Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 15:42, 23 kwi 2015

ela_z napisał(a)

Ewuś, jak uda mi się wyrwać to się dostosuje do godziny, obie są ok. Ja i tak wstaje 5:30 (tzn Hania wstaje wiec 10 czy 11 to już dla mnie środek dnia

Elu, spotkajmy się zatem o 10.00, będziemy miały potem więcej czasu na ogród, a pogoda ma nam dopisywać
Ewa777 15:46, 23 kwi 2015

Margo napisał(a)

Wow, to mieliście tempo My po wertykulacji w jedną strone i wygrabieniu tego mieliśmy dość i noc nas zastała. Druga wertykulacja chyba jutro, bo dziś znów wiatr głowę urywa, choć dość ciepło jest.
U mnie jest ziemia całkiem przyzwoita. Poza miejscami gdzie są pozostałości po pracach budowlanych i sadząc rosliny dokopujemy się do pokładów żwiru . Do tej pory w zasadzie wszystko sadziłam bezpośrednio w ziemię (poza kwasolubnymi) i rosły ok. A stronke na zeolit poproszę
To czekam na info nt spotkania

Gosiu, spotkamy się o 10.00. Może na parkingu My się znajdziemy, musimy tylko rozpoznać Elę

U Gierczusi poczytaj sobie o zeolicie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4438-ogrod-w-skali-mikro-cz-ii?page=451

a kupowałam na all.
malgorzata_s... 15:46, 23 kwi 2015

Małe spotkanko ale będzie Tych targów to troszkę zazdroszczęBuziaki
Rench 15:53, 23 kwi 2015

Zamówiłam Nie wiesz jaki jest czas realizacji,do odbioru w empiku ?

Dzisiaj widziałam w naszej szkółce Black Tulip za 110 zł,metrowy patyk Nie rzucił mnie na kolana Poczekam aż zakwitnie.
Ale za to odkupiłam sobie klonika palmowego zaledwie za 20zł ,tez metrowego
Mój nie daje znaku życia niestety.

I w biedrze sa takie taczki plastikowe,jak Ty mas i jakoś się ludziska nie rzucają,więc ja poczekam tydzień aż przeniosą na stronę z przecenionymi rzeczami
Ewa777 16:01, 23 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Małe spotkanko ale będzie Tych targów to troszkę zazdroszczęBuziaki

Gosiu, a kiedy się do nas wybierasz? może to dobry termin dla Ciebie na przyjazd? My na targi, a Krzyś na plażę?
Ewa777 16:12, 23 kwi 2015

Rench napisał(a)
Zamówiłam Nie wiesz jaki jest czas realizacji,do odbioru w empiku ?

Dzisiaj widziałam w naszej szkółce Black Tulip za 110 zł,metrowy patyk Nie rzucił mnie na kolana Poczekam aż zakwitnie.
Ale za to odkupiłam sobie klonika palmowego zaledwie za 20zł ,tez metrowego
Mój nie daje znaku życia niestety.

I w biedrze sa takie taczki plastikowe,jak Ty mas i jakoś się ludziska nie rzucają,więc ja poczekam tydzień aż przeniosą na stronę z przecenionymi rzeczami

Wczoraj zamówiłam i już dziś dostałam informację, że jest zapakowana i w ciągu 2 dni, będzie do odbioru Może też tak być, że będzie jutro, już tak miałam

Te taczki w insekcie też widziałam, wyglądały mi na trochę większe. Poczekaj na wyprzedaż, bo w tej cenie możesz kupić w innych sklepach

Moje dwa kloniki rosną. Z czego się bardzo cieszę
malgorzata_s... 16:24, 23 kwi 2015

Ewuniu no chyba nie zdążę Pracuję jutro do 18.00 Maj mam zajęty Komuniami bo 2 chrześniaków idzie 10 i 17. Ewciu tak myślę o czerwcu. Napisz proszę jakie macie plany i kiedy moglibyśmy przyjechać?
Milka 17:07, 23 kwi 2015

O, spotkanie i shoping się szykuje, fajnie wam
EwaK1984 21:02, 23 kwi 2015

Witam.Widze ze jestes z Gdanska.Bede tam w nastepnym tygodniu i chciałabym zajechać do jakiejs szkółki(lub duzego sklepu) drzew i krzewow ozdobnych.Czy moglabys mi cos polecic? Bede wdzieczna za informacje.
Margo 21:56, 23 kwi 2015

Ewa777 napisał(a)

Kasiu, wymagająca i to bardzo, ale raczej tylko wiosną Jak zrobi się wertykulację i aerację, potem nawóz, to potem tylko kosić. Jeszcze przez całe lato wyrywam chwasty, jak się pojawią. Z tą chwastnicą, to nie wiem co robić, bo piszą, że wystarczy regularnie kosić trawnik i nie dopuścić, aby chwastnica nie zakwitła. My tego pilnujemy, a jedna co roku u nas rośnie imam wrażenie, że coraz jej więcej

Niestety ona bardzo nisko zawiązuje kłosy , nie do skoszenia kosiarką. W zeszłym roku pilnowałam niskiego koszenia a i tak po kłosy schylałam się żeby zerwać. Oczywiście wszystkiego się nie udało i efekt jest jaki jest
Godzinę spotkania zanotowałam