Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Alija 15:07, 20 kwi 2026

Ewa777 napisał(a)

Czuję sie zajechana po wczorajszej pracy w ogrodzie, ale cieszy mnie widok na efekty

Ewunia, ja mam podobnie, po bardzo pracowitym piątku i takiej samej sobocie ledwo żyję, ale jest zadowolenie z wykonanej roboty. A dziś pada od rana, więc przymusowy odpoczynek od ogrodu i podlewanie bez wysiłku.
Ewa777 09:39, 21 kwi 2026

TAR napisał(a)
Przez najblizsze dni deszczu u nas nie zapowiadaja wiec nie ma co sie nastawiac. Moze piatek / sobota ale tylko 30% prawdopodobienstwa.

Dziś już w prognozach nie pokazują deszczu do 28 kwietnia. Nie ma co liczyć na wodę z nieba, trzeba podlewać.
Aniu, czy u Ciebie Enternal ma już duże pączki?
Ewa777 09:44, 21 kwi 2026

Alija napisał(a)

Ewunia, ja mam podobnie, po bardzo pracowitym piątku i takiej samej sobocie ledwo żyję, ale jest zadowolenie z wykonanej roboty. A dziś pada od rana, więc przymusowy odpoczynek od ogrodu i podlewanie bez wysiłku.

Zazdroszczę deszczu. U nas susza i na deszcz się nie zapowiada. Nie można za to narzekać na słońce. Codziennie jest słonecznie, chociaż dość zimno. Ogólnie kwiecień mamy zimny na Pomorzu.
Kordina 17:22, 21 kwi 2026

U mnie też sucho, podlewałam już ze 3 razy wodą ze studni... niektóre tulipki jakieś rachityczne chyba z suszy.
TAR 18:13, 21 kwi 2026

Ewa, moje judaszki jeszcze spia, paczuszki ledwo widoczne, zobaczymy czy w ogole przetrwaly te ciezka zime, skrobalam kore wygladaja na zywe ale kto wie. Etarnala jak przezyje i tak bede przesadzac, bo ciagle mu miejsce nie lezy.
Joku 20:35, 21 kwi 2026

Jak twoja magnolia Genie? Kwitnie już?
Ewa777 09:36, 22 kwi 2026

Kordina napisał(a)
U mnie też sucho, podlewałam już ze 3 razy wodą ze studni... niektóre tulipki jakieś rachityczne chyba z suszy.

Też to zauważyłam, że nie które tulipany w tym roku są dużo słabsze.
Ewa777 09:39, 22 kwi 2026

TAR napisał(a)
Ewa, moje judaszki jeszcze spia, paczuszki ledwo widoczne, zobaczymy czy w ogole przetrwaly te ciezka zime, skrobalam kore wygladaja na zywe ale kto wie. Etarnala jak przezyje i tak bede przesadzac, bo ciagle mu miejsce nie lezy.

To mnie pocieszyłaś, bo martwię się o mojego Eternala. Pod światło widać, że coś tam się błyszczy na gałązkach, ale naprawdę trzeba się mocno wpatrzeć.
Ewa777 09:40, 22 kwi 2026

Joku napisał(a)
Jak twoja magnolia Genie? Kwitnie już?

Nie, Jolu. Genie kwitnie dużo później po Leonardzie. Na razie jest jego czas. Z powodu chłodnego kwietnia dłużej można cieszyć się kwiatami magnolii.
TAR 18:21, 22 kwi 2026

Ewa777 napisał(a)

To mnie pocieszyłaś, bo martwię się o mojego Eternala. Pod światło widać, że coś tam się błyszczy na gałązkach, ale naprawdę trzeba się mocno wpatrzeć.

Nie wiem co bedzie z moim Eternalem, mam nadzieje, ze sie obudzi. Na razie niesmiale milimetrowe rozowe cosie widac na 2 judaszkach. Niestety bardzo w palnik dostaly po tej zimie. Juz przywyklam do mysli, ze kilka moze mi sie nie obudzic wcale. Jak tak bedzie to trudno, dostalam po lapach. Posadze w ich miejsce cos innego. Chociaz u kolezanki w Kanadzie judaszki bez problemu rok w rok byly zywe i to odmianowe A zima tam mrozniejsza i dluzsza. Poczekam jeszcze. Fotki zeszloroczne kwiatkow judaszkow mam z maja wiec nie panikuje.