Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

zawitka 16:39, 28 maj 2016

Danuś ---- rzadko piszę, ale zaglądać zaglądam bo Twój ogród jest dla mnie niedoścignionym wzorem .jak się wściekam na ogród a tak tyż bywa to lecę do Ciebie i iiii jest spokój.Tnę te ukochane buksy i czekam żeby urosły .Wazne że ogród zmienia się na lepsze a co się napracuje to moje.Nie odpisuj, ale dłłłłługo bądż z Witkiem i całym portalem bo bez Was byłoby smutno .Pozdrawiam cieplutko Całą Rodzinę . Wierz mi ----cieszcie się długo szczęściem we dwoje
Kasiek 22:40, 28 maj 2016

Jak zwykle myslisz o nas czekajacych przed monitorem i za to Ci bardzo dziekuje
katel 23:52, 28 maj 2016

Gardenarium napisał(a)

Dwie bardzo stare konewki z długą wylewką o pojemności 1 galon do podlewania siewek w szklarni, sitko w jednej złote, ale nie ze złota, śliczną starą malutką łopatkę ręczną do podcinania chwastów, zwierzątko (tajemnica, jakie) z kamienia chyba piaskowca obrośnięte mchem do Cottage Garden - na prezent dla kogoś

Wyobraźnia już pracuje - muszą być piękne .
Luteczka 00:00, 29 maj 2016

Danusiu dziękuję za artykuł, jest świetny jak wszystkie
Pozdrawiam
uziemiona 09:42, 29 maj 2016

Gardenarium napisał(a)

Pielimy, ale sadzimy rośliny rodzime a nawet chwasty...żeby sprawić wrażenie naturalności Prawie to samo, a jednak nie.

Takie sobie rozważałam w swoim wątku

"Danusia założyła wątek, w którym przedstawia ogrody angielskie i swojego projektu inspirowane naturą. Wiele razy zastanawiałam się, czy mój nadmorski nie mógłby być taki pur nature, tylko trochę podrasowany, w np. zimozielone rośliny. Rośliny nie pielęgnowane w żaden sposób radzą sobie i wyglądają pięknie. A jaka ekologia - ile m3 wody i czasu zaoszczędzone (nie mam jeszcze sys. nawadniajacego), nie mówiąc o nawozach, opryskach ( tych w sumie robię mało)."

A potem poszłam w teren obfocić co nieco ( str. 14)

Ciekawe, czy trend z rodzimymi roślinami się przyjmie i utrzyma na dłużej?
A także zastanawiam się, czy mój sąsiad miałby szansę na jakiś medalik ze swoją kompozycją dmuchawców, jeszcze jakby wkomponował jakieś obeliski? (11)

Dzięki za relacje, ale wiesz co Danusiu, wracaj i obfoć jedyny, niepowtarzalny N T Bukszpanowy!
Gardenarium 10:21, 29 maj 2016

Dziś zakwitła pierwsza róża Druga jutro, bo już się otwiera Powiązałam róże, żeby ciężarówki ich nie potrącały, rosną już wysoko, na poziomie koron drzew

Instagram Ogrodowiska
Donia72 17:12, 29 maj 2016

Danusiu, dostałam kiedyś bylinę i nie mam pojęcia co to jest? Czy możesz zajrzeć do mnie na str.333?
Gardenarium 18:47, 29 maj 2016

Zajrzałam
Wrzuciłam w zestawieniach sporo zdjęć z CHFS 2016

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3754-umiejetne-zestawianie-roslin-zgrane-duety-wylacznie-przyklady-kompozycji?page=13

Instagram Ogrodowiska
jolanka 20:57, 29 maj 2016

Obejrzałam zestawienia z CHFS - wspaniałe, z przyjemnością wykorzystam u siebie, jeśli pozwolisz Wybrałaś takie delikatne w wyrazie, sprawiające wrażenie lekkości ale jednocześnie spokoju i elegancji. Rośliny są w nich po prostu na właściwym miejscu
Pszczelarnia 13:11, 30 maj 2016

Gardenarium napisał(a)
Nie, na CHFS nie ma kul, co zapowiadali projektanci, pisałam o tym. Dlaczego zaraz przesyt Anglią? Nigdy w życiu.
Ogrody angielskie w poniedziałek, we wtorek CHFS.

Podobał Ci się ten ogród? Mi tak poprzez swoją nieoczywistość roślinną. I okolica piękna.