Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Milka 07:44, 03 mar 2018

Masz rację, we Wroclawiu one są niemal wszędzie, czyli dość pospolite.
Jak się wyrobie , pokażę moje aktualnie, choć lepszym miernikiem jest glogownik Red Robin, dalam foty u siebie, -15 w nocy, a on trwa.
Ukorzenic ci laurowisnie, przy okazji ciecia wiosną?
Anna_ogrodni... 09:41, 03 mar 2018

Witam gorąco (u mnie na Sląsku zima tez nie popuszcza dzisiaj rano było -15)
Danusiu czy mogę poprosić o rade?
Chciałabym w przedogrodku posadzić szpaler z ok. 5 niskich róż w kolorze białym lub różowym czy wybór pashminy lub aspiryn rose będzie dobry?
Na pierwszym planie mam tuje szmaragd następnie różaneczniki i właśnie na tym tle ja widziałabym róże (w miarę zdrowe i powtarzające kwitnienie)
Danusiu spójrz łaskawym okiem na moje pytanie i będę wdzięczna za podpowiedz
pozdrawiam serdecznie i życzę dobrego dnia
sylwia_slomc... 09:47, 03 mar 2018

Najwięcej mrozu miałam - 20 dwie noce, a tak to się utrzymywało w nocy -10 do -15. Ale na tym wygwizdowie to trzeba doliczyć odczuwalnego 10 więcej
Katkak 19:23, 03 mar 2018

Gardenarium napisał(a)
Laurowiśnie w czasie dużego mrozu i tam, gdzie liście wystają ponad śnieg, marzną, a liście brązowieją. Przerobiłam to w zeszłym roku. Ale jak to pisałąm, Wrocław to całkiem inna, lepsza Polska

Moja laurowiśnia trzyma się dzielnie i oby tak zostało.
KasiaBawaria 10:04, 04 mar 2018

U nas w miasteczku, w zeszlym roku stare laurowisnie, geste i dobrze zakorzenione zmarzly do gruntu. Tylko u nas szybko jest kamien pod ziemia. I to byly te zwykle odmiany. Moje genolia mial tylko kilka listkow zbrazowialych. Mam wiec nadzieje, ze jednak pomimo wszystko dadza rade.
oliwka 16:25, 04 mar 2018

Witam Danusiu,
zajęłam się wreszcie planami ogrodowymi na moim balkonie. Mam w związku z tym prośbę o poradę. Co pnącego mogłabym posadzić do palety na zacienionej scianie ? W ubiegłym roku rósł piękny cytrynowy wilec, ale paleta ma za mało miejsca i ziemia co chwilę wysychała. W upalne dni nie można było zostawić jej bez opieki i podlewania.
Czy mogłabyś doradzić coś co będzie sobie radziło bez wody a jednocześnie szybko zarośnie? Czy zmienić paletę ? tu można zobaczyć jak wyglądało to dotychczas:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5302-ogrodek-warzywny-na-balkonie?page=43
Kasiek 20:44, 04 mar 2018

Czekam z niecierpliwoscia, bomba normalnie
yolka 20:57, 04 mar 2018

cytowane- zapisane
Gardenarium 21:53, 04 mar 2018

Milka napisał(a)
Masz rację, we Wroclawiu one są niemal wszędzie, czyli dość pospolite.
Jak się wyrobie , pokażę moje aktualnie, choć lepszym miernikiem jest glogownik Red Robin, dalam foty u siebie, -15 w nocy, a on trwa.
Ukorzenic ci laurowisnie, przy okazji ciecia wiosną?

Nie ukorzeniaj Irenko, muszę zrezygnować z ich uprawy. To już drugi raz.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:54, 04 mar 2018

yolka napisał(a)

Na Kujawach laurowiśnie też wytrzymują, ta rośnie w Kruszwicy, potem usunę. Te najpierw to moje maluchy, te w Kruszwicy są dalej

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2999-ogrod-z-widokiem-na-jezioro?page=570

Bardzo dobrze się mają Oby do wiosny.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies