Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Malgosik 15:03, 01 maj 2020

Ewa777 napisał(a)

Lustro jest bardzo ciekawą ozdobą w ogrodzie, tworzy "żywe" obrazy. Może znajdziesz miejsce na lustro w swoim ogrodzie.

Te różowe tulipany, chyba van Eijk powinny przetrwać do następnego sezonu, przynajmniej w większości. Ale te fioletowe pojedyncze i podwójne to już raczej nie przetrwają.
To niebieskie z tyłu za tulipanami to też szafirki. Czy może Brunnera?
Fajne to połączenie niebieskiego i różowego.
Ewa777 22:23, 01 maj 2020

Malgosik napisał(a)

Te różowe tulipany, chyba van Eijk powinny przetrwać do następnego sezonu, przynajmniej w większości. Ale te fioletowe pojedyncze i podwójne to już raczej nie przetrwają.
To niebieskie z tyłu za tulipanami to też szafirki. Czy może Brunnera?
Fajne to połączenie niebieskiego i różowego.

Dobrze, że chociaż te różowe zostaną Kupowałam taki zestaw w Lidlu - 2kg cebulek w dwóch kolorach. Być może były nazwy, ale nie pamiętam. W głębi rabaty za tulipanami są niezapominajki
gierczusia 10:33, 02 maj 2020

Bardzo lubię zdjęcia ogrodów , które widziałam na żywo zawsze się zastanawiam czy jo tako ślepo, czy tak wybiórczo działa nasza pamięć czy oczy..nie wiem ale prawie zawsze mam akcjė typu : a to tam też bylo ????
Ewa777 11:14, 02 maj 2020

gierczusia napisał(a)
Bardzo lubię zdjęcia ogrodów , które widziałam na żywo zawsze się zastanawiam czy jo tako ślepo, czy tak wybiórczo działa nasza pamięć czy oczy..nie wiem ale prawie zawsze mam akcjė typu : a to tam też bylo ????

Eluś, po prostu trzeba przyjechać kilka razy albo na dłużej Wtedy wszystko zapamiętasz
Malgosik 14:20, 02 maj 2020

Ewa777 napisał(a)

Dobrze, że chociaż te różowe zostaną Kupowałam taki zestaw w Lidlu - 2kg cebulek w dwóch kolorach. Być może były nazwy, ale nie pamiętam. W głębi rabaty za tulipanami są niezapominajki

Dzięki.
Ja w biedrze też kupuję. Trochę jednak dosadzam. Miałam Salmom van Eijk, przez kilka lat kwitły, trochę dosadzałam, a potem już tylko liście zostały. Bez tulipanów ten właśnie moment wiosny jest trochę pusty.
Ewa777 18:15, 02 maj 2020

Malgosik napisał(a)

Dzięki.
Ja w biedrze też kupuję. Trochę jednak dosadzam. Miałam Salmom van Eijk, przez kilka lat kwitły, trochę dosadzałam, a potem już tylko liście zostały. Bez tulipanów ten właśnie moment wiosny jest trochę pusty.

U mnie część tulipanów utrzymuje się od lat, a inne muszę dosadzać. Uwielbiam tulipany

Dziś byłam na giełdzie ogrodniczej. Kupiłam, a potem posadziłam 72 begonie. Zabrakło mi 13. Muszę zapamiętać liczbę 85 begonii na kolejny rok
Nowa12 18:30, 02 maj 2020

Ewa jakie ty masz ciekawe kolory tulipanów. Te pomarańczowe ekstra . A mój ambrowiec już pierwsze liście wypuszcza ale długo każe na siebie czekać łobuz . Kupujesz te zwykłe begonie czerwone, różowe czy inne?
Ewa777 18:36, 02 maj 2020

Nowa12 napisał(a)
Ewa jakie ty masz ciekawe kolory tulipanów. Te pomarańczowe ekstra . A mój ambrowiec już pierwsze liście wypuszcza ale długo każe na siebie czekać łobuz . Kupujesz te zwykłe begonie czerwone, różowe czy inne?

Ha! Właśnie od Ciebie wróciłam
Ten pomarańczowy kolor nie pasuje mi na tej rabacie z różowymi i fioletowymi tulipanami, ale tak mi się podoba ten kolor, że mogę na to przymknąć oko Ale na przyszły rok przesadzę je do narcyzów

Ambrowce późno wypuszczają listki, ale za to długo trzymają jesienią i to jest ich plus, bo przebarwiają się przepięknie

Begonie kupiłam zwykłe - różowe z ciemnymi listkami. Na razie słabo je widać na rabacie
malgorzata_s... 19:12, 02 maj 2020

Pada to super. U mnie też padało w nocy. Przez dzień nie ale znowu się zanosi.
Wszystko już listki rozwija nawet ambrowce Pięknie
Ewa777 19:28, 02 maj 2020

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Pada to super. U mnie też padało w nocy. Przez dzień nie ale znowu się zanosi.
Wszystko już listki rozwija nawet ambrowce Pięknie

Gosiu, wreszcie ziemia jest mokra Rośliny od razu się zazieleniły. Myślę, że trawa też zaraz pokaże się z najlepszej strony
Dziś popracowaliśmy solidnie. Ja sadziłam begonie, a Krzyś umył kostkę