Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Zielona 12:29, 30 lis 2014

Gardenarium napisał(a)

Preriowy ogród nad jeziorem z falującymi cisami.

Ostatnio oglądałam taki /tylko bez jeziora/ w programie Monty Dona. Pięknie strzyżone, falujące cisy, a na ich tle trawy i byliny... Pięknie! To naprawdę robi wrażenie. Czekam na Twoje wykonanie Na pewno będzie zjawiskowo.
agata19762 15:05, 30 lis 2014

mam nadzieję, że Kropka się wyliże

Danusiu czekam na wianki Twojej produkcji...
sama szukam inspiracji, mam całe pudełko materiałów,
tylko natchnienia nie mam

miłego popołudnia DANUSIU
Joanka 17:45, 30 lis 2014

Cudnie jak zwykle

Czekam na książkę, trzymam kciuki za Kropkę (dzisiaj dwa tygodnie, jak nie ma z nami Edusia )

Pozdrawiam Danusiu.
Gardenarium 18:13, 30 lis 2014

ana_art napisał(a)

Danusiu wiesz ja ograniczona jestem i myślę przez pryzmat swojego ogrodu Ty to co innego i bardzo dobrze móc się zrealizować u kogoś. Już jestem ciekawa tej zapowiedzi

Wcale nie taki mały, a ja myślałam że "pijesz" do mojego maleńkiego ogródka

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:19, 30 lis 2014

Zielona napisał(a)

Ostatnio oglądałam taki /tylko bez jeziora/ w programie Monty Dona. Pięknie strzyżone, falujące cisy, a na ich tle trawy i byliny... Pięknie! To naprawdę robi wrażenie. Czekam na Twoje wykonanie Na pewno będzie zjawiskowo.

Robiłam już preriowe cisy i bukszpany, ale nie były falujące. ostatnio jednak projektowałam ogród z kwitnącymi wyspami, i tam falujące cisy były.

a drugi dużo wcześniej

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:06, 30 lis 2014

ana_art napisał(a)
Danusiu jako, że ja już żyje wiosną to powiedz kiedy najlepiej poobcinać gałęzie w brzozach i śliwie wiśniowej? chodzi mi o wycięcie gałęzi od dołu przy pniu , by zrobić miejsce od dołu ?

Brzoza latem, czyli od czerwca do września.

ŚLiwa wiśniowa tez płacze, więc tniesz po wypuszczeniu pierwszych liści - w czerwcu, nie wiem czy kiedyś nie pisałam inaczej, ale chyba ten termin najlepszy. W każdym razie po kwitnieniu. Jednak śliwy jak nie musisz to nie przycinaj.

Instagram Ogrodowiska
beata_kulesza 19:42, 30 lis 2014

Gardenarium napisał(a)

ŚLiwa wiśniowa tez płacze, więc tniesz po wypuszczeniu pierwszych liści - w czerwcu, nie wiem czy kiedyś nie pisałam inaczej, ale chyba ten termin najlepszy. W każdym razie po kwitnieniu. Jednak śliwy jak nie musisz to nie przycinaj.

czy to cięcie śliwy to chodzi o śliwy wiśniowe " Nigra "mam takie i są prowadzone w formie żywopłotu . Zawsze ciełam je na równo w marcu ale teraz to już nie wiem czy dobrze robię .
ana_art 20:17, 30 lis 2014

Gardenarium napisał(a)

zerknij do mnie wstawię zdjęcie o co mi chodzi
monteverde 20:22, 30 lis 2014

Gardenarium napisał(a)
Pozdrowienia dla miłych zaglądających Gości i przemiłe wpisy. Mój plan na wiosnę Ten styl.

To co lubię sielsko, anielsko, ślicznie, podrap Kropkę za uszkiemniech psinka zdrowieje
Zielona 20:31, 30 lis 2014

Gardenarium napisał(a)

Robiłam już preriowe cisy i bukszpany, ale nie były falujące. ostatnio jednak projektowałam ogród z kwitnącymi wyspami, i tam falujące cisy były.

a drugi dużo wcześniej

No i co, Pani Szefowo Kochana? Robiłam preriowe, robiłam wyspy... i naprawdę nic nam nie pokażesz? Buuu... A gdyby tak piękne duże oczęta ku Tobie wystawić? Ładnie poprosić? Wszyscy twierdzą, że nuda, że zima, że nie ma co pisać i oglądać... Przecież Twoje archiwum aż huczy od pysznych fotografii, dzięki którym nudy nie będzie
/domyślam się, co teraz myślisz, kiedy to czytasz i wiem... wiem... Twoje deklaracje pamiętam... ale... Ty tez wiesz... więc wybacz... /
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies