Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

pawel_snopek 12:51, 15 sie 2017

Gardenarium napisał(a)

Nie muszę już nic zmieniać. Ogród jest skończony, już nic w nim polepszyć się nie da. Rzeźba to już była ostatnia wisienka na torcieA normalne prace pielęgnacyjne idą wolnym torem, koszenie co 4 dni - jest, zmywanie chodników co miesiąc, zamiatanie ulicy, co miesiąc (kiedyś co tydzień).

Zwiększyły się przerwy koszenia na ulicy.
Ogród jest samowystarczalny, wygląda doskonale.

Tylko cięcie na razie kuleje, ale przyjdzie na to czas, a jak nie - to w następnym roku. Ja w każdym razie zwalniam. Zwalniam się także z większości obowiązków medialnych.

Stwierdzenie że ogród jest skończony świadczy o dorosłości ogrodniczki Miło by było czasami zobaczyć Twój ogród na foteczkach. Pozdrawiam
Gardenarium 19:19, 15 sie 2017

Uaktualniłam zdjęcia w wizytówce do maja. Od maja nie mam ani jednego nowego zdjęcia
ogrodu nie tylko bukszpanowego

Instagram Ogrodowiska
19:54, 15 sie 2017
Gardenarium napisał(a)

Nie muszę już nic zmieniać. Ogród jest skończony, już nic w nim polepszyć się nie da. Rzeźba to już była ostatnia wisienka na torcieA normalne prace pielęgnacyjne idą wolnym torem, koszenie co 4 dni - jest, zmywanie chodników co miesiąc, zamiatanie ulicy, co miesiąc (kiedyś co tydzień).

Zwiększyły się przerwy koszenia na ulicy.
Ogród jest samowystarczalny, wygląda doskonale.

Tylko cięcie na razie kuleje, ale przyjdzie na to czas, a jak nie - to w następnym roku. Ja w każdym razie zwalniam. Zwalniam się także z większości obowiązków medialnych.

o fotkach czytam...a właściwie ich braku czytam

o zwalnianiu się tez czytam

bo, że mało cię Danusiu na forum to widzimy ...trudno raczej nie zauważyć ......nie wiem co myśleć o tych wpisach?...jak je rozumieć? myślałam, że twoja niska frekwencja to okres przejściowy ...a teraz wydaje sie, że nadchodzi nowy początek....
boguslaw_r_ 11:46, 16 sie 2017

Podziwiam Cię Danusiu , że dajesz radę, jak to robisz nikt nie wie, a efekt jest piorunujący, pozdrawiam.
A_gawa 23:15, 17 sie 2017

Rzadko tu bywałam i czytałam nowości wątkowe - po prostu życie - jednak wiedz, że dla mnie tylko Ty jesteś sercem i duszą tego miejsca, a bez Ciebie już czuje się pustkę i jakieś takie coś trudne do nazwania...

Jeszcze raz dziękuję, że mogę korzystać z Twoich skarbów i serdecznie pozdrawiam!

Ukłony!

Gardenarium 09:26, 18 sie 2017

eee_taam napisał(a)

o fotkach czytam...a właściwie ich braku czytam

o zwalnianiu się tez czytam

bo, że mało cię Danusiu na forum to widzimy ...trudno raczej nie zauważyć ......nie wiem co myśleć o tych wpisach?...jak je rozumieć? myślałam, że twoja niska frekwencja to okres przejściowy ...a teraz wydaje sie, że nadchodzi nowy początek....

Ale jak mało widzimy? -prześledź posty moje Ratuję Wasze trawniki przede wszystkim Ale po kominkach też chodzę, tylko nie piszę, albo mało

Zwalnianie każdemu się należy kiedyś, kula śniegowa w postaci Ogrodowiska rośnie, aż człowiek nie wydoli w pewnym momencie. Ja w każdym razie przestawiam się na inne tory, o wiele przyjemniejsze i nie ma w tym nic zatrważającego, raczej wszystko jest radosne. Dojrzewam, eliminuję pewne rzeczy, na inne się nie zgadzam, nie biorę wszystkiego co mi się nawinie. Nie robię nic na siłę. Filtruję swoje zajęcia.

Nauczyłam się wiele przez te 7 lat Ogrodowiska Dzięki Wam.

Instagram Ogrodowiska
Iwk4 09:43, 18 sie 2017

Gardenarium napisał(a)
Uaktualniłam zdjęcia w wizytówce do maja. Od maja nie mam ani jednego nowego zdjęcia
ogrodu nie tylko bukszpanowego

Dlaczego Danusiu?
Przecież tak lubisz fotografować.
magdaw 10:31, 18 sie 2017

Danusiu to ja jeszcze podpytam o hortensje.
Mam 2 ogromne już w przechowalniku limelighty czy one na wiosnę wkopane do dużych donic będą kwitły od strony północnej przy budynku ( chciałam je postawić z 2 stron garażu) i na zimę te donice dołować. Czy one potrzebują więcej słońca?
Dziękuje raz jeszcze a przede wszystkim za mój ogród
Magda
Gardenarium 22:48, 18 sie 2017

Nie będą kwitły, u mnie nie kwitły w cieniu Potrzebują więcej słońca.

Instagram Ogrodowiska
Monic 22:19, 19 sie 2017

Gardenarium napisał(a)

Nie mam ani jednego letniego zdjęcia Nie robię.

a ja też przyszłam nacieszyć oczy po długiej nieobecności i brak zdjęć
Może coś się pokażesz z późnoletnich ujęć, Danusiu?
Pozdrawiam serdecznie!