Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

hanka_andrus 09:56, 10 gru 2015

Kompozycja urocza, ale smutna. Przenieś tę głowę w jakieś odludniejsze miejsce i na nią nie patrz. Wyraźnie Ciebie dołuje. Pogody w sercu i myśli.
Gardenarium 09:59, 10 gru 2015

Z tej strony smutna, a z drugiej nie

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:02, 10 gru 2015

Właśnie usuwam dekoracje, storczyki, wazony, oczyszczam dom. Będzie mało ale konsekwentnie.

Bukiet eustomy pod lustrem, śnieżnobiałej, wianki zielone na oknie, tylko zielone i biała wstążka, jeden wianek na drzwiach, jeden na balustradzie w domu i choinka.

No i stół pozostał, donice są, dodatki są, ale chęci brak. Idę się przewietrzyć na słońce

Instagram Ogrodowiska
Sebek 10:06, 10 gru 2015

Może kiedyś i ja dojrzeję do świątecznego minimalizmu? Choć nastroje w rodzinie mamy kiepskie od kilku dni i szczerze zastanawiam się czy nie powiedzieć sobie stop...
Gardenarium 10:08, 10 gru 2015

Ja sobie powiedziałam stop, bo jestem zła na cały świat, który zmierza w złym kierunku. Gdzie my się znajdziemy w tym całym zamęcie? nie wiadomo.

Patrzę obecnie inaczej na świat i tę pogoń nie wiadomo za czym. Zatracamy się. Czas odkrywać świat na nowo.
Zapewne Sebku rozumiesz, co mam na myśli.

Instagram Ogrodowiska
Luki 10:10, 10 gru 2015

Oj to to nie Jak zazwyczaj podczytuje i przyglądam się to dzisiaj trzeba zabrać głos. Danusiu dla mnie Twoje dekoracje świąteczne to kwintesencja świąt w najlepszym wydaniu, wianki, bombki w kulach, lampionach, udekorowany stół. Choinka z 2013 roku to nadal dla mnie ideał zapisany w kilku miejscach by czasem gdzieś nie zginął.
Jeden rok na bo bogato w następnym skromniej, chociaż i tak twierdzę, że jak reszta będzie jak tegoroczne wianki to wchodzę w to
Poza tym pogoda nie sprzyja atmosferze świąt i wszyscy na to narzekają, przydałoby się troszkę mrozu w grudniu by później jak najwcześniej przyszła wiosna
ren133 10:18, 10 gru 2015

Gardenarium napisał(a)
Zauważyłam, że:

Im dłużej prowadzę Ogrodowisko, tym mniejsze mam chęci zdobnicze w sensie ilości zamieszczania elementów. Wprost przeciwnie do Was.

Tzn chodzi o to, że robię owszem, ale zbyt dużo wszystkiego mnie razi, wolę jeden wianek i jedną choinkę i nic więcej.

Girlanda mnie razi, wszelkie ozdoby inne też. Chociaż dobrze dobrane, dobrze niby ustawione, ale nie, za dużo...

Kiedyś miałam rozświetlone wszystkie drzewa, nawet te na ulicy, teraz będę miała chyba jedynie balustradę, nawet kul bukszpanowych nie ubiorę w światełka, przejadło mi się.

Wianka na balustradzie nie będzie, na furtce też nie będzie.

Stół czeka na donice, a jakoś mi niespieszno do dekoracji. Starzeję się?

No to ja też muszę powiedzieć, że się starzeję ... bo mam tylko jeden wianek na drzwi i tak mi się podoba ... jeśli coś dodam to wianek z jemioły malutki ... Danusiu po prostu minimalizm Cię dopadł
Gardenarium 10:18, 10 gru 2015

Luki - masz rację, ja jednak jestem typowo wiosenny człowiek.Ja bym chciała gdzieś wyjechać na święta, w cieplejsze miejsce, cała reszta nie.
Ren, może faktycznie

Instagram Ogrodowiska
Zielona 10:19, 10 gru 2015

Nigdy nie miałam światełek na dworze. Jedynymi kompozycjami były i są gałązki świerków, które Sąsiad ścinał czyszcząc ogród oraz gałązki róży, która jako pozostałość po uprawie zdziczała i rośnie hurtowo za moją działką. Na drzwiach wianek /"zabójczy w swej prostocie", jak sama napisałaś/ i raczej subtelne dekoracje. Tak więc może nie powinnam się wypowiadać ale co tam.

Myślę, Danuś, że zawsze jesteś zgodna ze światowymi trendami. Nie masz małych Dzieci, z którymi trzeba pielęgnować tradycję wspólnie przygotowywanych ozdób. Nie masz potrzeby rozświetlania wszystkiego dokoła, bo już to przerobiłaś. Nie masz ciśnienia, by zmajstrować cudowny wianek, bo przygotowałaś już ich tyle, że... zwyczajnie czas na zmianę

Kupiłaś ciemierniki, przygotowałaś biały i limonkowy wianek, zawiesiłaś zielone na oknach, przyozdobisz balustradę, udekorujesz stół i ubierzesz choinkę. Hmmm... moja Droga... to i tak sporo

Uściski słoneczne
ren133 10:22, 10 gru 2015

Gardenarium napisał(a)
Jakoś mi jeszcze święta nie pasują...za wcześnie.

Danusiu Ten wianek jest uroczy

PS A mogłabyś zdradzić z czego on jest zrobiony?