Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Sebek 20:36, 05 mar 2018

Gardenarium napisał(a)
Niech mnie ktoś wyleczy i powie jak powstrzymać się przed zakupami roślin lub gadżetów ogrodowych?

Znaleźć drugie hobby - u mnie działa
Aurelllia 20:54, 05 mar 2018

Pani Danusiu hahahha z tymi daliami to jak ja - 10 zamówiłam ostatnio Psinka bardzo ładna Ma Pani teraz parkę
abiko 21:10, 05 mar 2018

Jak na każde uzależnienie jakaś metoda pewnie jest ja omijam sklepy z daleka.. chociaż raz na jakiś czas mus wstąpićdla zdrowotności
basia3012 22:29, 05 mar 2018

W sprawie uzależnienia od kupowania roślin to ja nie mogę się pochwalić sukcesami. Wczoraj zapomniałam, że kupiłam już 5 berberysów Atropurpurea i dokupiłam jeszcze 6 szt. Też wczoraj kupiłam 10 szt trawy Sporobolus różnołuskowy a dzisiaj dokupiłam jeszcze 10 szt. Bo może będzie za mało . I tak w kółko.
A psinka fajna. Dobrze trafiła. Ja w swoim życiu przygarnęłam już 4 porzucone pieski i 5 kotków. 3 szczeniaczki to było rodzeństwo znalezione w lesie przy szosie a jeden ze schroniska wzięty. Już odszedł. A 2 kotki to z budek na osiedlu mieszkaniowym i 2 też w lesie pod domkiem letniskowym. Piąty-kotka Fanta wzięta od znajomych, mieszka z nami do dziś. Wszystkim zwierzętom znajdywałam domy. Czasem i 2 miesiące plakatowałam przystanki. Teraz tylko Fanta z nami jest. Pozdrawiam serdecznie wszystkich uzależnionych .
BKosimkArt 07:19, 06 mar 2018

Trzeba się po prostu z tym pogodzić i kupować jeśli sprawia to przyjemność
Gardenarium 07:37, 06 mar 2018

Kresce nowy domownik się spodobał, ma się z kim bawić, ganiają i zabawkami się bawią. A na spacerze ona ma dłuższą smycz więc leci przodem, a on za nią i "poprawia"

W domu jak chciałam, żeby spały oddzielnie w innych pomieszczeniach, to on piszczał i śpią w jednym pokoju. Nie mogą latać po salonie, bo już mi się wpakował w wysiewy na parapet i ziemi było na kanapie pełno

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:39, 06 mar 2018

mirkaka napisał(a)
No ja bym dała jej na imię 'przecinek' Pasowałoby do pozostałych- Kreska, Kropka, Przecinek Życzę dużo radości z nowego pieska, na pewno będzie wdzięczny za dobre serce

Psy mają u nas imiona na literkę "K' a koty na literkę "P" Tak jakoś jest Przecinek pasuje, ale rozważaliśmy Kwadrat

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:39, 06 mar 2018

Sebek napisał(a)

Znaleźć drugie hobby - u mnie działa

To mnie zaciekawiłeś, no...jakie to hobby?

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:41, 06 mar 2018

Aurelio, jestem uspokojona w takim razie.

Basia3012 - no to mnie przebiłaś

Basiu od KosimkArt - to prawda, że aby na zdrowiu się podbudować, trzeba rośliny kupować. Się zrymowało.

Instagram Ogrodowiska
Milka 07:47, 06 mar 2018

Gardenarium napisał(a)
Kresce nowy domownik się spodobał, ma się z kim bawić, ganiają i zabawkami się bawią. A na spacerze ona ma dłuższą smycz więc leci przodem, a on za nią i "poprawia"

W domu jak chciałam, żeby spały oddzielnie w innych pomieszczeniach, to on piszczał i śpią w jednym pokoju. Nie mogą latać po salonie, bo już mi się wpakował w wysiewy na parapet i ziemi było na kanapie pełno

Ale się dzieje, nowy domownik, nawiasem cudny
W parze psy, czy grupie, są szczęśliwsze i zobaczysz nowe zachowania, gratuluję, serducho masz wielkie
To daję zakaz, nie szalej, bo się nie obrobisz z tymi zakupami, ha ha.
Albo nowe hobby, ja mam, Sebciu ma rację, pomaga