Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

viva 09:37, 28 cze 2016

Gardenarium napisał(a)
Warto Nie wyrabiam się z artykułem, ale napiszę w końcu Zdjęcia mam wybrane na pulpicie

Danusiu, zostaw sobie na spokojniejszy czas
Dziękujemy Ci bardzo Jestem ogromnie ciekawa co wybrałaś ale cierpliwie czekam
Zana 09:59, 28 cze 2016

Danusiu niezmiennie mnie zadziwia jak Ty "upychasz" te rośliny u siebie. Niezwykła jest ta soczystość Twojego ogrodu. Róże cudne obejrzałam. U mnie różanie jeszcze skromniutko, ale pod wpływem O. zakupiłam pierwsze egzemplarze - Lavender Ice i Munstead Wood mnie już kwitnieniem zachwyciły, czekam jeszcze na Minervę i Charles de Nervaux.

Realizacji planu dnia życzę! I cieszę się, że ze zdrowiem lepiej
Gardenarium 11:10, 28 cze 2016

Dziękuję
Dwa punkty odhaczone, czyli trawnik na medal Wczoraj padało, ale dolewam systematycznie. W tym roku mam ambicję na lepszy trawnik niż w zeszłym

Instagram Ogrodowiska
Pszczelarnia 11:21, 28 cze 2016

Gardenarium napisał(a)
Razem z jaśminowcem kwitną nadal ciemierniki

Musi być pięknie zapachowo, bo jeszcze tyle róż a cieniste zakątki tak ładnie chłodzą.

Joku 11:23, 28 cze 2016

Gardenarium napisał(a)
U sąsiada ogród użytkowy, mam nagietki za płotem, a u mnie kolekcja paproci... i nie tylko

Zderzenie dwóch światów....
Bardzo lubię paprocie. Na artykuł poczekam z cierpliwością.
Zdrowiej.
Gardenarium 11:41, 28 cze 2016

"Zderzenie dwóch światów", nie uwierzysz, ale takie zdanie wypowiedziałam w myślach, jak zaczęłam czytać Twój post. Nie do wiary

Artykuł będzie o ogrodzie Vivy , o paprociach już mamy ale drugi też być może będzie, powinnam w zasadzie opisać swoje paprocie

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 11:44, 28 cze 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Musi być pięknie zapachowo, bo jeszcze tyle róż a cieniste zakątki tak ładnie chłodzą.

Ewciu, z myślą i na Twoje zawołanie ta sesja oraz zmotywowanie mnie do większej robótki w ogrodzie. Zbieram się powoli. Jak ślimak, pokaż rogi
Zapachy są boskie, na ulicy też wpadają na mnie, od róży Pilgrim.

Instagram Ogrodowiska
jazzy 11:55, 28 cze 2016

Danusia, piękne róże masz! Czy one rosną w półcieniu? Ja dopiero zaczynam przygodę z różami i chciałabym część posadzić w półcieniu, ale czytam wszędzie, że one dużo słońca muszą mieć.
ps. Kiedy ciachasz cisy?
12:00, 28 cze 2016
zdrowia życzę bo faktycznie dziwne to forum było jak w bukszpanowym była taka stagnacja. Ciesze się, że wszystko wraca do normy
Gardenarium 12:01, 28 cze 2016

Jazzy. U mnie wszystkie róże rosną w półcieniu, jest to strona wschodnia pod murem, potem słońce idzie wyżej i jeszcze oświetla, ale po południu już nie. Róże na początku cierpią trochę, potem ciągną się w górę i mają słońce wysoko, nad murem. Dlatego u mnie wszystkie są takie długie Po prostu dążą do słońca.

Róże mam w koronach prawie wszystkich drzew i bardzo mi się to podoba

Cisy już zaczęłam ciachać (3 wielkie kule pocięłam), po upałach to róbmy, bukszpany nie znoszą cięcia w gorącą lub mokrą pogodę.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies