Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 12:59, 09 lip 2021

Dorii napisał(a)
Ślimaczki
U mnie też się wspinają po elewacji.

Mam dość tych ślimaków. Nie sypię granulek, bo mam jeże w ogrodzie.
Za to po podlewaniu i deszczu zbieram je do worków plastikowych. Codziennie są nowe, ale jest ich mniej
Ewa777 13:01, 09 lip 2021

Joku napisał(a)
Dorii jaki ładny awatarek . Mam wrażenie że dla ślimaków nic nie jest przeszkodą w ich wędrówkach.

Tereski w tym roku się postarały.

One nawet w worku plastikowym się wspinają po ściankach!
Tereski najbardziej podobają mi się w pierwszym kwitnieniu, są niższe i bardziej zwarte. Później wypuszczają długie baty. Kilka mi wypadło i chciałabym dokupić, ale ciągle nie są dostępne w sprzedaży
Nowa12 22:58, 09 lip 2021

Może hortki zastrajkowały ale za to róże pięknie ci kwitną. Przetaczniki też masz ładne. Wydaje mi się że one jednak lubią wilgoć bo u mnie na suchym stanowisku słabo wyglądają.
Fakna ta róża tiptop . Moje kolorki. No i widzę że niektóre hortensje pięknie ci kwitną.
Alija 22:32, 11 lip 2021

Ewa777 napisał(a)

Pięknie u Ciebie, kolorowo, kwitnąco, super!
Co do ślimaków to też tak mam, nie sypię tylko od czasu do czasu zbieram. Jak już mi się wydaje, że jest ich mniej, to popada deszcz i znów się pojawiają w większej ilości. No, ale trudno.
Ewa777 08:13, 16 lip 2021

Nowa12 napisał(a)
Może hortki zastrajkowały ale za to róże pięknie ci kwitną. Przetaczniki też masz ładne. Wydaje mi się że one jednak lubią wilgoć bo u mnie na suchym stanowisku słabo wyglądają.
Fakna ta róża tiptop . Moje kolorki. No i widzę że niektóre hortensje pięknie ci kwitną.

Róże mimo przemarznięcia nawet sobie dobrze radzą Tip top ma bardzo fajny kolorek
W tym roku powojniki najbardziej mnie zaskoczyły swoim rozwojem. Takiego buszu jeszcze nie miałam
Ewa777 08:16, 16 lip 2021

Alija napisał(a)

Pięknie u Ciebie, kolorowo, kwitnąco, super!
Co do ślimaków to też tak mam, nie sypię tylko od czasu do czasu zbieram. Jak już mi się wydaje, że jest ich mniej, to popada deszcz i znów się pojawiają w większej ilości. No, ale trudno.

Dokładnie tak samo u mnie. Oprócz zbierania ich, mam wystawione jeszcze pułapki z piwem. To też działa.
Roocika 08:28, 16 lip 2021

Ewa, ślimaki mnie rozwaliły, dokąd na one idą? Haha
Moje ogrodowki w donicach też przemarzły, tylko jedna ma malutki kwiatek ale liście duże jak u Twoich
Ewa777 18:56, 20 lip 2021

Roocika napisał(a)
Ewa, ślimaki mnie rozwaliły, dokąd na one idą? Haha
Moje ogrodowki w donicach też przemarzły, tylko jedna ma malutki kwiatek ale liście duże jak u Twoich

Wygląda śmiesznie taka wędrówka. Nie mam pojęcia po co wspinają się po budynku w stronę dachu. Może robą sobie ślizgawkę w rynnie?
U mnie w donicach wszystkie ogrodówki przeżyły, ale te w gruncie nie. Niektóre mają jednak na pocieszenie po 1-3 kwiaty
Ewa777 19:08, 20 lip 2021

Byłam na urlopie i udało mi się wyskoczyć na jeden dzień do Goczałkowic

Ewa777 19:12, 20 lip 2021