Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 12:00, 09 maj 2019

mirkaka napisał(a)
Ewuniu, widzę rodka w donicy i nadal ma pogryzione listki, czyżby w donicy były też opuchlaki?
Widoczki wiosenne śliczne, trawa zieloniutka pewno podlewana często
Obklej donicę taśmą obustronnie klejącą to nowe nie wejdą tylko się przykleją a pod niego w donicy połóż deseczki i wyłapuj
Jak go zimujesz w piwnicy?

U mnie wszędzie są opuchlaki, mimo ciągłej walki. W donicy pewnie też. Dołujemy ją zimą w gruncie (nie mam piwnicy). Nie uchronię jej przed opuchlakami. Ciężka to walka, bo toczę ją sama. Moi sąsiedzi nie mają tyle zapału.
Ewa777 12:18, 09 maj 2019

lojalna_ napisał(a)
Ewus jak juz nie ma kiedy pogadać to przynajmniej posiedzę w tym Twoim wiosennym ogrodzie kochana . ♡♡♡♡

Joluś, też się stęskniłam za Tobą i Twoim ogrodem. Wrzuciłaś jakieś zdjęcia?
Ewa777 12:20, 09 maj 2019

Katkak napisał(a)
Teawniczek jak perski dywan, aż się chce bosą stópkę postawić. Śliczne tulipany Ewciu. A tego rodka nie miałaś do gruntu dawać?

Trawniczek coraz ładniejszy. Trochę za mało u nas pada deszcz i niestety trzeba ciągle podlewać.
Ewa777 12:22, 09 maj 2019

Rumianka napisał(a)

Ależ przepiękne zestawienie...

Dziękuję
Bardzo lubię szafirki. Wszystkie odmiany
Milka 17:53, 10 maj 2019

Ewa777 napisał(a)

U mnie wszędzie są opuchlaki, mimo ciągłej walki. W donicy pewnie też. Dołujemy ją zimą w gruncie (nie mam piwnicy). Nie uchronię jej przed opuchlakami. Ciężka to walka, bo toczę ją sama. Moi sąsiedzi nie mają tyle zapału.

Otóż to, sam człowiek sobie nie poradzi, jesli wkoło nikt nic nie robi. Ewa u mnie tez coś podżera, to i owo, mus się pogodzic, a tak w ogóle pięknie masz i ubytków nie widać
mirkaka 05:39, 11 maj 2019

Ewa777 napisał(a)

U mnie też
Już się wylęgają i już je spotykam pod niektórymi roślinami. Moją sąsiadką jest siostra i ona walczy ale cała reszta to pewno nawet nie wie co to opuchlak
Te błękitne szafirki śliczne
nicol21 18:47, 12 maj 2019

Piękne te ambrowce, w ogóle fajna ta rabata boczna. Chyba nie za często ją pokazujesz, prawda?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Ewa777 13:08, 13 maj 2019

Milka napisał(a)

Otóż to, sam człowiek sobie nie poradzi, jesli wkoło nikt nic nie robi. Ewa u mnie tez coś podżera, to i owo, mus się pogodzic, a tak w ogóle pięknie masz i ubytków nie widać

Ciężko jest samemu walczyć ze szkodnikami, gdy brak wsparcia i zrozumienia u sąsiadów. Ale trudno o taki ich bardzo lubię
Ogród to mój fioł, nie każdy tak musi mieć

Irenko, w tym roku nie miałam czasu zadbać odpowiednio o ogród, ale już się poprawiam. Jak tylko pogoda dopisze, to w weekend popracuję
Ewa777 13:10, 13 maj 2019

mirkaka napisał(a)

U mnie też
Już się wylęgają i już je spotykam pod niektórymi roślinami. Moją sąsiadką jest siostra i ona walczy ale cała reszta to pewno nawet nie wie co to opuchlak
Te błękitne szafirki śliczne

To Ty masz dobrze z siostrą. Możecie razem stanąć w walce.
Jak z sąsiadami rozmawiam o opuchlakach, czy ćmie bukszpanowej, patrzą na mnie jak na kosmitę

Ewa777 13:12, 13 maj 2019

nicol21 napisał(a)
Piękne te ambrowce, w ogóle fajna ta rabata boczna. Chyba nie za często ją pokazujesz, prawda?

Pokazuję ją wiosną, gdy kwitną tulipany, potem od lipca gdy zaczynają hortensje do samej zimy Myślę, że dość często. Bardzo lubię tę rabatę, bo tu aż kipi od hortensji