Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

GorAna 19:51, 22 kwi 2026

Ewciu, zachwycam się Twoją kolorową wiosną, a najbardziej ciemiernika mi, bo moje prawie wszystkie wymarzły☹️
Ewa777 20:54, 22 kwi 2026

TAR napisał(a)

Nie wiem co bedzie z moim Eternalem, mam nadzieje, ze sie obudzi. Na razie niesmiale milimetrowe rozowe cosie widac na 2 judaszkach. Niestety bardzo w palnik dostaly po tej zimie. Juz przywyklam do mysli, ze kilka moze mi sie nie obudzic wcale. Jak tak bedzie to trudno, dostalam po lapach. Posadze w ich miejsce cos innego. Chociaz u kolezanki w Kanadzie judaszki bez problemu rok w rok byly zywe i to odmianowe A zima tam mrozniejsza i dluzsza. Poczekam jeszcze. Fotki zeszloroczne kwiatkow judaszkow mam z maja wiec nie panikuje.

Pamiętam, że Eternal bardzo późno startuje. Więc też raczej jestem spokojna. Szkoda by mi było, gdyby sie nie obudził. Czekamy więc razem cierpliwie
Ewa777 20:57, 22 kwi 2026

GorAna napisał(a)
Ewciu, zachwycam się Twoją kolorową wiosną, a najbardziej ciemiernika mi, bo moje prawie wszystkie wymarzły☹️

Oj, to szkoda. Moje w tym roku jakieś nawet bardziej wypasione i gęsto się od nich zrobiło. Wreszcie mam tak jak mi się marzyło Zawsze szkoda, jak jakaś roślinka wypadnie.
Joku 21:14, 22 kwi 2026

Byłam dzisiaj w szkółce w Górze Pomorskiej, były judaszowce, stały w tunelach. Wszystkie jeszcze w uśpieniu więc się nie martwcie dziewczyny o swoje egzemplarze.

Ewa, naszło mnie znowu na magnolię Genie . Zrobiło mi się miejsce w przedogródku bo wywaliłam jednego z bukszpanów. Jak myślisz, zmieści się na rabacie szerokości 1,5m? Biję się z myślami . Mogłabyś zrobić zdjęcie swojej Gience?
Ewa777 21:44, 22 kwi 2026

Joku napisał(a)
Byłam dzisiaj w szkółce w Górze Pomorskiej, były judaszowce, stały w tunelach. Wszystkie jeszcze w uśpieniu więc się nie martwcie dziewczyny o swoje egzemplarze.

Ewa, naszło mnie znowu na magnolie Genie . Zrobiło mi się miejsce w przedogródku bo wywaliłam jednego z bukszpanów. Jak myślisz, zmieści się na rabacie szerokości 1,5m? Biję się z myślami . Mogłabyś zrobić zdjęcie swojej Gience?

Jolu, myślę, że tyle jej wystarczy. U mnie rośnie ona kolumnowo. Zawsze możesz ją przyciąć na szerokość, jeżeli będzie się rozchodzić gałazkami za bardzo.
Magara 22:20, 22 kwi 2026

Joku napisał(a)

Ewa, naszło mnie znowu na magnolie Genie . Zrobiło mi się miejsce w przedogródku bo wywaliłam jednego z bukszpanów. Jak myślisz, zmieści się na rabacie szerokości 1,5m? Biję się z myślami . Mogłabyś zrobić zdjęcie swojej Gience?

Jola, ja mam Gienkę na jeszcze węższej rabatce Rośnie, ale ona szalona we wzroście nie jest, więc bez obaw.
Dziewczyny na forum tną magnolie - trzeba się do tej myśli przyzwyczaić
Ewa777 11:23, 24 kwi 2026

Magara napisał(a)

Jola, ja mam Gienkę na jeszcze węższej rabatce Rośnie, ale ona szalona we wzroście nie jest, więc bez obaw.
Dziewczyny na forum tną magnolie - trzeba się do tej myśli przyzwyczaić

Ja również tnę magnolie i rosną zdrowo.
U mnie Genie mała nisko gałązki, ale mi przeszkadzały na rabacie, to je ucięłam. Ma pokrój teraz bardziej kolumnowy, co mi bardzo odpowiada. I nie rośnie wysoka.
Leonard Messel jest stale cięty przez mojego męża, bo prowadzi go na niwaka.