Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Gardener27 20:10, 18 mar 2015

... ależ piękna ta lawenda Nie dziwię Ci się że nie mogłaś się oprzeć ale to nie jej pora na zewnątrz Idealnie nadaje się do dekoracji w domu z tym że może zmarnieć bp to nie roślina pokojowa
Krokusy masz piękne Moje sadzone na jesień jakieś takie rozszczelone Nie dają tego efektu o jaki mi chodziło
Róże już tnij Nie czekaj na kwitnienie forsycji

Dostałem wczoraj maila z bylinowego że moje zamówienie zmieniło status na ,,w trakcie realizacji,, maja się odezwać
gierczusia 20:29, 18 mar 2015

Ewa777 napisał(a)

Eluś, ale jesteś spostrzegawcza Wielorybek i inne rybki to dzieła mojej najmłodszej córki Witraże okienne

Córka zdolna .. Zresztą wygląda na taką eteryczną osóbkę , w sam raz na artystkę
Ale czeeekajjjjj.....jak to najmłodszej ?????

Ps.lawenda też u mnie padła ( francuska oczywiście ) i też nie umiałam się jej oprzeć w tym roku zrobiłam strajk i stwierdziłam że wsadzę w to miejsce werbenę
Ewa777 20:55, 18 mar 2015

Gardener27 napisał(a)
... ależ piękna ta lawenda Nie dziwię Ci się że nie mogłaś się oprzeć ale to nie jej pora na zewnątrz Idealnie nadaje się do dekoracji w domu z tym że może zmarnieć bp to nie roślina pokojowa
Krokusy masz piękne Moje sadzone na jesień jakieś takie rozszczelone Nie dają tego efektu o jaki mi chodziło
Róże już tnij Nie czekaj na kwitnienie forsycji

Dostałem wczoraj maila z bylinowego że moje zamówienie zmieniło status na ,,w trakcie realizacji,, maja się odezwać

Wiesz, chyba będę wystawić na dzień. U nas dziś było 14'C. Na noc będę chować - to tylko dwie doniczki (zresztą bardzo ładne, bo fioletowe).

Nie dostałam jeszcze informacji z bylinowego, może dlatego, ze u Ciebie szybciej wiosna

Dziś posadziliśmy 6 róż - tyle zdążyliśmy przez zmrokiem. Wanna już opróżniona. 8 róż czeka w mojej nowej taczce wypełnionej wodą. Stoją w garażu, bo w tej wannie mogłyby zakwitnąć, tak ciepło
Ewik 20:56, 18 mar 2015

Cudna lawenda,u nas niestety się ochłodziło,mimo,że dzień był piękny,trochę się martwię,bo jutro mają przyjść róże z f.
Ewa777 20:58, 18 mar 2015

gierczusia napisał(a)

Córka zdolna .. Zresztą wygląda na taką eteryczną osóbkę , w sam raz na artystkę
Ale czeeekajjjjj.....jak to najmłodszej ?????

Ps.lawenda też u mnie padła ( francuska oczywiście ) i też nie umiałam się jej oprzeć w tym roku zrobiłam strajk i stwierdziłam że wsadzę w to miejsce werbenę

Eluś, nie rozumiem zdziwienia że co najmłodsza? Nie umie robić witraży? Robiła - zaręczam

Ty mi się nie migaj, że Ci padła lawenda, tylko mi tu pisz, co mam z nią robić Wskazują mi Ciebie jako fachowca
Mysza 21:23, 18 mar 2015

Ewuniu jaką masz już piękną wiosnę
Lawenda śliczna, latem nawet zapachniało
Ewa777 21:25, 18 mar 2015

Mysza napisał(a)
Ewuniu jaką masz już piękną wiosnę
Lawenda śliczna, latem nawet zapachniało

Chyba będę miała z nią same kłopoty Za wcześnie się rzuciłam na zakupy i teraz nie wiem, co z nią począć. A tania nie była
szemusia 21:31, 18 mar 2015

Ewa777 napisał(a)
Kupiłam lawendę francuską i teraz proszę o radę, czy posadzić ją do ogrodu, czy wystawiać w dzień do ogrodu, a nocą chować? Ona chyba nie lubi mrozów.
W O. są już 6 paki lawedy, gdyby ktoś był zainteresowany

Ewcia, śliczna ta lawenda
Nie smuć się... Tak jak piszesz, chowaj ją na razie na noc, żeby nie zmarzła i będzie Cię cieszyć cały sezon
Tak piękną wiosnę już masz.
Ale najbardziej uśmiałam się z opróżnionej wreszcie wanny
Mysza 21:33, 18 mar 2015

Ewa777 napisał(a)

Chyba będę miała z nią same kłopoty Za wcześnie się rzuciłam na zakupy i teraz nie wiem, co z nią począć. A tania nie była

Oj znam takie poczynania
Może włóż w dużą donicę na tarasie i zobaczysz co dalej
Ewa777 21:34, 18 mar 2015

Właśnie wpadłam na pomysł A może by z tej lawendy zrobić sadzonki i będę miała latem jej mnóstwo Czy to może się udać?