Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

sylwia_slomc... 16:49, 10 sie 2017

Gardenarium napisał(a)

Nie chce przytyć, jak więcej jej daję - to wiadomo co a jak dostaje 400 g dziennie na dwa razy to wygląda jak modelka na wybiegu, ale chuda jest. Jak dla mnie za chuda.
jeździ ze mną na krótkie trasy, ma nowego kawalera obok, bo sąsiad mi się zmienił na rogu ulicy Leży na kanapie i spi Takiej dobrze. Wysoko, najedzona i za nic nie odpowiada

Danuś mam trzy psy jednej rasy i dwa normalnie wyglądają, a jedna od szczeniaka jak zagłodzona, nic nie poradzę takie predyspozycje ma jak i u ludzi bywa Twoja modelka ma tak samo
inka74 17:06, 10 sie 2017

Danusiu - pisałaś w ubiegłym roku, że kupiłaś tulipany Montreux - byłaś z nich zadowolona? Nie mogę na wiosennych zdjęciach ich znaleźć. Czy pamiętasz może jaki one mają kolor - bardziej kremowy czy cytrynowy? Co zdjęcie w internecie to inaczej wyglądają...
A_gawa 09:47, 11 sie 2017

Danusiu, chciałam Ci gorąco podziękować za Ogrodowisko, za to, że mogę tu być w każdej chwili, z każdego miejsca, za tę skarbnicę wiedzy, a w szczególności za Twoją bezinteresowność względem nas użytkowników. Dziękuję Ci za miejsce, które mnie leczy!

Tak mnie dziś od rana wzruszenie ściska, że nie mogę... Dziękuję! Buziaczki, cukiereczki, ciasteczka i torciki!!! :*

Kłaniam się!
Gardenarium 09:59, 13 sie 2017

akwarela napisał(a)
Pani Danusiu mam jeszcze malutką prośbę, proszę napisać w jakiej odległości są sadzone wiśnie na rabacie od ulicy? Przepięknie tam jest.

Co 3 metry

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:04, 13 sie 2017

inka74 napisał(a)
Danusiu - pisałaś w ubiegłym roku, że kupiłaś tulipany Montreux - byłaś z nich zadowolona? Nie mogę na wiosennych zdjęciach ich znaleźć. Czy pamiętasz może jaki one mają kolor - bardziej kremowy czy cytrynowy? Co zdjęcie w internecie to inaczej wyglądają...

W zależności od fazy kwitnienia mają i to i to.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:30, 14 sie 2017

Robię w ogrodzie minimalnie. Wczoraj skosiłam trawnik, malutko było.

Dziś np. polałam chodniki i schody wodą, zmyłam z kurzu i śmieci.
Zajrzałam, czy nie ma ciem w pułapkach feromonowych.

Podlałam rośliny w donicach

To wszystko, co zrobiłam dla ogrodu. A ogród dla mnie co zrobił? - istnieje i cieszy jeszcze ciągle.

W grujecznikowych listkach jakby dziurki od opuchlaków? Czy nie? Widziałam ślimaka skorupowego, nie uwierzycie, ale siedział na drzewie

Może to ślimak? Opuchlaki chyba grujeczników nie jedzą?

Same plagi. Jak to wytrzymać?

Instagram Ogrodowiska
Basilikum 21:36, 14 sie 2017

Danus jak moja magnolka byla mala to ja wcinaly slimaki, wiec dlaczego nie grujecznik, pewnie tez jadany jest
malgorzata_s... 21:41, 14 sie 2017

Oj tak plagi w tym roku chyba nie ominęły nikogo.Danusiu czasem trzeba odpocząć i tylko się cieszyč ogrodem.Tyle serca w nim zostawiłaś że się odwdzięcza i cieszy oko nawet jak czasem odpuścisz.Pozdrawiam
inka74 21:47, 14 sie 2017

Gardenarium napisał(a)

W zależności od fazy kwitnienia mają i to i to.
dziękuję!
Gardenarium 21:56, 14 sie 2017

W tym roku odpuszczam bukszpanowy totalnie. Tłumaczę to zmęczeniem "materiału'

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies