje typy to: The Fairy; Lovely Fairy lub Elfrid)
2. Lawenda
3. coś będę tu musiała umieścić bo chyba mi zostanie miejsce
4. tawuła japońska "Goldmund"
Jeżeli chodzi o te wyżej skarpy "korytka" są one bardzo płytkie i na razie będę raczej testować co tam mi przetrwa zimę, musi być to roślinka z płytkimi korzeniami na razie jest tak:
1. od tarasu wolne nie mam nic chciałam lawendę ale obawiam się że nie przetrwa, jedna na próbę mogę w sumie wsadzić
2. korytko mam narazie dwa małe bukszpany, będą robione na kulkę,
3. wrzosy + thuja tuffe