Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Anda 15:52, 11 cze 2020

Ewa, ależ cudnie masz. Zawsze jak tu wchodzę to wzdycham Czochy fantastyczne. Piękne światło na tej fotce

Rozchodniczki fajnie już wyglądają.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 20:22, 11 cze 2020

Flower1 napisał(a)

Cześć Ewciu melduję się! Zaczynam odwiedzać wszystkich po przerwie. Ale wy lecicie z tymi watkami, nie wiem jak ja to wszystko nadrobię
Bosko być znowu w Twoim ogrodzie Pozdrawiam!

Cześć Madziu Ale miła niespodzianka Ty nie nadrabiaj zaległości, tylko bądź na bieżąco, to wystarczy Strasznie się za Tobą stęskniłam. Jestem bardzo ciekawa, jak zmienił się Twój ogród
Ewa777 20:26, 11 cze 2020

Anda napisał(a)
Ewa, ależ cudnie masz. Zawsze jak tu wchodzę to wzdycham Czochy fantastyczne. Piękne światło na tej fotce

Rozchodniczki fajnie już wyglądają.

Moja rabata hortensjowo-różana wygląda już dobrze Róże urosły i zagęściły się, hortensje wypuściły listki i ożanka rozbudowała gęste kule
Jestem ciekawa, czy przyjmą się moje sadzoneczki rozchodnika, które wsadziłam bezpośrednio do gruntu.
kasia1 08:20, 12 cze 2020

A jak rozmnażałaś rozchodniki? Oderwane łodyżki i do gruntu? Kupiłam w tym roku kilka rozchodników z myślą, by je za rok rozmnażać.
Ewa777 08:24, 12 cze 2020

kasia1 napisał(a)
A jak rozmnażałaś rozchodniki? Oderwane łodyżki i do gruntu? Kupiłam w tym roku kilka rozchodników z myślą, by je za rok rozmnażać.

Przycięłam łodyżki. Z tych odciętych oberwałam dolne listki. łodyżki wsadziłam od razu do gruntu w cieniste miejsce, a listki do doniczek.
W ubiegłym roku robiłam takie sadzonki z samych łodyżek i przyjęły się w 100%.

Tu masz artykuł Danusi:
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/485-sadzonkowanie-rozchodnikow
kasia1 08:29, 12 cze 2020

Dzięki za link
Ewa777 08:48, 12 cze 2020

kasia1 napisał(a)
Dzięki za link

Nie ma za co Spróbuj swoje rozchodniki przyciąć już teraz, to się zagęszczą, a z uciętych gałązek zrobisz sadzonki
Anda 10:11, 12 cze 2020

Ewa777 napisał(a)

Moja rabata hortensjowo-różana wygląda już dobrze Róże urosły i zagęściły się, hortensje wypuściły listki i ożanka rozbudowała gęste kule
Jestem ciekawa, czy przyjmą się moje sadzoneczki rozchodnika, które wsadziłam bezpośrednio do gruntu.

Oczywiście, że przeżyją
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kasia1 19:46, 12 cze 2020

Ewa, ja jestem chętna na sadzonki
Ewa777 20:04, 12 cze 2020

kasia1 napisał(a)
Ewa, ja jestem chętna na sadzonki

To super Możemy się umówić w którąś sobotę. Kiedy Ci pasuje?