Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 16:55, 14 lip 2025

TAR napisał(a)

Pink Perfuma jeszcze nie cielam, w tych drobnych wycinam na poczatku tylko przeschniete kwiatostany. Ale jak sa starsze to nawet tego nie robie, bo kwitnienie z roku na rok jest intensywniejsze. Po trzech latach fioletowe kulki

A w ogole masz osy w ogrodzie? Moje zakladaja pod dachowkami male gniazda. Powoli robi sie w nich pusto. W sierpniu lub wrzesniu je uprzatniemy, wtedy bedzie wiadomo, ze zadnej osy juz tam nie ma.

Jak lilak zakwitnie teraz drugi raz, to po przekwitnięciu będziesz cięła?

Gniazd os nie widziałam, ale wydaje mi się, że kręcą się po ogrodzie.
Ewa777 17:00, 14 lip 2025

TAR napisał(a)

Pewnie jednoroczna, ale zobaczymy za 2 lata, bo one tak sie wysiewaja, byle nie wyplewic. Jest bardzo ladna. Floksiki tez urocze, kolor i male kwiatuszki. Az bym pojechala ale mam caly karton floksow do posadzenia

Te floksy mnie zauroczyły. Maja śliczne małe kwiatuszki, pięknie pachną. Są dość niskie jakieś 35 cm. Oczywiście nie ma podpisu odmiany, więc nie wiem, jak wysokie urosną. Wziełam 2, bo tylko tyle było. Chętnie bym kupiła jeszcze ze 2. Może jeszcze będą za kilka dni.
Znasz może jakąs aplikacje, która rozpoznaje rośliny po zdjęciach?