Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 10:40, 11 lip 2025

GorAna napisał(a)

Ewcia Twoje hortensje zwalają z nóg
Czy Lagunę też przypala Ci słonko?, bo moją co roku tak

Dziękuję. Na razie dopiero się rozkręcają. Myślę, ze za 2 tygodnie dopiero będzie szał hortensjowy. W tym roku żadna nie zmarzła i wszystkie zapączkowane na maksa
Nie zauważyłam, żeby Laguna była przypalana. Dość długo u mnie kwitnie.
mirkaka 13:23, 11 lip 2025

Ewa, bajecznie masz Mimo że walczysz ze szkodnikiem to ogrodówki nic sobie z tego nie robią.
Ja już zakupiłam w necie dwa specyfiki na tę przylepnicę, póki co pogoda nie pozwala robić oprysku, ma tak z tydzień padać,
Sprawdzałam te moje wczesne ogrodówki, znalazłam kilka szt tego dziadostwa, ale generalnie nie mam tego dużo, może oprysk i zrywanie porażonych liści pomoże
Ewa777 20:00, 11 lip 2025

mirkaka napisał(a)
Ewa, bajecznie masz Mimo że walczysz ze szkodnikiem to ogrodówki nic sobie z tego nie robią.
Ja już zakupiłam w necie dwa specyfiki na tę przylepnicę, póki co pogoda nie pozwala robić oprysku, ma tak z tydzień padać,
Sprawdzałam te moje wczesne ogrodówki, znalazłam kilka szt tego dziadostwa, ale generalnie nie mam tego dużo, może oprysk i zrywanie porażonych liści pomoże

Z wełnowcami walczę już 3 rok. Niestety jest ich w tym roku dużo więcej mimo mycia mydłem potasowym i oprysków. Po deszczach kolejny oprysk.
Joku 20:35, 11 lip 2025

Walczyłam z wełnowcami w domu, tylko tamte były jakieś drobniejsze. Wiem co to za śwństwo, walka trwała kilka lat, dopiero mospilan dał radę. Póki co w domu ich nie widzę.
Ewa777 17:46, 12 lip 2025

Joku napisał(a)
Walczyłam z wełnowcami w domu, tylko tamte były jakieś drobniejsze. Wiem co to za śwństwo, walka trwała kilka lat, dopiero mospilan dał radę. Póki co w domu ich nie widzę.

Myślę, że jest szansa pozbyć się ich, ale trzeba właśnie zastosować silniejsze środki.
Ewa777 17:49, 12 lip 2025

U mnie cały dzień pada. Wczoraj rozsypaliśmy nawóz na trawnik przed tym deszczem, żeby nadal był zieloniutki i gęsty.

Wczoraj przyszła przesyłka z lilakiem Pink Perfume na pniu. Posadziłąm go do donicy na tarasie. Chcę, zeby mi pachniało Przysłali mi bardzo ładny egzemplarz.
Kordina 11:16, 13 lip 2025

Ewa pokaż go, jak już się oswoi w donicy
Wafel 14:47, 13 lip 2025

Będzie wam obłędnie pachniało , w tym roku się wystarczająco nie nacieszyłam zapachem mojego Palbina przy tarasie, bo w czasie kwitnienia, pogoda nie sprzyjała posiadówkom na tarasie...
Ewa777 04:03, 14 lip 2025

Kordina napisał(a)
Ewa pokaż go, jak już się oswoi w donicy

Już pokazuję. Tak wygląda lilak Pink Parfume na pniu.

Ewa777 04:07, 14 lip 2025

Wafel napisał(a)
Będzie wam obłędnie pachniało , w tym roku się wystarczająco nie nacieszyłam zapachem mojego Palbina przy tarasie, bo w czasie kwitnienia, pogoda nie sprzyjała posiadówkom na tarasie...

Palibin powtarza kwitnienie, więc jeszcze będziesz miała okazję nacieszyć się jego zapachem wtym roku.
Mój Pink Parfume na razie jest młodą roślinką, trzeba będzie długo poczekać aż stanie się kulą kwiatową.