Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 15:25, 09 mar 2018

Anda napisał(a)
Hmm, nie wiem, czy to Fresia

Różowe róże na pniu też by ładnie wyglądały

Doradziłabyś mi którąś z tych co wypisałam?
Nie chciałam głośno pisać, ale liczyłam na Twoje rady
Anda 17:08, 09 mar 2018

Ewus, wg mnie Beverly i Sweet Parole sa zbyt sztywne, zbyt wyprostowane. Ladniej na pniu wygladaja roze, ktore sie przewieszaja
Laguna chyba najladniej pachnie, ale to sprawa nosa i gustu Niekiedy ma dluzsza przerwe w kwitnieniu, nie wiem od czego to zalezy. Marie Henriette pachnie mocniej od Beverly, obie kwitna obficie i szybko. Marie Henriette ma ADR

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Katkak 20:25, 09 mar 2018

O proszę, Ewunia na różane zakupy się szykuje .
Ewa777 20:29, 09 mar 2018

Katkak napisał(a)
O proszę, Ewunia na różane zakupy się szykuje .

Kasiu, czekam na rady
Bogdzia 16:09, 10 mar 2018

Ewa777 napisał(a)

Nie wiem jak się nazywa. Kupowałam bez nazwy. Ta jedna jest rzeczywiście piękna, gęsta i pachnąca. Przeniosłabym ją na tył ogrodu lub do dużej donicy.

Tak wygląda z bliska

Jak Ci tak pięknie rośnie i kwitnie to nie zmieniaj jej miejsca bo może się jej nie spodobac, poza tym róze nie lubią przesadzania.
Ewa777 16:13, 10 mar 2018

Bogdzia napisał(a)

Jak Ci tak pięknie rośnie i kwitnie to nie zmieniaj jej miejsca bo może się jej nie spodobac, poza tym róze nie lubią przesadzania.

Chętnie bym ją zostawiła, ale z trzech róż tylko ta jedna ładnie kwitnie. Na tej rabacie rosną trzy róże (dwie z nich słabo kwitną, jedna jest chora) i albo muszę dokupić dwie (z czym miałam problem w ubiegłym sezonie), albo wymienić trzy. Trudny dylemat.
GorAna 12:41, 11 mar 2018

Ewciu, moje róże na pniu też nierówno kwitną.
Ciekawe jak przetrwały te mrozy?
Pozdrawiam niedzielnie
Ewa777 17:38, 11 mar 2018

GorAna napisał(a)
Ewciu, moje róże na pniu też nierówno kwitną.
Ciekawe jak przetrwały te mrozy?
Pozdrawiam niedzielnie

Moje róże pienne są jeszcze opatulone. Dziś było dość ciepło, bo nawet dochodziło do +7'C. Zastanawiam się, czy nie odkryć już ich.
Anda 17:40, 11 mar 2018

Zapadła już decyzja co zrobisz?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 17:55, 11 mar 2018

Anda napisał(a)
Zapadła już decyzja co zrobisz?

Ewciu, właśnie przed chwilą zapadła Wahałam się między Laguną, Beverly, a Rosengrafin Marie Henriette. Oglądałam ich zdjęcia i opisy. W końcu razem z mężem wybraliśmy Lagunę - nie mamy jej, a dwie wymienione wyżej już mam Zamówienie przed chwilą poszło