Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 09:29, 21 lip 2018

Anda napisał(a)

Uda się, uda, bo to właśnie z niego tak mi się wszystko dobrze ukorzeniło

Najgorzej, że mam 3 gałązki - wszystkie z pąkami, więc będzie mi szkoda je ciąć. Dlatego myślałam o listkach. Mogłabym kilka od dołu urwać.
Eh, nie wiem, czy nie poczekać w takim razie do wiosny.
Ewa777 09:31, 21 lip 2018

szemusia napisał(a)

Ewcia, ja się nad rozchodnikami nie rozczulam... Tne galazke tak, by został na gorze jeden wezel z liśćmi a łodyżkę do ziemi. I tyle. Krótkie odcinki - do 5cm.
Najefektywniej rozmnażać rozchodniki wiosną - jak mają juz po kilka par lisci ucinam w połowie, uciete częsci ukorzeniam (jak mam z czego to jeszcze dzielę), a to co zostało na rabacie ładnie się przez cięcie rozkrzewia
Jakikolwiek zrobisz, będzie dobrze

Dziękuję, Beatko
Muszę się odważyć, ale zrobię to raczej wiosną, bo jak pisałam Ewie, szkoda mi pąków i kwitnienia.
szemusia 09:40, 21 lip 2018

Więc faktycznie szkoda ciac teraz. Spróbuj, tak jak piszesz, z listkami, nawet jak nie zdążą sie ukorzenic, to i tak nic nie tracisz. A z reszta pobawisz sie wiosną. I wtedy ich nie żałuj - z pociętych kawałków będziesz miała nowe roślinki, a każda ucięta gałązka rozkrzewi się
Joku 11:55, 21 lip 2018

Ewa poświęć kilka listków. Być może poczekasz dłużej na ukorzenienie ale już będziesz do przodu .
malgorzata_s... 17:37, 21 lip 2018

Cuuuudnie Ewuś Bajecznie
Dorota123 15:27, 22 lip 2018

Ewa777 napisał(a)
Rabata hortensjowo-różana

Bardzo ładnie u mnie rośnie i kwitnie You & Me Together. Nigdy nie kaprysiła, kwitnie co roku obficie.

Pięknie dopracowana rabata, a trawniczek podkreśla jej urodę.
Ewa777 19:08, 22 lip 2018

szemusia napisał(a)
Więc faktycznie szkoda ciac teraz. Spróbuj, tak jak piszesz, z listkami, nawet jak nie zdążą sie ukorzenic, to i tak nic nie tracisz. A z reszta pobawisz sie wiosną. I wtedy ich nie żałuj - z pociętych kawałków będziesz miała nowe roślinki, a każda ucięta gałązka rozkrzewi się

Joku napisał(a)
Ewa poświęć kilka listków. Być może poczekasz dłużej na ukorzenienie ale już będziesz do przodu .

Jolu, Beatko, spróbuję jak piszecie ukorzenić listki, a wiosną spróbuję zrobić sadzonki z gałązek
Wielkie dzięki
Ewa777 19:09, 22 lip 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Cuuuudnie Ewuś Bajecznie

Gosiu, dziękuję Moim gościom wczoraj też się podobało Mam nadzieję, że mówili prawdę
Ewa777 19:11, 22 lip 2018

Dorota123 napisał(a)
Pięknie dopracowana rabata, a trawniczek podkreśla jej urodę.

Dorotko, miło czyta się takie wpisy
Planuję wycieczkę do Sandomierza Tak mnie zachęciłaś zdjęciami
Bogdzia 20:59, 23 lip 2018

Piękna ta rabata. Nad morzem hortensje ogrodowe dużo lepiej rosna niz w głębi kraju.