Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

ewsyg 21:16, 14 lip 2026

Ewa777 napisał(a)
Trochę zdjęć z ogrodu. Może ktoś zajrzy
Hortensja Doppio Bianco Dancing Snow
Pierwsze zdjęcie z 2 lipca

i kolejne z dzisiaj

Ja zajrzałam

Bardzo ładna tą hortensja. Masz ją w donicy, czy na rabacie ?
anabuko1 22:14, 14 lip 2026

Ewuniu, ale masz pięknie )

Róże, berberysy, szałwie przy alejce i te kuliste tuje to idealna rama dla różowej chmury kwiatów. Klasyka i elegancja w jednym.
Hortensje cudniaste wszystkie produkty Ta Rembrant Vibrant Verde z ciemnymi liśćmi i różowymi kulami to cudo. I ta od Mirki... oby szybko nadrobiła i zakwitła na całego
Rabaty masz jak z katalogu ten czerwony obwódkowy pas z begonii przy strzyżonych kulach z bukszpanu. Co roku je podziwiam.
Równiutko, czyściutko, aż chce się przejść boso po tym trawniku.

Widać, że każdy zakątek dopieszczony. Nic tu nie jest przypadkiem. I ta soczysta zieleń trawy... zazdroszczę i podziwiam jednocześnie!
To ile pracy musi w to wchodzić, ale efekt jest wart każdej minuty.
Ewa777 22:22, 14 lip 2026

Joku napisał(a)
No pięknie, pięknie. Widzę że maruny szaleją.
Trzymałaś donice z hortensjami zima na zewnątrz czy gdzieś były schowane? Bardzo ładnie kwitną.

Cieszę się bardzo z tej maruny. Mam nadzieję, że mi się wysieje i poznam jej młode sadzonki.
Hortensje w donicach co roku dołujemy na zimę w jednym miejscu ogrodu i jak na razie dobrze sie mają.
Ewa777 22:24, 14 lip 2026

ewsyg napisał(a)

Ja zajrzałam

Bardzo ładna tą hortensja. Masz ją w donicy, czy na rabacie ?

Bardzo się cieszę, że zajrzałaś
Ta hortensja rośnie w donicy. Trzymam ją na tarasie.
Ewa777 22:32, 14 lip 2026

anabuko1 napisał(a)
Ewuniu, ale masz pięknie )

Róże, berberysy, szałwie przy alejce i te kuliste tuje to idealna rama dla różowej chmury kwiatów. Klasyka i elegancja w jednym.
Hortensje cudniaste wszystkie produkty Ta Rembrant Vibrant Verde z ciemnymi liśćmi i różowymi kulami to cudo. I ta od Mirki... oby szybko nadrobiła i zakwitła na całego
Rabaty masz jak z katalogu ten czerwony obwódkowy pas z begonii przy strzyżonych kulach z bukszpanu. Co roku je podziwiam.
Równiutko, czyściutko, aż chce się przejść boso po tym trawniku.

Widać, że każdy zakątek dopieszczony. Nic tu nie jest przypadkiem. I ta soczysta zieleń trawy... zazdroszczę i podziwiam jednocześnie!
To ile pracy musi w to wchodzić, ale efekt jest wart każdej minuty.

Jeżeli chodzi o hortensje to Rembrant ma na razie zielone kwiaty, a te czekoladowe liście z różowymi kwiatami to Eclipse.
Ta hortensja od Mirki nie bedzie miała więcej kwiatów w tym roku, bo mi przemarzła, tak jak wiele innych rosnacych w gruncie. Za duże mrozy były w tym roku.
Przyznaje, że trawnik mamy idealny. Bardzo lubię jak jest w takim stanie, ogórd dzieki temu dużo zyskuje.
Pracy dużo włożyliśmy w ogród, ale mam ciągle wrażenie, że jestem w tyle z pracami. Nie na wszystko miałam czas. Ale to tak jest jak się pracuje zawodowo, a popołudnia spędza się na rozwiajniu swoich pasji.
ajka 00:23, 15 lip 2026

Ewa podziwiam kolekcję róż, znasz wszyskie na pamięć?

