Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Mille 22:55, 12 paź 2014

Mnie również spodobał się ogród bez trawnika, choc widać, że ilość drzew musiała stanowić mega wyzwanie. Bardzo mi się spodobała prostokątna rabata z rh i bukszpanem - prosty układ, a 100% elegancji))

Danusiu, to teraz jeszcze czekamy na bardziej słoneczną wersję ogrodu bez trawnika!
lenka 00:46, 13 paź 2014

Gardenarium napisał(a)

Dzisiaj miałam ucztę karmelową pod grujecznikiem

Danusiu, czy Twój grujecznik jest jednopniowy? Jak jest szeroki?Przycinasz go? Ponieważ ja u swojego niestety nie mogę się doczekać takich przebarwień i zapachów to zakupiłam drugiego- w cudnym kolorze. W odróżnieniu od mojego "starego" wielopniowego ten jest takim pojedynczym badylkiem i zastanawiam się ile miejsca mu potrzeba i gdzie go posadzić.

Ogród bez trawnika -kolejna fantastyczna realizacja. Gratuluję
Madziarzeszow 07:09, 13 paź 2014

Jak na samym początku powiedzieli o marzeniu właścicielki by zachować stare potężne drzewa to już wiedziałam Kto wystąpi
Pięknie zaprojektowany ogród i wykonanie godne mistrza , tym bardziej , że dość nietypowy bo bez trawnika
boguslaw_r_ 12:10, 13 paź 2014

Naoglądałem sobie że hej,
Gratuluję wykonawstwa czysty profesjonalizm, poza tym jak mogłobybyć inaczej, rutyna i 40 letni staż perfekcja,
Wituś Pomysłowy Dobromir - dobre, i profeska.
Ciekawe czy bez drzew taki ogród byłby fajny czy smutny.
Buziole.

Margarete 13:16, 13 paź 2014

Ja też wczoraj 2 razy ogladałam żeby wyłapać wszystkie niuanse, ogród piekny, ludzie chyba tez sympatyczni i zaprzyjaźnieni z Toba Danusiu.
Twój wystep przed kamera - super, pełna profeska....jak ja sie ciesze że tez troszke do tej "ogrodowomaniakowej" twojej rodziny należe
Gratki i miłego tygodnia !
p.s. Foty z twojego ogrodu jak zwykle zachwycające...
Gardenarium 14:56, 13 paź 2014

Margo napisał(a)
Danusiu, ja również oglądałam dziś Maję
Ogród bez trawnika ciekawy, pięknie te ogromne sosny wkomponowałaś.
Ale ja tradycjonalistka jestem, kawałek trawnika być musi
Co nie zmienia faktu, że ogród mega intrygujący tą odmiennością.
Gratuluje pomysłu i wykonania
Pozdrawiam

Ja też tradycjonalistka, ale tutaj akurat miał wielki sens.

Mille napisał(a)
....
Danusiu, to teraz jeszcze czekamy na bardziej słoneczną wersję ogrodu bez trawnika!

Może kiedyś, ale jego pomysł i wykończenie jeśli na słoneczne stanowisko - będzie zupełnie inne

lenka napisał(a)

Danusiu, czy Twój grujecznik jest jednopniowy? Jak jest szeroki?Przycinasz go? Ponieważ ja u swojego niestety nie mogę się doczekać takich przebarwień i zapachów to zakupiłam drugiego- w cudnym kolorze. W odróżnieniu od mojego "starego" wielopniowego ten jest takim pojedynczym badylkiem i zastanawiam się ile miejsca mu potrzeba i gdzie go posadzić.

Mój grujecznik ma jeden pieniek, a koronę na 2 metrach, ma szerokość około metra, jeszcze go nie tnę, ale będę aby nie był szerszy a ma być wyższy

boguslaw_r_ napisał(a)
Naoglądałem sobie że hej,
Gratuluję wykonawstwa czysty profesjonalizm, poza tym jak mogłobybyć inaczej, rutyna i 40 letni staż perfekcja,
Wituś Pomysłowy Dobromir - dobre, i profeska.
Ciekawe czy bez drzew taki ogród byłby fajny czy smutny.
Buziole.

Boguś staż zawodowy to ja mam 20 letni, a w pasji ogrodniczej - 40

Bez drzew taki ogród musiałby być inaczej zaprojektowany, dałabym jakieś drzewa liściaste przebarwiające się, więcej traw niskich i oczywiście ciekawe powierzchnie wyżwirowane Także pagórki, falujący, preriowy ogród. Byłby bardzo wesoły w moim wykonaniu

Instagram Ogrodowiska
MiraR 15:00, 13 paź 2014

Danusiu widziałam dziś w CO proso róczkowate (chyba pomyliłam nazwę,chodzi o to róczkowate).Zastanawiam się nad kupnem.Czy warte zachodu? Kupić czy raczej nie polecasz?
Miłego dnia
Gardenarium 15:03, 13 paź 2014

Ja też go (proso rózgowate) ostatnio kupowałam do ogrodu klienta, co robiłam teraz. Polecam, fajnie się całkiem przebarwia i jest delikatne jak mgiełka.

Instagram Ogrodowiska
MiraR 15:34, 13 paź 2014

Dziękuję.To kupię w takim razie.Najbardziej obawiam się traw,które są "wędrujące" tzn mają rozłogi i dlatego wolę się spytać
No właśnie to proso to rózgowate a ja przeinaczyłam na róczkowate
Magda_ 15:42, 13 paź 2014

Danusiu oglądałam wczoraj kawałek "Mai..." czy ten ogród znajdę gdzieś na ogrodowisku ?