Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 12:37, 25 kwi 2023

Joku napisał(a)

Masz tu domek dla jeża? Jeżeli tak to zamieszkał jakiś?

Tak, mam domek dla jeża, bo latem kręcą się po ogrodzie. Ale chyba mają lepsze lokum, bo do domku się nie wprowadziły. A może nie pasuje im miejscówka.
TAR 13:09, 25 kwi 2023

Ewa777 napisał(a)

Nie mogłam się doczekać kwitnienia tej magnolii. I tak spóźnione w stosunku do południa i centrum Polski. Moja ma bardzo dużo światła od 12.00 do zachodu słońca. Może dlatego szybciej zakwitła od Twojej.

Moja ma malo ale byla zadolowana w donicy przez 2 zimy w oslonietym ale zacienionym miejscu wiec pewnie dlatego. Niedlugo zostanie posadzona na docelowo. Podczas budowy mialo to swoje plusy, roslinkom nic nie przeszkadzalo ale pora juz z nimi do gruntu a ja mam dylematy co gdzie posadzic
Ewa777 16:07, 25 kwi 2023

TAR napisał(a)

Moja ma malo ale byla zadolowana w donicy przez 2 zimy w oslonietym ale zacienionym miejscu wiec pewnie dlatego. Niedlugo zostanie posadzona na docelowo. Podczas budowy mialo to swoje plusy, roslinkom nic nie przeszkadzalo ale pora juz z nimi do gruntu a ja mam dylematy co gdzie posadzic

Ten cień jest przyczyną tego, że kwitnienie jej jest opóźnione. Tak jak piszesz.
Bedziesz się nia cieszyć, jak moja juz przekwitnie
Nie mogę się doczekać, kiedy założysz wątek ze swoim nowym ogrodem
Dorii 18:20, 25 kwi 2023

Psyyt, wątek już jest :⁠-⁠D
Ewa777 11:10, 26 kwi 2023

Dorii napisał(a)
Psyyt, wątek już jest :⁠-⁠D

O! A to niespodzianka Lecę zobaczyć
Agatorek 18:44, 26 kwi 2023

Oooo, jaką piękną różową magnolię masz wiśnia też niczego sobie . I narcyzy, szafirki… kolorowo .

A jakie wielkie kępy ciemierników… ❤️.

Też mam poczucie, że kwiecień jakby przemknął. Przecież niedawno były święta, a za chwilkę majówka…
Joku 19:56, 26 kwi 2023

A mnie kwiecień strasznie się wlecze. Święta były chyba wieki temu .
Ewa777 11:12, 27 kwi 2023

Agatorek napisał(a)
Oooo, jaką piękną różową magnolię masz wiśnia też niczego sobie . I narcyzy, szafirki… kolorowo .

A jakie wielkie kępy ciemierników… ❤️.

Też mam poczucie, że kwiecień jakby przemknął. Przecież niedawno były święta, a za chwilkę majówka…

Magnolia to Leonard Messel. Wiśnia mocno przycinana przez mojego męża, więc kwitnie dość skromnie, ale lubię ją bardzo.
Ciemierniki są cudowne, bo naprawdę długo cieszą kwiatami.
Nie zdążyłam nacieszyć się kwietniem, a tu już maj stoi w progu. Szkoda tylko, że się tak ochłodziło.
Ewa777 11:14, 27 kwi 2023

Joku napisał(a)
A mnie kwiecień strasznie się wlecze. Święta były chyba wieki temu .

Jolu, aż się uśmiałam, czytając Twój wpis. Jak to każdy inaczej odbiera czas
Mi strasznie dłużył się luty i marzec. Wyczekiwałam kwietnia, bo marzyła mi się wiosna. Chyba przez przygotowania do świąt i wiosenne prace w ogrodzie ten miesiąc mi po prostu mignął.
Muszelka 11:24, 27 kwi 2023

Bo czas to pojęcie względne Leci szybko, właśnie wtedy, kiedy chcemy, aby się dłużył. Zwłaszcza podczas wakacji. Taki z niego nicpoń!