Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 17:05, 24 wrz 2024

Wafel napisał(a)
Ewa skąd wzięłaś te zawilce? Lokalnie gdzieś czy net?

Kupiłam je w ogrodniczym najbliżej mnie za obwodnicą NO.
Ewa777 17:09, 24 wrz 2024

Joku napisał(a)
Masz dar do wyszukiwania nowych odmian roślin. Co do judaszowca to nie widać że brakuje mu jakiejś gałązki. W przyszłym sezonie nadrobi.
Moja Burgundy też ma nowe pączki, ale mniejsze niż twoje. Mam plagę mszyc, chodzę i otrzepuję. .

Te akurat kupiłam stacjonarnie. Nie mogłam się oprzeć takim pięknościom
U judaszowca złamała się dośc długa gałązka. Szkoda mi bardzo, chociaż wiem, że odbuduje się w przyszłym roku. Tę złamaną pocięliśmy na kwawałki i próbujemy ukorzenić. Może się uda.

U mnie w jednej donicy burgundy ma mszycę, a w drugiej zdrowiutka
Ewa777 17:10, 24 wrz 2024

Kordina napisał(a)

Ten zawilec przepiękny, ciekawe jak będzie wywglądał w przyszłym roku, taki cudny bukiecik stworzył.

Też jestem tego ciewaka. Fajnie by było, żeby został taki niski. Odpowiada mi ta wysokość.
Wafel 17:12, 24 wrz 2024

Byłam w NO, nie widziałam tych co masz, wzięłam jedynie białego bo mi wypadł, może dobrze, że ich nie widziałam
TAR 18:12, 24 wrz 2024

Z tego co pamietam on kolorowy do konca. Moj zzielenial a nowe listki wpadaja w czekolade a nie czerwien. Ma za malo slonca ewidentnie. Ale juz mam na niego miejsce na sloncu
TAR 18:14, 24 wrz 2024

Ewa777 napisał(a)

Też jestem tego ciewaka. Fajnie by było, żeby został taki niski. Odpowiada mi ta wysokość.

Tez kupilam te niskie w sierpniu. Mam nadzieje, ze takie pozostana, bo dalam z przodu rabaty
Ewa777 09:53, 25 wrz 2024

Wafel napisał(a)
Byłam w NO, nie widziałam tych co masz, wzięłam jedynie białego bo mi wypadł, może dobrze, że ich nie widziałam

Być może wszystkie wykupili, bo są prześliczne.
Białe u mnie coś słabiej rosną. Też mi wypadły.
Ewa777 09:58, 25 wrz 2024

TAR napisał(a)

Tez kupilam te niskie w sierpniu. Mam nadzieje, ze takie pozostana, bo dalam z przodu rabaty

Dokładnie tak samo zrobiłam. Posadziłam z przodu rabaty i liczę, że w przyszłym roku będą również niskie.

Jak na razie judaszowiec Eternal dobrze sobie radzi. Ale ten judaszowiec kupiony razem z klonami (sprzedawca z Twojego polecenia) wygląda jakby brakowało mu minerałów. Listki przebarwione jakby brakowało mu żelaza. Nie wiem, czy teraz jeszcze podlać go żelazem, czy poczekać do wiosny. Na razie rośnie w donicy.
TAR 10:04, 25 wrz 2024

Ewa777 napisał(a)

Dokładnie tak samo zrobiłam. Posadziłam z przodu rabaty i liczę, że w przyszłym roku będą również niskie.

Jak na razie judaszowiec Eternal dobrze sobie radzi. Ale ten judaszowiec kupiony razem z klonami (sprzedawca z Twojego polecenia) wygląda jakby brakowało mu minerałów. Listki przebarwione jakby brakowało mu żelaza. Nie wiem, czy teraz jeszcze podlać go żelazem, czy poczekać do wiosny. Na razie rośnie w donicy.

Moje judaszowce tez marnie wygladaja przez te zmiany temperatur i dziwna pogode, ja niczym nie zasilam, nie chce pobudzac do wzrostu, maja sie wyciszyc przed zima.
Ewa777 10:12, 25 wrz 2024

TAR napisał(a)

Moje judaszowce tez marnie wygladaja przez te zmiany temperatur i dziwna pogode, ja niczym nie zasilam, nie chce pobudzac do wzrostu, maja sie wyciszyc przed zima.

Zasilę go na wiosnę.