Irenko, u Ciebie wiosna wyprzedza moją o jakieś 2-3 tygodnie Tulipany kwitą tylko botaniczne. Sama jestem ciekawa tych wąsaczy. Nie zrobiłam sobie notatek i nie wiem, gdzie jakie tulipany rosną. Tylko w przedogórdku orientuję się
Wow, to mieliście tempo My po wertykulacji w jedną strone i wygrabieniu tego mieliśmy dość i noc nas zastała. Druga wertykulacja chyba jutro, bo dziś znów wiatr głowę urywa, choć dość ciepło jest.
U mnie jest ziemia całkiem przyzwoita. Poza miejscami gdzie są pozostałości po pracach budowlanych i sadząc rosliny dokopujemy się do pokładów żwiru . Do tej pory w zasadzie wszystko sadziłam bezpośrednio w ziemię (poza kwasolubnymi) i rosły ok. A stronke na zeolit poproszę
To czekam na info nt spotkania
Wszyscy, którzy za trawnik się biorą, męczą się z nim ogromnie. Nie na darmo mówi się, że to najbardziej wymagająca rabata
Z tymi chwastnicami potwierdzam- nie są jednoroczne- mój trawnik do poprawki, bo prawie same chwastnice w nim rosną. Nie wiem skąd się wzięły i jak się ich pozbyć. Nie da się tego wyplenić, bo nie reagują rzecz jasna na środki na dwuliścienne.
Może ktoś ma jakiś sposób na nie....
Kasiu, wymagająca i to bardzo, ale raczej tylko wiosną Jak zrobi się wertykulację i aerację, potem nawóz, to potem tylko kosić. Jeszcze przez całe lato wyrywam chwasty, jak się pojawią. Z tą chwastnicą, to nie wiem co robić, bo piszą, że wystarczy regularnie kosić trawnik i nie dopuścić, aby chwastnica nie zakwitła. My tego pilnujemy, a jedna co roku u nas rośnie imam wrażenie, że coraz jej więcej