Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

Karol99 22:36, 22 sie 2015

L00zak napisał(a)
Jedni piszą, że Evergold dobrze zimuje, inni, że nie, myślę, że to zależy w głównej mierze od zimy i warunków klimatycznych w danym miejscu i czasie

No właśnie, Danusia pisała, że je wymienia co roku, już nie wiem co robić.. eh
chagall 22:40, 22 sie 2015

Myślałam o winobluszczu na słupie z prądem przy furtce, ale po tym co napisałeś chyba odpuszczę ten pomysł, zwłaszcza że mąż mówi, że na słupa nie wolno nic puszczać. Wiesz może jakie są przepisy w tym temacie?
Karol99 22:43, 22 sie 2015

Winobluszcz może sobie rosnąć dopóki nie wdrapie się na góre na przewody, wtedy panowie z elektrowni przyjeżdzają i przycinają go przeważnie do samej ziemi, a nam nic do tego

Jeżeli nie zagraża w bliskim sasiedztwie innym roślinom to może warto go posadzić..
chagall 22:45, 22 sie 2015

Dzięki za odpowiedź
Karol99 22:46, 22 sie 2015

Żaden problem.
AnnaCh 22:52, 22 sie 2015

chagall napisał(a)
Myślałam o winobluszczu na słupie z prądem przy furtce, ale po tym co napisałeś chyba odpuszczę ten pomysł, zwłaszcza że mąż mówi, że na słupa nie wolno nic puszczać. Wiesz może jakie są przepisy w tym temacie?

Nie wiem jak z przepisami, ale u mnie sąsiedzi mają bluszcz puszczony po słupie i fajnie to wygląda
deszczowymaj 23:01, 22 sie 2015

A ja Wam powiem jak jest z przepisami...ogólnie to jest tak,że nie należy sadzić nic co mogłoby utrudniać np.konserwacje ...dojście do słupa ale prawda jest taka,że każdy sadzi to co chce .. a jeżeli dana roślina za bardzo pójdzie w górę,to elektrownia ma prawo bez żadnych skrupułów ją ciachnąć....zazwyczaj tylko samą góre,co by się w te kable (druty) nie wplątała.
Marga 23:05, 22 sie 2015

Hmmm...mam 3 słupy i zaraz chyba je podsadzę. Najlepiej Rdestem Auberta
Karol99 23:08, 22 sie 2015

AnnaCh napisał(a)

Nie wiem jak z przepisami, ale u mnie sąsiedzi mają bluszcz puszczony po słupie i fajnie to wygląda

mi tez sie podoba jak slup jest obrosniety
Karol99 23:09, 22 sie 2015

deszczowymaj napisał(a)
A ja Wam powiem jak jest z przepisami...ogólnie to jest tak,że nie należy sadzić nic co mogłoby utrudniać np.konserwacje ...dojście do słupa ale prawda jest taka,że każdy sadzi to co chce .. a jeżeli dana roślina za bardzo pójdzie w górę,to elektrownia ma prawo bez żadnych skrupułów ją ciachnąć....zazwyczaj tylko samą góre,co by się w te kable (druty) nie wplątała.

a z reguly winobluszcz ucinaja przy samej ziemi, nawet nie usuna galezi, u mnie przynajmniej tak robia.