Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 18:02, 28 lut 2018

mirkaka napisał(a)
Zamówiłaś te białe, zwykłe , które ja kupiłam?
Moje już przekwitają, stoją w zimnej pralni i czekaj na słoneczko i ciepełko
A ja chcę zapolować na takie kolorowe jak Ty masz, może już gdzieś będą?

Chciałam kupić te białe, bo wydaje mi się, że one najszybciej kwitną. Ale w końcu wybrałam różowe
Ewa777 18:06, 28 lut 2018

Anda napisał(a)

Super, fajnie, ze sie zdecydowalas Ktore zamowilas? Biale czy kolorowe?
Pokaz je jak przyjda. Ciekawa jestem, jakiej beda wielkosci.

Ja mam w sumie tylko trzy rodzaje ciemiernikow. Najstarszy ten bardzo ciemny nn i jego siewka, identyczna - w tym roku po czterech latach wreszcie zakwitla Mam jeszcze bialy, w zeszlym roku sadzony, ale nie zakwitl jeszcze. No i Madame Lemonnier, jeszcze w doniczce. Posadze do ogrodu jak sie ociepli.

Zamówiłam kolorowe, ale pojedyncze. Z wpisów z ubiegłego roku wyczytałam, że mam już 15 ciemierników. Muszę pogrzebać w notatkach, żeby odnaleźć nazwy.

Teraz zamówiłam 3 ciemierniki: Anemone Pink, Anemone Red i Piccote Ciekawa jestem, czy ten Red będzie rzeczywiście czerwony, bo na zdjęciu raczej ciemno różowy
Anda 18:46, 28 lut 2018

15 sztuk? Wow, super Nie mam tyle cienistych miejsc niestety.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
asiak 19:28, 28 lut 2018

Ja nie posiadam żadnego ciemiernika. Pewnie dlatego, że kwitną kiedy mnie nie ma działce, co innego przy domu Ale są piękne
Ewa777 19:47, 28 lut 2018

Anda napisał(a)
15 sztuk? Wow, super Nie mam tyle cienistych miejsc niestety.

Odszukałam trzy nazwy Ellen Picotee, Ellen Red i Double Queen. Reszta chyba była bez nazwy, bo nic nie zanotowałam. Moje rosną w różnych miejscach. Nie wszystkie są cieniste
Ewa777 19:50, 28 lut 2018

asiak napisał(a)
Ja nie posiadam żadnego ciemiernika. Pewnie dlatego, że kwitną kiedy mnie nie ma działce, co innego przy domu Ale są piękne

Przed Ogrodowiskiem nie wiedziałam nawet, że są takie rośliny
Większość kwitnie u mnie w kwietniu. To już chyba bywasz na działce. Na razie możesz kupić i trzymać na balkonie Ja swoje trzymałam w skrzynce naokiennej, a potem przesadziłam do ogrodu.
asiak 19:54, 28 lut 2018

W kwietniu już tak... no to teraz muszę pomyśleć gdzie?
Ewa777 08:42, 01 mar 2018

asiak napisał(a)
W kwietniu już tak... no to teraz muszę pomyśleć gdzie?

Najlepiej pod krzewami lub drzewami. Chociaż u mnie w różnych miejscach rosną, nie tylko w półcieniu
Ewa777 08:43, 01 mar 2018

Posiałam dziś nasionka z Bali - bazylię i Zarozumialca (chyba tak ta roślina nazywa się po polsku).
Anda 08:44, 01 mar 2018

Ewa777 napisał(a)

Odszukałam trzy nazwy Ellen Picotee, Ellen Red i Double Queen. Reszta chyba była bez nazwy, bo nic nie zanotowałam. Moje rosną w różnych miejscach. Nie wszystkie są cieniste

Nie cieniste wszystkie zajęte

Cały czas czekam, aż córci znudzą się huśtawki i zrobię wreszcie nową rabatę na środku działki Wtedy będę miała wreszcie miejsce.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies