czytałam gdzieś że popiół i troty są dobre na brak ślimaków jak się pojawią będę testować narazie słoneczka u mnie mało co to mają się dobrze ale wolę żeby pogoda się poprawiala i przyszły w końcu porządne upały
muszę Aniu zapamiętać, że ślimaki nie lubią popiołu i trocin? troty to trociny?
też mam kilka host posadzonych pod sosnami... na razie ledwo co mi wystają z ziemi...
Ja coś gdzieś czytałam o piwnej pułapce na ślimaki i o tym, by rozsypać wokół rośliny skorupki jajek, ale testuję to tylko w warzywniku z uwagi na wątpliwą estetykę takiego rozwiązania
moje kwiatuszki, mało ich mam w ogródku jak narazie zaledwie dwa gatunki na parapetach może nie ogrodowiskowe bo same surfinie ale co roku mam je i chyba pozostanę im wierna w połowie sezonu pokażę dlaczego a przed domkiem pzostałam wierna kolorowi pomarańczowemu aksamitki, część jednak musiałam dokupić bo te darmowe przedszkolne upatrzył sobie ptaszek i zaczął mi wyjadać
A ja nigdy nie kupowałam ani petunii ani surfinii, za to dzisiaj przytaszczyłam petunie takie kremowe, wilce, których nigdy nie miałam, a bardzo mi się podobały...
śliczne te Twoje biale Aniu - zaczynam sie do nich przekonywać