Na obwódce jest surfinia? Dosadzasz co roku? Pierwszy raz taką obwódkę widzę.
Ewa777 napisał(a)

Piękny Eternal Flame, nie przemarza ci? U mnie niestety padł po 2 czy 3 latach Ale zawsze ciężko się zbierał po zimie.
Ewa777 10:11, 15 lip 2026

ajka napisał(a)
Ewa podziwiam kolekcję róż, znasz wszyskie na pamięć?

Na obwódce jest surfinia? Dosadzasz co roku? Pierwszy raz taką obwódkę widzę.

Piękny Eternal Flame, nie przemarza ci? U mnie niestety padł po 2 czy 3 latach Ale zawsze ciężko się zbierał po zimie.

Nie pamiętam wszystkich nazw, ale mam notesik, gdzie wszystkie spisałam. Za to pamiętam, gdzie która rośnie Na obwódce mam begonie różowe z bordowymi listkami. Sadzę je co roku w maju.

Eternal jak na razie dobrze u mnie się trzyma. Tej zimy opatuliliśmy go, bo były ciężkie mrozy. Zmarzło kilka końcówek gałązek, a reszta dobrze sobie poradziła.
Polon 11:21, 15 lip 2026

Nooo, ten Eternal piękny. W zeszłym roku już prawie jednego kupiłam, ale jednak egzemplarz nie był nazbyt udany, to uznałam, że jednak innym razem.

Kwitnie Twój lilak Pink Perfum? Ciekawa jestem, bo moje cały czas mają kwiaty. Mniej niż w maju, ale stale kwitnące od mają.
anabuko1 14:26, 15 lip 2026

Ewa777 napisał(a)

Jeżeli chodzi o hortensje to Rembrant ma na razie zielone kwiaty, a te czekoladowe liście z różowymi kwiatami to Eclipse.
Ta hortensja od Mirki nie bedzie miała więcej kwiatów w tym roku, bo mi przemarzła, tak jak wiele innych rosnacych w gruncie. Za duże mrozy były w tym roku.
Przyznaje, że trawnik mamy idealny. Bardzo lubię jak jest w takim stanie, ogórd dzieki temu dużo zyskuje.
Pracy dużo włożyliśmy w ogród, ale mam ciągle wrażenie, że jestem w tyle z pracami. Nie na wszystko miałam czas. Ale to tak jest jak się pracuje zawodowo, a popołudnia spędza się na rozwiajniu swoich pasji.

Ewo, z tym trawnikiem to prawda dużo pracy macie, ale efekt cieszy. Wygląda elegancko.

Szkoda tej hortensji od Mirki, ale w tym roku mrozy wykończyły sporo. Nic, w przyszłym roku nadrobi z nawiązką! A Rembrant i Eclipse dają radę. Eclipse z tymi czekoladowymi liśćmi to w ogóle gwiazda nawet bez kwiatów.

Wiesz jak to jest — pracy w ogrodzie nigdy nie ubywa.
Znam to.
Wraca się z pracy i tylko na godzinkę a tu nagle zmrok. A innego dnia nie ma czasu na pracę ogrodowe i do soboty trzeba czekać.
Ale to nasza najlepsza odskocznia, prawda?

Ewa777 17:35, 15 lip 2026

Polon napisał(a)
Nooo, ten Eternal piękny. W zeszłym roku już prawie jednego kupiłam, ale jednak egzemplarz nie był nazbyt udany, to uznałam, że jednak innym razem.

Kwitnie Twój lilak Pink Perfum? Ciekawa jestem, bo moje cały czas mają kwiaty. Mniej niż w maju, ale stale kwitnące od mają.

Warto wybrać zdrowy i silny egzemparz Eternala, bo jednak takie drzewko nieźle kosztuje, a jest dość delikatne na nasze mrozy.
Bardzo dziwnie zachowuje się mój Pink Perfume, bo w maju wcale nie kwitł. Dopiero teraz ma pierwsze w tym roku kwiaty. Jest dość rzadki, bo na razie to młoda roślinka. Pięknie pachnie. Może u mnie zacznie od przyszłego roku zachowywać się jak Twój.
Kiedy go ciąć, jak ciągle kwitnie?