Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

kaisog1 10:02, 02 mar 2017

...tak czułam, że ruszycie z kopyta Pogoda cudna ostatnio, chociaż ja się nieźle załatwiłam i teraz ruszać się nie mogę Mam nadzieje, że weekend będzie ładny to trochę podgonię
Danuś grzebałam też szczegółowiej w necie i znalazłam parę donic o których mi pisałaś ...ale ceny powalają hahahah
Gardenarium 10:03, 02 mar 2017

magdaw napisał(a)
Danusiu jakie ambitne plany!
ja już przycięłam hortki i trawy częściowo i teraz się zabieram za owocowe.
Wieje u nas niemiłosiernie!
A czy mogę coś zrobić z moim trawnikiem jest w strasznym stanie ale dalej bardzo mokry - myślę że jak zacznę grabić to wszystko wylezie!

Czekaj z trawnikiem do kwitnienia forsycji lub tuż przed, ale nie teraz.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:04, 02 mar 2017

kaisog1 napisał(a)
...tak czułam, że ruszycie z kopyta ;d Pogoda cudna ostatnio, chociaż ja się nieźle załatwiłam i teraz ruszać się nie mogę Mam nadzieje, że weekend będzie ładny to trochę podgonię
Danuś grzebałam też szczegółowiej w necie i znalazłam parę donic o których mi pisałaś ...ale ceny powalają hahahah

No to i właśnie chodzi a o takie donice. Dwie ale konkretne, co z nastawienia 10 tanich, skoro nie ma efektu? Kupuj, zmolestuj sponsora naczelnego.
Podeślij link, to zatwierdzę i powiedz że ja kazałam

Instagram Ogrodowiska
kaisog1 10:11, 02 mar 2017

Szefowo ja i tak wszystko zwalam na Ciebie! ...i niestety nie ma już argumentu przeciw
Malgosik 10:24, 02 mar 2017

Gardenarium napisał(a)
Dziś odpalam sezon, ale nie myciem mebli, meble na jutro zostawiamy.

Plan na dziś:

- cięcie żywopłotów
- przestawianie rzeczy i odkurzanie kamyków
- przestawianie mebli
- cięcie buka, albo i nie, chyba w tym roku zostawię takiego rozczapirzonego, mocne cięcie w przyszłym roku
- sprzątanie rabat (nasypało się śmieci z tui)

Plany na jutro:

- mycie mebli
- wymiana wody w stawie
- uruchomienie elementów wodnych z wymianą wody lub nalaniem wody
- ewentualnie robienie kompozycji w donicach lub przynajmniej zastanowienie się co zrobić
- zagrabienie trawnika
- zamiatanie wszędzie gdzie się da i odkurzanie

Plany na sobotę:

- sprzątanie na ulicy
- szlif i będzie błysk

Witaj

Danusiu to mi dałaś kopniaka.
Skoro Ty tak, to ja też muszę iść liście jesienne posprzątać z rabat, pograbić pozamiatać, bo cebulowe pną się w górę, coby w śmieciach nie kwitły. Dzięki za motywację. Teraz już nie mam watpliwości, że do ogrodu czas ruszyć.
U mnie na cięcie żywopłotu chyba za wcześnie, bo grunt grząski, a muszę po nim stąpać. Ale jeszcze zdążę.
Pozdrawiam
Sebek 10:26, 02 mar 2017

Kibicuję nadchodzącym poczynaniom Mi udało się jesienią znaczną część rabat posprzątać, więc dużo mi nie zostało do zrobienia
jola54 10:35, 02 mar 2017

Danusiu! Ja dzisiaj również wyruszam do ogródka, pogoda cudowna, choć trochę wieje. Zrobiłam plan robót i zacznę od trawnika, bo mi go krety zmasakrowały. Pozdrawiam
magdaw 10:36, 02 mar 2017

Gardenarium napisał(a)

No to i właśnie chodzi a o takie donice. Dwie ale konkretne, co z nastawienia 10 tanich, skoro nie ma efektu? Kupuj, zmolestuj sponsora naczelnego.
Podeślij link, to zatwierdzę i powiedz że ja kazałam

Danusiu jesteś super !
Mój mąż jak dyskutuję z nim i omawiam ( np trzeba się pozbyć gliny) to sam już mówi ...jak Danusia kazała..( w domyśle nie ma wyjścia) hahah

Gardenarium 14:23, 02 mar 2017

Dobre Ależ jesteście kochane Banan

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:25, 02 mar 2017

Tak było kilka dni temu

A dziś wielka demolka

i moc worów ze śmieciami

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies