Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Rojodziejowa 17:33, 23 wrz 2024

Te zawilce przepiękne!!
Wafel 18:03, 23 wrz 2024

Ewa, wszystko jest zachwycające, zawilce śliczności, nie zdawałam sobie sprawy, że Ty masz tyle róż i jeszcze do teraz kwitną! Nigdy nie ma nudy u ciebie. Żadne drzewko chyba tak nie zachwyca kolorami jak judaszek! No pięknie, wow!❤️
Ewa777 18:32, 23 wrz 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Te zawilce przepiękne!!

To prawda. Są zjawiskowe. Ciężko przejśc obok nich obojętnie

Wafel napisał(a)
Ewa, wszystko jest zachwycające, zawilce śliczności, nie zdawałam sobie sprawy, że Ty masz tyle róż i jeszcze do teraz kwitną! Nigdy nie ma nudy u ciebie. Żadne drzewko chyba tak nie zachwyca kolorami jak judaszek! No pięknie, wow!❤️

Mam róż trochę. Teraz kwitną dużo słabiej niż w czerwcu, ale zawsze kilka kwiatków jest by nacieszyć oczy. Jest jeszcze sporo pąków, więc kwitnąć będą pewnie do października. Pogoda dopisuje, więc kwiatów też sporo.

Nigdy nie interesowałam się judaszowcami. Miałam wyobrażenie, że one tylko wiosna sa piękne. Ten mnie zauroczył listkami. Pasuje kolorami do mojego ogrodu
TAR 18:44, 23 wrz 2024

Ewa, pieknie wybarwil sie Twoj judaszowiec. Na stowe mojego przesadze. Ma jednak za duzo cienia i zzielenial za bardzo. Juz mu znalazlam idealna miejscowke, gdzie nie jest za mokro, za wietrznie i ma slonce ale go nie przypali. Wiosna go przesadze, bo teraz za duzo roszad bym musiala robic. A moze cos po zimie wypadnie. Nie wiadomo
Basieksp 20:01, 23 wrz 2024

Prześliczne masz zawilce judaszek też ładny i fajne kolorki dostaje
Wafel 20:53, 23 wrz 2024

Ewa skąd wzięłaś te zawilce? Lokalnie gdzieś czy net?
Joku 20:56, 23 wrz 2024

Masz dar do wyszukiwania nowych odmian roślin. Co do judaszowca to nie widać że brakuje mu jakiejś gałązki. W przyszłym sezonie nadrobi.
Moja Burgundy też ma nowe pączki, ale mniejsze niż twoje. Mam plagę mszyc, chodzę i otrzepuję. .
Kordina 22:32, 23 wrz 2024

Ewa777 napisał(a)
I drugi zakup, który mnie zwala z nóg - zawilec Fantazy Belle. Jestem ciekawa, czy będzie to niski zawilec. Nie znalazłam o nim informacji. Chyba to jakaś nowość.

Ten zawilec przepiękny, ciekawe jak będzie wywglądał w przyszłym roku, taki cudny bukiecik stworzył.
Ewa777 17:02, 24 wrz 2024

TAR napisał(a)
Ewa, pieknie wybarwil sie Twoj judaszowiec. Na stowe mojego przesadze. Ma jednak za duzo cienia i zzielenial za bardzo. Juz mu znalazlam idealna miejscowke, gdzie nie jest za mokro, za wietrznie i ma slonce ale go nie przypali. Wiosna go przesadze, bo teraz za duzo roszad bym musiala robic. A moze cos po zimie wypadnie. Nie wiadomo

Judaszowiec na razie czerwone ma tylko nowe listki. Nie wiem, jak się będzie przebarwiał na jesień. Czy on się przebarwia?
Ewa777 17:05, 24 wrz 2024

Basieksp napisał(a)
Prześliczne masz zawilce judaszek też ładny i fajne kolorki dostaje

Dziękuję za pochwały nad zawilcami, oby dobrze rosły
Judaszowiec ma takie czerwone młode listki przez cały sezon. Jak i czy w ogóle się przebarwia jesienią, tego jeszcze nie wiem.