Cześć Małgosiu Dawno Cię nie widziałam na forum. Jestem ciekawa co u Ciebie i co w ogródku. Dzięki za troskę No cóż latka lecą - trzeba zacząć się z tym liczyć, że pracę trzeba stopniować
U nas od czwartku ma być cieplej. Może do tego czasu już wydobrzeję
Trzeba uważać i brać regularnie witaminy. ja od 5 lat codziennie biorę pakiet, w tym witaminę C1000 i jakoś przeziębienia na razie mnie omijają i niech tak zostanie.
Irenko, to nie przeziębienie Tego udaje mi się uniknąć - często spożywam dużo witamin w naturalnych składnikach i to mi pomaga. Teraz jednak przeciążyłam się pracą w ogrodzie. Było za dużo schylania i wyginania podczas cięcia hortensji i róż. Przez 4 dni bolały mnie tak plecy, że mogłam tylko leżeć i to tylko na lekach przeciwbólowych. Teraz jest już dobrze. Dziś jestem bez leków i chodzę
Dziś było u nas słonecznie, ale powietrze dość mroźne. Wyszłam na trochę do ogrodu i podlałam kilka rabat, bo sucho jest strasznie. Ciemierniki pomdlały, być może od mrozu, a może z braku wody.
Jutro ma być już cieplej, choć dzisiejszej nocy będzie jeszcze -2'C. Jak na razie nie widzę większych strat po przymrozku. Najcieplej ma być w sobotę