Ożanka właśnie zaczęła kwitnienie Lubię jej kolor U mnie rośnie dużo lepiej niż szałwie i przetaczniki. U mnie się rozsiewa jak szalona.
U mnie tez kiepsko z hortensjami ogrodowymi. Pierwszy rok mam taki, żeby mi większość przemarzła. Na szczęście mam kilka "żelaznych" i trochę kwiatów będzie. Najlepiej poradziły sobie te, które mam w donicach. A były tylko wkopane w gruncie i przykryte stroiszami.
Ewunia, co jak co ale te ogrodówki to masz przepiekne. Ja bym sie nie pokusila, u mnie kiepsko rosna, moze maja po prostu za ciemno, były skitrane pod plotem na chwile i dogorywaja od 4 lat. Zwolnilo u mnie sie miejsce po rozplenicach, hmm moze warto je na przod dac i by rosły.
Kochana tę ożanke hyrkanską szukam juz 2 sezon, uskubiesz mi sadzoneczkę? jest przepiekna. odwdziecze sie inna ożanką drobnolistna, tez przecudownie kwitnie i jest bardziej plożaca. lubia ja owady i pachnie z daleka.
Wyciągaj na wierzch te ogrodówki Byle nie na zupełne słońce, bo będą miały spalone liście i kwiaty. Z drugiej strony dziwne, że nie rosną w cieniu, bo one cień lubią. Maja kwaśną ziemię? Dajesz im nawóz i podlewasz?
Ożanką chętnie się podzielę. Mam tysiące siewek. Do Twojej wizyty nie będę wyrywała U mnie tez mnóstwo przy niej owadów. Uwielbiają ją Nawet nie próbuj kupować, bo co ja zrobię z tymi siewkami?
słuchaj, maja kwasno, maja mokro, gleba ideal. jedna kwitnie 2 kwiatkami a druga ani razu. mowisz nie na słonce? no to musze je jednak zostawic, w miejscowie po rozplenicach mialyby za duzo. z ożankami super, biore ile dasz
Widok też mi się podoba. Pamiętam twoją różę Heidi Klumm, była dość wysoka. Musiałaś ją przyciąć po zimie, ale ładnie odbija jak widać.
Wczoraj stałam w Obi przy hortensjach ogrodowych ale się oparłam pokusie .
To warunki mają idealne.
Po zimie mają łodyżki z zeszłego roku, na których rozwijają się liście? Nie wycinasz ich do zera wiosną? Lepiej je zostaw w tym cieniu. Daj 2 razy w miesiącu nawóz do hortensji. Może jeszcze pokażą co potrafią