Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Dorota321 19:59, 04 sie 2026

Prześledziłam cały sezon, wróciłam aż do kwietnia, ogród wygląda imponująco, ale.... tarasów nie znalazłam.
vita 20:59, 07 sie 2026

Coś mi ta biało kwitnąca hortensja przypomina Czekam na inne fotki hortek, masz ich przecież sporo i w wielości odmian Ciekawie zmienił się taras, jest coś nowego, strzyżonego?
Ewa777 15:36, 12 sie 2026

anabuko1 napisał(a)
Och, to jest czysta radość różana
Patrzę na te zdjęcia i czuję zapach przez ekran:

Te fuksjowe róże to jakieś królewny. Głęboki, aksamitny kolor. Wyglądają jakby były namalowane pędzlem. Ci to za odmiana ?
Każda z nich to osobny bukiet.

A te kremowe, delikatne róże na tle zieleni i fioletowych świec. To już jest czysta elegancja. Jak ślubny bukiet w ogrodzie. Lekko, jasno, szlachetnie.

A różowe chmurki..
Cały krzew obsypany drobnymi różyczkami. Wygląda jakby ktoś wylał tam wiadro cukrowej waty. Taka obfitość, że aż oczy bolą z zachwytu.

Widać, że tu nie tylko rosną róże. Tu rosną emocje. Każda odmiana ma inny charakter i razem tworzą taką historię w ogrodzie.
Która z tych trzech najbardziej skradła Twoje serce?

Aniu, trudno wybrać najiękniejszą. Każda róża ma swój urok. Jedna zachwyca kolorem, inna kształtem kwiata, inna zapachem.
Ewa777 15:43, 12 sie 2026

LIDKA napisał(a)
Myślę że takie równiutkie obwódki bardzo pomagają uporządkować przestrzeń. Porządek masz niesamowity i baaaardzo kwitnąco. Podziwiam róże ! Wszystkie piękne !

Ta obwódka z begonii bardzo ładnie porządkuje rabaty. mam problem jedynie z bukszpanami. Coraz gorzej wygladają po kolejnych atakach ćmy. Będę musiała je zastąpić czymś innym w kształcie kul.
Ewa777 15:45, 12 sie 2026

mirkaka napisał(a)
Ewa, porobiłaś przepiękne zdjęcia ogrodu Zwróciłam uwagę też na tę jeżówkę ze zwisającymi płatkami, no super ta sieweczka

Dziękuję. Mi się wydaje, że robie ciągle te same ujęcia. W małym ogrodzie trudno jest zachwycić zdjęciami, bo ciagle się powtarzają Siewki jeżówek też mi się podobają. Ciekawe, że są inne od matecznych roślin.
Ewa777 15:47, 12 sie 2026

Dorota321 napisał(a)
Co to za hortensja? Pierwszy raz taką widzę i bardzo mi się spodobała, chętnie wciągnęłabym ją na listę zakupów.
Lamówka z begoni jak zwykle robi świetny i kolorowy akcent. Idę dalej szukać lepszych zdjęć z okrągłym placykiem i różą Garden of roses.
Jedno już znalazłam mam nadzieję, że to ta nazwa. Hortensja Doppio Bianco Dancing Snow

Tak, Dorotko, znalazłaś odpowiednią nazwę tej hortencji

Dorota321 napisał(a)
Co prawda nie jest podpisana, ale od razu poznałam, że to Garden of roses. Krzaczek niewielki, ale kwiat ten sam. Mój ma już sporo lat, więc jest duży krzaczek.

Te róże u mnie tez już długo rosną. Ponad 5 lat, a krzaczki ciągle małe.