Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

boguslaw_r_ 14:57, 24 paź 2014

W Łodzi przy gruncie -1, a ja tęsknię za wiosną, za ptaszkami, kwiatkami i ciepełkiem brrrrrrrrr.
byle do wiosny.
buziole.
Toszka 15:00, 24 paź 2014

U mnie nic nie tknięte. Trochę tylko rozkwitające jeżówki pospuszczały główki, ale teraz już stoją na baczność
AniaB 19:26, 24 paź 2014

Gardenarium napisał(a)
Kto wydłubuje owady z rurek? Dzięcioł?

Danusiu, u mnie właściwie od maja robi to głównie dzięcioł:

I gdybyż tylko jeden! Bywają dwa...

a nawet trzy, bo taka stołówka przyciąga jak magnes!

Tu jeden z winowajców, atakujący samą budkę, bo jak się później okazało, słomki leżały już na ziemi.

Teraz widzę koło domków dla owadów nie tylko dzięcioły, pojawiają się też kowaliki. Są również sikory bogatki.

Śliczna jesień u Ciebie i pięknie ją pokazujesz U mnie koło domu już zniknęły donice; dziś pochowane.
Danusiu, tak sobie pomyślałam poniewczasie, proszę Cię skasuj post lub gdzieś przenieś, jeśli zaśmiecam Twój wątek.
Olili 21:11, 24 paź 2014

Danusiu, nostalgia w Twoim wydaniu piękna.
Ślęczę nad Twoimi realizacjami mnóstwo godzin i jak mnie biorą wyrzuty sumienia,że nic nie robię, to zaraz sobie tłumaczę,że na naukę nigdy czasu nie szkoda
makkasia 21:15, 24 paź 2014

Danusiu, piękna nostalgia
życzę dobrego wyboru wyjazdu i pięknego weekendu
Gardenarium 11:24, 25 paź 2014

Margo napisał(a)
Ooo, to jak tak samo spróbuję okryć begonie, może przetrwają te parę dni.
Tak pięknie jeszcze kwitną ...
Zdjęcia jak zwykle zachwycające
Pozdrawiam

Moje begonie bulwiaste pomimo -2 - trzymają się zdrowo, nie zbrązowiały, a zawilce zbrązowiały, cyklameny jedynie oklapły nieco.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 11:25, 25 paź 2014

Agatan24 napisał(a)
Dzień dobry Danusiu.
Był przymrozek u Ciebie?

Tak, jest od dwóch dni, wczoraj było minus 1 dzisiaj minus 2. Ale ogród wspaniale wygląda, jedynie leci więcej liści z tulipanowaca..nie zbieram, fotografuję, uwieczniam jesień w moim ogrodzie, żeby ogród tak samo nie wyglądał a różnił się nieco na zdjęciach Bo się znudzi

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 11:27, 25 paź 2014

ana_art napisał(a)
Danusiu czy pora obkopczykować róże? Dzisiaj u nas było -8,6 ale pojutrze już ma być ciepło

Jeszcze za wcześnie...

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 11:29, 25 paź 2014

Ewciu, ostatnio przyjęłam zasadę nie zdradzania swoich źródeł zakupu z powodów wiadomych, za duży najazd i nic nie ma Z bólem serca nie mogę udzielać takich informacji, bo szkodzę sama sobie Mam nadzieję, że to zrozumiesz Stale potrzebuję towaru, a szukanie i objeżdżanie coraz większych kręgów - męczy i tracę czas. I nie zawsze coś kupię.

Instagram Ogrodowiska
Urszulla 12:24, 25 paź 2014

Danusiu, biznes rządzi się innymi prawami niż nasze forumowe przyjemności
jednak lubimy zaglądać co tam nowego wymyśliłaś.
Pozdrawiam