Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 13:05, 12 lut 2016

makkasia napisał(a)

Tak właśnie tak może być niższa - a nawet powinna być niższa niż ekran ale ten pomysł mi się bardzo podoba

A ja ciemnota nie mogę sobie tego wyobrazić...
kosolka 13:06, 12 lut 2016

makkasia napisał(a)

Jeśli taka Ci odpowiada to nie wywalaj wszystkich The fairy bladawca tylko dodaj mocny kolor burgundu i - żurawki, róże, przetacznik mocno różowy np.Fist love i daj na brzeg limonkowe trawki, tylko, ze artemis nie będzie pasować- bo to powinny być wtedy bladawe róże z mocnymi akcentami burgundowymi ciemną zielenią i limonką

To też świetny pomysł jest. Wiedziałam że coś fajnego podoradzasz.
kosolka 13:42, 12 lut 2016

Mój rysunek w kolorystyce Pina Reni i z radami Kasi

ren133 13:57, 12 lut 2016

Cóż mogę powiedzieć? Jak dla mnie ta rabata jest piękna Są zimozielone, ale jest też zwiewnie dzięki ML i cuuuudne zestawienie kolorystyczne
Tylko dla Artemis musiałabyś znaleźć inne miejsce
A jaka byłaby odległość od rosnącego już bukszpanu do obwódki?
kosolka 14:14, 12 lut 2016

No właśnie pytanie JAKA MUSIALABY BYC?
ren133 14:16, 12 lut 2016

z 1,5m minimum?
popcorn 14:23, 12 lut 2016

Ślicznie ta rabata się zapowiada
popcorn 14:24, 12 lut 2016

nie robiłabym fali, w prostocie siła
makkasia 14:53, 12 lut 2016

kosolka napisał(a)

To też świetny pomysł jest. Wiedziałam że coś fajnego podoradzasz.

W tym przypadku tej inspiracji były wielkie cisowe kule i kule ceramiczne. A cała reszta to bajkowa łąka: wielkie kwiaty piwonii, róż, ciemnych, prawie czarnych irysów, fioletowe i burgundowe łubiny drobne kwiaty orlików we wszystkich kolorach od bladego różu po czerń, żurawki z zielonymi liśćmi i żarówkowatymi różowymi kwiatostanami, i wiele, wiele innych a z traw były molinie, trawa hakonechloa, stipy ...i jeszcze mogłabym długo wymieniać ale uwierz mi taki misz masz jest piękny tylko na wystawach i tylko w danej chwili. Efekt łąki i to łąki efektownej cały rok jest niezmiernie trudny do stworzenia - Dobrze jest się skupić na szkielecie czyli w tym przypadku (chyba juz wybrałaś) kule trzmielinowe i powtórzenie trzmieliny u dołu oraz ekran z bukszpanu i kawałek obwódki. Z roślin kwitnących zdecydowane kwiaty u Ciebie to artemis. Gdy chcesz uzyskać podobny efekt do tej inspiracji to ja bym nie wywalała wszystkich the fairy dodałabym najwyżej jeszcze jedną odmianę róż w mocnym kolorze np Darcey bussell. Dodałabym je4szcze jarzmianki burgundowe i różowe, ciemnofioletowe orliki, i są jeszcze takie różowo białe, poprzetykałabym to wszystko żarówiasto kwitnącymi żurawkami na brzeg rabaty (tam gdzie nie będzie obwódki posadziłabym zimozielone limonkowe carexy i gdzie niegdzie też te żarówiaste żurawki z zielonymi liśćmi (mam takie musze poszukać nazwy) Pewnie Hakonechloa tam by nie dała rady ? Wiosną burgundowe i różowe tulipany i czochy, później czosnki główkowate, i ewntualnie jeszcze puste przestrzenie wypełnić np stipą, molinią itp i to wszystko ...ale misz masz ale ładny misz masz
makkasia 14:56, 12 lut 2016

kosolka napisał(a)
Mój rysunek w kolorystyce Pina Reni i z radami Kasi

To znaczy, ze wywalisz artemis???