Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Kuba 06:49, 10 lip 2015

Twoje hortensje będę oglądać z zapartym tchem, rzadko się spotyka takie okazy
przetaczniki wyglądają świetnie i nie wiem jak to jest że tu mi się podobają a wczoraj widziałam w sklepie- i bez szału, w końcu nie kupiłam
BusyBee 09:13, 10 lip 2015

Ewcia pozachwycałam się tymi różami, a szczególnie różową na pniu. Ja się ich boję, bo przemarzną u mnie. Ale swoją pokazuj jak najczęściej, bo piękna
Grzybki też mnie zainteresowały- co sią z nimi robi??
mirkaka 10:33, 10 lip 2015

Dzięki za zdjęcia powojników ten Pilu ma podobno pierwsze kwiaty podwójne a następne już pojedyncze, jest piękny ,sama zastanawiałam się nad jego kupnem w końcu padło na inny, nie mogłam znaleźć ładnego krzaczka, wszystkie które oglądałam miały po jednym pędzie, takie przebrane już były.
Milka 10:40, 10 lip 2015

Ewa777 napisał(a)

Ciekawa ta Nikko Dajesz jej nawozu do niebieskich hortensji, żeby się wybarwiała, czy ona tak sama z siebie jest niebieska?

Już 2 niebieskie hortensje kupiłam, ale w kolejnym roku kwitły na różowo.

Ona sama z siebie taka, ale zaczyna jako biała, potem leciutki róż i na końcu niebieska sliczna hortensjanic nie daję, tylko wiosną dałam nawóz ten, co podawałam rodkom, sprawdza sie u hortensji też
Ewa777 10:57, 10 lip 2015

monteverde napisał(a)

Faktycznie bardzo ładne takie tłuściutkie a liście nie przygłuszają róż, bo u mnie po 1 rośnie

Posadziłam dość daleko od róż, więc nie przygłuszają ich przetaczniki. Tu dobrze widać. Kolejne dosadziłam jeszcze dalej od pnia.
Ewa777 11:16, 10 lip 2015

Kuba napisał(a)
Twoje hortensje będę oglądać z zapartym tchem, rzadko się spotyka takie okazy
przetaczniki wyglądają świetnie i nie wiem jak to jest że tu mi się podobają a wczoraj widziałam w sklepie- i bez szału, w końcu nie kupiłam

Zapraszam do oglądania kwitnących hortensji. Już niedługo zaczną. Przetaczniki ładnie wyglądają, gdy rosną w kupie One dopiero na rabatce pokazują co potrafią. Gdy je kupowałam myślałam, że nie będzie ich widać z tym niebieskim kolorem, a tu niespodzianka, bo ten kolor przykuwa wzrok
Ewa777 11:27, 10 lip 2015

BusyBee napisał(a)
Ewcia pozachwycałam się tymi różami, a szczególnie różową na pniu. Ja się ich boję, bo przemarzną u mnie. Ale swoją pokazuj jak najczęściej, bo piękna
Grzybki też mnie zainteresowały- co sią z nimi robi??

Kasiu, u mnie też czasami przemarzają, ale tak je lubię, że nie mogłabym zrezygnować. Gdy jakaś pada, to po prostu kupuję na jej miejsce kolejną.

Grzyby bardzo łatwe w obsłudze. Robi się kilka szczelin przy korzeniach, wpuszcza się grzybki z butelki i podlewa. Prześlę Ci na pw informacje
AsiaK_Z 11:33, 10 lip 2015

Witaj Ewuniu. Mam problem z nazwą rośliny. W wolnej chwili zapraszam do mnie Żeby było łatwiej "drzwi" są tutaj

Miłego dnia
Ewa777 12:01, 10 lip 2015

mirkaka napisał(a)
Dzięki za zdjęcia powojników ten Pilu ma podobno pierwsze kwiaty podwójne a następne już pojedyncze, jest piękny ,sama zastanawiałam się nad jego kupnem w końcu padło na inny, nie mogłam znaleźć ładnego krzaczka, wszystkie które oglądałam miały po jednym pędzie, takie przebrane już były.

Piilu kwitł mi w domu, gdy go tylko dostałam i wtedy miał kwiat pełny. Teraz zakwitł pojedynczym. Mam wrażenie, ze słabo u mnie rosną powojniki, ale nie mam doświadczenia w ich pielęgnacji.
Ewa777 12:33, 10 lip 2015

Milka napisał(a)

Ona sama z siebie taka, ale zaczyna jako biała, potem leciutki róż i na końcu niebieska sliczna hortensjanic nie daję, tylko wiosną dałam nawóz ten, co podawałam rodkom, sprawdza sie u hortensji też

Irenko, Twoje informacje są dla mnie bardzo przydatne Dziękuję

U mnie od kilku dni codziennie pada deszcz. Bardzo mnie to cieszy, bo nie muszę podlewać i roślinki dobrze się mają