Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa symfonia

Ogrodowa symfonia

Fasolka 00:31, 17 mar 2015

No i dotarłam do tej informacji... gdybym była mnie niecierpliwa to po przerzuceniu kilku stron trafiłabym na odpowiedź Rozumiem, że hodowla na Sm.Zag.? Przepraszam, że zaśmiecam Ci wątek kynologicznymi pytaniami Już nie będę i lecę kończyć czytanie.
Sabina76 13:33, 17 mar 2015

Fasolka - dziękuję bardzo Ola, ogród dopiero raczkujący ale niezmiennie mnie zadziwia pomimo ciężkich warunków rośnie i się rozwija. W zasadzie to dopiero ogródeczek Nie mam tyle czasu ile bym na niego chciała.
Moja gończa panna bardzo mnie absorbuje, ale na pewno sama dobrze coś na ten temat wiesz Hodowla nazywa się tak jak pisałaś. Nawet nie pamiętałam, że gdzieś ją wspomniałam. Podawanie przydomka to tak jak podawanie nazwiska. Jakoś tak prawie wszędzie się podaje i to już weszło w nawyk A tym tematem możesz "zaśmiecać" mi wątek do woli A Ty jaką masz suczkę i skąd? W jakim jest wieku i o jakim umaszczeniu?
I Olu masz swój wątek? Wpadłabym z przyjemnością z rewizytą Pozdrawiam z moim gończuchem Was Dziewczyny
Sabina76 13:57, 17 mar 2015

Rewelacyjna pogoda i mam dzisiaj urlop

kosolka 18:15, 17 mar 2015

Prześliczne te krokusy I jaki ruch w nich
Fasolka 18:22, 17 mar 2015

Cieszę się bardzo z miłej odpowiedzi na mój wpis. Miałam małego stresa, czy tak w pierwszym poście na Twoim wątku tak Cię wypytywać, ale wierz mi, jak widzę GP to mam coś takiego, że muszę przeprowadzić śledztwo A przydomka hodowlanego u Ciebie nie znalazłam ale mamy przecież piękną Rodowodową Bazę Gończego Polskiego i tam wystarczyło wpisać imię suni. Oczywiście mogło być też tak, że imię Twojej suczki byłoby nadane przez Ciebie a nie oryginalne "hodowlane" wtedy niestety moje detektywistyczne zapędy skończyłyby się porażką Ja mam już dorosłą sunię Daszę Park Welski i też jest czarna podpalana(w kwietniu skończy 7 lat). W moim przypadku niestety, Daszka mnie już tak nie absorbuje, jak kiedyś bo jest inwalidką i wychodzi tylko na krótkie spacery za bramkę i w zasadzie po 5-10 minutach chce wracać. Jedynie od czasu do czasu nasz spacer trwa ok. 20 minut... I tak już praktycznie 4 lata. A mnie brakuje tych naszych wspólnych, najczęściej 2- godzinnych spacerów po lesie....

No rewelacyjne te krokusy z pszczółkami w środku, jak widzę takie zdjęcia to normalnie energia wstępuje na maksa
A wątku nie mam i nie zanosi się żebym miała.
Sabina76 18:38, 17 mar 2015

kosolka napisał(a)
Prześliczne te krokusy I jaki ruch w nich

Dziękuję Olu, tak się rozmnożyły (jeśli tak można powiedzieć) 3 cebulki wsadzone 2-3 lata temu. Nie wiem tylko dlaczego niektóre zrobiły się białe?
Sabina76 18:52, 17 mar 2015

Fasolka napisał(a)
Cieszę się bardzo z miłej odpowiedzi na mój wpis. Miałam małego stresa, czy tak w pierwszym poście na Twoim wątku tak Cię wypytywać, ale wierz mi, jak widzę GP to mam coś takiego, że muszę przeprowadzić śledztwo A przydomka hodowlanego u Ciebie nie znalazłam ale mamy przecież piękną Rodowodową Bazę Gończego Polskiego i tam wystarczyło wpisać imię suni. Oczywiście mogło być też tak, że imię Twojej suczki byłoby nadane przez Ciebie a nie oryginalne "hodowlane" wtedy niestety moje detektywistyczne zapędy skończyłyby się porażką Ja mam już dorosłą sunię Daszę Park Welski i też jest czarna podpalana(w kwietniu skończy 7 lat). W moim przypadku niestety, Daszka mnie już tak nie absorbuje, jak kiedyś bo jest inwalidką i wychodzi tylko na krótkie spacery za bramkę i w zasadzie po 5-10 minutach chce wracać. Jedynie od czasu do czasu nasz spacer trwa ok. 20 minut... I tak już praktycznie 4 lata. A mnie brakuje tych naszych wspólnych, najczęściej 2- godzinnych spacerów po lesie....

No rewelacyjne te krokusy z pszczółkami w środku, jak widzę takie zdjęcia to normalnie energia wstępuje na maksa
A wątku nie mam i nie zanosi się żebym miała.

Oj a co się stało? Taka młoda jeszcze sunia i to od 4 lat Jeśli nie chcesz, to oczywiście nie pisz. Rozumiem.

Też zaraz popędziłam do naszej Bazy i muszę powiedzieć, że masz piękną sunię o pięknym podpalaniach i imieniu i co najważniejsze - kochaną

Szkoda, że nie masz wątka na Ogrodowisku, ale wpadaj i śmiało pisz - zapraszam serdecznie

Wymiziaj proszę ode mnie Daszkę Wszystkie gp nasze są
Fasolka 18:53, 17 mar 2015

Sabina76 napisał(a)

Dziękuję Olu, tak się rozmnożyły (jeśli tak można powiedzieć) 3 cebulki wsadzone 2-3 lata temu. Nie wiem tylko dlaczego niektóre zrobiły się białe?

W związku z tym, że ja praktycznie nie mam cebulowych (jeszcze, bo Ogrodowisko zmienia więc kompletnie się na tym nie znam, ale myślałam, że wszystkie cebulowe trzeba wykopać a na jesień wsadzić. Czyli, jeśli Ci się rozmnożyły tzn. że ich nie wykopujesz i rosną tak pięknie??? A te pasiaste krokusiki przypominają mi mój dom rodzinny... tylko wtedy praca w ogrodzie to była kara za grzechy
Fasolka 18:57, 17 mar 2015

Dzięki za zaproszenie, będę wpadać
Sabina76 19:08, 17 mar 2015

Fasolka napisał(a)

W związku z tym, że ja praktycznie nie mam cebulowych (jeszcze, bo Ogrodowisko zmienia więc kompletnie się na tym nie znam, ale myślałam, że wszystkie cebulowe trzeba wykopać a na jesień wsadzić. Czyli, jeśli Ci się rozmnożyły tzn. że ich nie wykopujesz i rosną tak pięknie??? A te pasiaste krokusiki przypominają mi mój dom rodzinny... tylko wtedy praca w ogrodzie to była kara za grzechy

Niektóre się wykopuje, a niektóre nie. Krokusy na szczęście nie. Przykrywam je tylko korą na zimę. U mnie też w domu praca w ogrodzie to jak za jakieś ciężkie grzechy była. Moi rodzice do dzisiaj się jeszcze dziwią, że tak mi się przestawiło Bo jak ktoś myli natkę pietruszki z marchewką to gorzej już chyba być nie może