Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 22:10, 20 lip 2018

Bylinowa

Genie ma już pierwszy pąk drugiego kwitnienia

Powojnik bylinowy Arabella

Annak 22:16, 20 lip 2018

Ależ piękne te Twoje rabaty. Szczególnie zachwyca mnie hortensjowo-różana. Po prostu cudo
Ewa777 22:19, 20 lip 2018

Herzogin Christiana nie skończyła jeszcze pierwszego kwitnienia

Hortensja You & Me Passion za to kaprysi. Ma zdecydowanie mniej kwiatów niż Together.

A to przebarwia się już hortensja nn w donicy, którą w ubiegłym roku wyhodowałam z patyczka

Rabata, gdzie całe kwitnienie jeszcze przed nią. Na razie zielono.

szemusia 22:21, 20 lip 2018

Ewa, wg mnie rozchodnik to roślnka z serii żelaznych - rośnie w piasku i rozmnaża się z listka Ja tnę wtedy, gdy jest mi potrzebny, wiec myślę, że bez problemu go teraz ukorzenisz. Wydaje mi się, że szybciej ukorzenia się z fragmentu gałązki, niż z liścia (jakiś miesiąc temu wsadziłam i gałązki i liście, gałązki mają już po kilka listków, a z liści dopiero coś zaczyna wychodzić), więc może lipiej poświęcić gałązkę, pociąć na kawałki i wsadzić. Nie daję żadnego ukorzeniacza, wtykam w ziemię i od czasu do czasu podleję. Ostatnią zimę kilka doniczek z rozchodnikiem zostało na dworze, wszystkie przeżyły
szemusia 22:24, 20 lip 2018

Ewa777 napisał(a)
Rabata hortensjowo-różana

Świetnie tu połączyłaś kolory - białe hortensje podbite białymi akcentami host i kolor róż podkreślony bylinami
Muszę pamiętać o takich połączeniach. Pięknie
Anda 22:28, 20 lip 2018

Piekne masz te jasne roze Chyba takie lubisz najbardziej
Trawnik bajka, zieloniutki, a rabaty jak zawsze sliczne

Rozchodniki chyba mozna zawsze ukorzeniac (moze oprocz poznej jesieni) i potwierdzam, ze z galazki idzie to szybciej, niz z liscia U mnie wszystko co wsadzilam do ziemi (w doniczkach) sie ukorzenilo
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wiolka5_7 22:30, 20 lip 2018

Ewa777 napisał(a)
Rabata hortensjowo-różana

Przepiękna ta rabata
Ewa777 00:44, 21 lip 2018

Annak napisał(a)
Ależ piękne te Twoje rabaty. Szczególnie zachwyca mnie hortensjowo-różana. Po prostu cudo

Dziękuję Hortensje grają teraz pierwsze skrzypce w ogrodzie
Mam ich dużo, więc będzie co pokazywać

Czytałam o Twojej wyprawie w góry. Aż nie chce się wierzyć, że taka deszczowa tam pora.
Ewa777 00:47, 21 lip 2018

szemusia napisał(a)
Ewa, wg mnie rozchodnik to roślnka z serii żelaznych - rośnie w piasku i rozmnaża się z listka Ja tnę wtedy, gdy jest mi potrzebny, wiec myślę, że bez problemu go teraz ukorzenisz. Wydaje mi się, że szybciej ukorzenia się z fragmentu gałązki, niż z liścia (jakiś miesiąc temu wsadziłam i gałązki i liście, gałązki mają już po kilka listków, a z liści dopiero coś zaczyna wychodzić), więc może lipiej poświęcić gałązkę, pociąć na kawałki i wsadzić. Nie daję żadnego ukorzeniacza, wtykam w ziemię i od czasu do czasu podleję. Ostatnią zimę kilka doniczek z rozchodnikiem zostało na dworze, wszystkie przeżyły

Dziękuję, Beatko, za te informacje. Właśnie o takie mi chodziło. Nigdy nie rozmnażałam rozchodników.
A te gałązki, to jak podzielić, żeby udało się wyhodować sadzonki? Jak długie mają być?
Gardener27 00:51, 21 lip 2018

Nocny Marek z Ciebie Ewa, już sobota a Ty jeszcze na forum. Piękne masz rabaty, przemyślane i kolorowe. Hortensje na pniu niezwykle okazałe, nie widziałem piękniejszych. Sosenka w donicy i bonsaje urokliwe. U Ciebie ten raj namacalny