Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 00:55, 21 lip 2018

Anda napisał(a)
Piekne masz te jasne roze Chyba takie lubisz najbardziej
Trawnik bajka, zieloniutki, a rabaty jak zawsze sliczne

Rozchodniki chyba mozna zawsze ukorzeniac (moze oprocz poznej jesieni) i potwierdzam, ze z galazki idzie to szybciej, niz z liscia U mnie wszystko co wsadzilam do ziemi (w doniczkach) sie ukorzenilo

Rzeczywiście jasnych róż mam więcej. Z ciemniejszych to: Heidi Klum, Leonardo da Vinci, Double Delight, Beverly, Cherry Lady, Laguna, Alexandra - Princesse de Luxembourg.

Trawnik jest prawie idealny. Jestem zadowolona z niego Ale też i z siebie, bo to dzięki pielęgnacji

Nie przepadam za rozchodnikami, ale spodobał mi się u Ciebie Class Act. W ubiegłym roku go zamówiłam i mam jeden egzemplarz, a chciałabym więcej. Spróbuję go rozmnożyć, może się uda.
Ewa777 01:08, 21 lip 2018

Gardener27 napisał(a)
Nocny Marek z Ciebie Ewa, już sobota a Ty jeszcze na forum. Piękne masz rabaty, przemyślane i kolorowe. Hortensje na pniu niezwykle okazałe, nie widziałem piękniejszych. Sosenka w donicy i bonsaje urokliwe. U Ciebie ten raj namacalny

A to ci niespodzianka Byłam właśnie u Ciebie podziwiać zdjęcia ogrodu, a Ty wpisałeś się u mnie w tym czasie
Dziękuję, Przemku, za wszystkie miłe słowa. Aż mi się buzia uśmiecha, czytając takie komplementy od ogrodnika, który jest dla mnie wzorem pracowitości i kompozycji
Anusia 06:08, 21 lip 2018

Ewa777 napisał(a)
Rabata hortensjowo-różana

Ewa ta rabata jest mega. Zdjęcie oddaje całe piękno ale na żywo jeszcze większe robi wrażenie. W zeszłym roku wszyscy podziwialiśmy ją.
Kasya 06:14, 21 lip 2018

Jak co roku podziwiam ogrodowki
Ale i bukietowe na pniu piekne
Gienie...rewelacja, a u mnie tragedia jakaś
06:29, 21 lip 2018
rabate z hortkami na pniu podziwiam

słońce do nas wróciło bedziemy dziś działać w ogrodzie dużo mam wymoczków podeszczowych do wycięcia
Anda 07:40, 21 lip 2018

Ewa777 napisał(a)

Rzeczywiście jasnych róż mam więcej. Z ciemniejszych to: Heidi Klum, Leonardo da Vinci, Double Delight, Beverly, Cherry Lady, Laguna, Alexandra - Princesse de Luxembourg.

Trawnik jest prawie idealny. Jestem zadowolona z niego Ale też i z siebie, bo to dzięki pielęgnacji

Nie przepadam za rozchodnikami, ale spodobał mi się u Ciebie Class Act. W ubiegłym roku go zamówiłam i mam jeden egzemplarz, a chciałabym więcej. Spróbuję go rozmnożyć, może się uda.

Uda się, uda, bo to właśnie z niego tak mi się wszystko dobrze ukorzeniło
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
szemusia 09:10, 21 lip 2018

Ewa777 napisał(a)

A te gałązki, to jak podzielić, żeby udało się wyhodować sadzonki? Jak długie mają być?

Ewcia, ja się nad rozchodnikami nie rozczulam... Tne galazke tak, by został na gorze jeden wezel z liśćmi a łodyżkę do ziemi. I tyle. Krótkie odcinki - do 5cm.
Najefektywniej rozmnażać rozchodniki wiosną - jak mają juz po kilka par lisci ucinam w połowie, uciete częsci ukorzeniam (jak mam z czego to jeszcze dzielę), a to co zostało na rabacie ładnie się przez cięcie rozkrzewia
Jakikolwiek zrobisz, będzie dobrze
Ewa777 09:17, 21 lip 2018

Anusia napisał(a)

Z roku na rok te hortensje są coraz większe Bardzo mnie zaskoczyły Vanille na pniu, bo pięknie się zagęściły i mają olbrzymie kwiaty.
Ewa777 09:22, 21 lip 2018

Kasya napisał(a)
Jak co roku podziwiam ogrodowki
Ale i bukietowe na pniu piekne
Gienie...rewelacja, a u mnie tragedia jakaś

Może musisz dać jeszcze czas swojej Genie. U mnie zauważyłam, że już się dobrze ukorzeniła. Przez 2 lata słabe miała przyrosty, właściwie stała w miejscu, a w tym roku ruszyła. Ma spore przyrosty i zagęściła się.

Właśnie do tych bukietówek na pniu ze zdjęcia chcę dokupić 3. Myślisz, że udałoby mi się znaleźć odpowiednie egzemplarze w Twojej szkółce?
Ewa777 09:25, 21 lip 2018

eee_taam napisał(a)
rabate z hortkami na pniu podziwiam

słońce do nas wróciło bedziemy dziś działać w ogrodzie dużo mam wymoczków podeszczowych do wycięcia

Dobrze, że już będziecie mieli słońce, bo za dużo deszczu to niedobrze.
Ja chyba będę musiała już myśleć o podlewaniu, żeby zapewnić odpowiednią wilgotność dla roślin.