Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;)

Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;)

anna_p_k 21:13, 20 maj 2015

Kasiu ja ciacham i wiem że z czasem bedzie lepiej Efffa ma z tym problem więc ją zachęcam
anna_p_k 21:17, 20 maj 2015

magdziam napisał(a)
ładne te hosty, ja też dopiero posadziłam je w tym roku, chociaż podobają mi się od dawna. Podobno są przysmakiem ślimaków...

Też to słyszałam dlatego nie bardzo byłam na tak ale się skusiłam w końcu i są ale jak będę musiała walczyć ze ślimakami to hmm długo nie będą
anna_p_k 21:17, 20 maj 2015

magdziam napisał(a)
ładne te hosty, ja też dopiero posadziłam je w tym roku, chociaż podobają mi się od dawna. Podobno są przysmakiem ślimaków...

Też to słyszałam dlatego nie bardzo byłam na tak ale się skusiłam w końcu i są ale jak będę musiała walczyć ze ślimakami to hmm długo nie będą
anna_p_k 07:39, 21 maj 2015

jona napisał(a)
Dorodne te Twoje hosty . Z hostami i ślimakami u mnie różnie. Część z nich rośnie na dość suchym stanowisku i tu nigdy ślimaków nie było . Inna sprawa tam gdzie jest wilgotno, tu trzeba funkii jednak mocno pilnować.

czytałam gdzieś że popiół i troty są dobre na brak ślimaków jak się pojawią będę testować narazie słoneczka u mnie mało co to mają się dobrze ale wolę żeby pogoda się poprawiala i przyszły w końcu porządne upały
IzaK 18:28, 21 maj 2015

muszę Aniu zapamiętać, że ślimaki nie lubią popiołu i trocin? troty to trociny?
też mam kilka host posadzonych pod sosnami... na razie ledwo co mi wystają z ziemi...
anna_p_k 08:41, 22 maj 2015

IzaK napisał(a)
muszę Aniu zapamiętać, że ślimaki nie lubią popiołu i trocin? troty to trociny?
też mam kilka host posadzonych pod sosnami... na razie ledwo co mi wystają z ziemi...

tak ponoć te nawet kupowane dla chomików przynoszą porządany skutek i ślimak nie podchodzi do roślinki
rumiankowa 13:38, 22 maj 2015

Ja coś gdzieś czytałam o piwnej pułapce na ślimaki i o tym, by rozsypać wokół rośliny skorupki jajek, ale testuję to tylko w warzywniku z uwagi na wątpliwą estetykę takiego rozwiązania
anna_p_k 14:55, 22 maj 2015

rumiankowa napisał(a)
Ja coś gdzieś czytałam o piwnej pułapce na ślimaki i o tym, by rozsypać wokół rośliny skorupki jajek, ale testuję to tylko w warzywniku z uwagi na wątpliwą estetykę takiego rozwiązania

do piwka sie garną ślimaczki, pamiętam jak znajomy raz odłożył sobie przy krzaczkach nie miał co później pić
anna_p_k 15:04, 22 maj 2015

moje kwiatuszki, mało ich mam w ogródku jak narazie zaledwie dwa gatunki na parapetach może nie ogrodowiskowe bo same surfinie ale co roku mam je i chyba pozostanę im wierna w połowie sezonu pokażę dlaczego a przed domkiem pzostałam wierna kolorowi pomarańczowemu aksamitki, część jednak musiałam dokupić bo te darmowe przedszkolne upatrzył sobie ptaszek i zaczął mi wyjadać

IzaK 21:56, 22 maj 2015

A ja nigdy nie kupowałam ani petunii ani surfinii, za to dzisiaj przytaszczyłam petunie takie kremowe, wilce, których nigdy nie miałam, a bardzo mi się podobały...
śliczne te Twoje biale Aniu - zaczynam sie do nich przekonywać