Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Pszczelarnia 10:27, 10 gru 2015

Gardenarium napisał(a)
Właśnie usuwam dekoracje, storczyki, wazony, oczyszczam dom. Będzie mało ale konsekwentnie.

Bukiet eustomy pod lustrem, śnieżnobiałej, wianki zielone na oknie, tylko zielone i biała wstążka, jeden wianek na drzwiach, jeden na balustradzie w domu i choinka.

No i stół pozostał, donice są, dodatki są, ale chęci brak. Idę się przewietrzyć na słońce

Danuś, limonkowy jest bombowy. Ja już po porannym spacerze - od razu człowiekowi lepiej!

PS Zielona Marta subtelnie pisze, trafnie oddając rzeczywistość.

sylwia_slomc... 10:38, 10 gru 2015

Gardenarium napisał(a)
Ja sobie powiedziałam stop, bo jestem zła na cały świat, który zmierza w złym kierunku. Gdzie my się znajdziemy w tym całym zamęcie? nie wiadomo.

Patrzę obecnie inaczej na świat i tę pogoń nie wiadomo za czym. Zatracamy się. Czas odkrywać świat na nowo.
Zapewne Sebku rozumiesz, co mam na myśli.

Też sobie zadaję te pytania i coraz bardziej boję się tego co może być
Sebek 10:43, 10 gru 2015

Gardenarium napisał(a)
Ja sobie powiedziałam stop, bo jestem zła na cały świat, który zmierza w złym kierunku. Gdzie my się znajdziemy w tym całym zamęcie? nie wiadomo.

Patrzę obecnie inaczej na świat i tę pogoń nie wiadomo za czym. Zatracamy się. Czas odkrywać świat na nowo.
Zapewne Sebku rozumiesz, co mam na myśli.

Myślę, że wiem Ważne, by ten czas po prostu spędzić wspólnie I mało ważne jest tutaj czy mamy tylko jedną choinkę czy tysiąc ozdób porozstawianych w każdym kącie
13:26, 10 gru 2015
no dywagacje ciekawe...choć lekko depresyjne

dekoracje są fajne ..cieszą oko nasze i innych ...ale ich przesada i nadmiar nas pokona
Pszczelarnia 13:31, 10 gru 2015

eee_taam napisał(a)
no dywagacje ciekawe...choć lekko depresyjne

dekoracje są fajne ..cieszą oko nasze i innych ...ale ich przesada i nadmiar nas pokona

Nie pokona. Bo wiemy, że dekoracje to nie wszystko.
hanka_andrus 13:38, 10 gru 2015

Nigdy nie przesadzałam z dekoracjami. Nie było na to czasu i możliwości, a i teraz, nie bardzo to widzę w bloku. Szanujemy swoje wybory i nie narzucamy innym swego spojrzenia na święta. Też bym chętnie gdzieś wyjechała, ale nie zawsze się da. Czasami i u siebie gości przyjąć trzeba.
Myślę, że te dwa tygodnie jakoś wytrzymasz, a potem nurkujemy w wiosenne przygotowania. Polityka dołuje, ale może to tak na początku, jak w garnku zupy, najpierw się burzy, a potem szumowina opada na dno. Mam taką nadzieję.
Gorzej bywało, a nie upadaliśmy na duchu.
Serdeczności świąteczne załączam i moc uścisków -
Uśmiechnij się, jutro będzie lepiej!
13:44, 10 gru 2015
hanka_andrus napisał(a)
jak w garnku zupy, najpierw się burzy, a potem szumowina opada na dno

do złotych myśli trzeba to dopisać
Gardenarium 13:49, 10 gru 2015

Ja generalnie myślę o całym świecie - globalnie a nie o naszej polityce. To akurat staram się z telewizora eliminować, choć pcha się ze wszystkich sił.
Oglądam "Kupmy sobie wyspę" albo "Wielkie projekty" i chyba tak trza będzie zrobić i tylko żyć z przyjmowania gości

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 13:52, 10 gru 2015

Bardzo mnie stresuje sytuacja światowa, wojny, chciwość i mściwość. A martwi mnie to, że nie będziemy mogli (w najgorszym scenariuszu ) jeździć do Anglii.

Instagram Ogrodowiska
siakowa 13:53, 10 gru 2015

Gardenarium napisał(a)
Bardzo mnie stresuje sytuacja światowa, wojny, chciwość i mściwość. A martwi mnie to, że nie będziemy mogli (w najgorszym scenariuszu ) jeździć do Anglii.

wiem co czujesz...ja swój wyjazd majowy już odwołaąłm