Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

barbara_kraj... 17:13, 14 lip 2015

Ewa777 napisał(a)

Basiu, tak się cieszę, że Cię poznałam Szkoda, ze wcześniej nie wiedziałam, że przyjedziesz na spotkanie, to przywiozłabym Ci jakieś skrętniki

Nic straconego, jak porządek na parapecie zrobię, to się odezwę. Wiesz, że wystarczą liście, aby je rozmnożyć. Jak samemu się to robi, to dopiero frajda.
Gardener27 17:31, 14 lip 2015

Ewo czytam że wyjazd zadziałał na Ciebie bardzo inspirująco
Już nie mogę się doczekać nowej rabaty Gdzie będziesz sadzić krwawnicę ?
Ewa777 18:05, 14 lip 2015

barbara_krajewska napisał(a)

Nic straconego, jak porządek na parapecie zrobię, to się odezwę. Wiesz, że wystarczą liście, aby je rozmnożyć. Jak samemu się to robi, to dopiero frajda.

Bardzo chętnie podzielę się z Tobą, niech tylko zazielenią się te moje listki
Ewa777 18:10, 14 lip 2015

Gardener27 napisał(a)
Ewo czytam że wyjazd zadziałał na Ciebie bardzo inspirująco
Już nie mogę się doczekać nowej rabaty Gdzie będziesz sadzić krwawnicę ?

Rabatka właściwie powstaje od nowa, bo wszystko z niej przenoszę lub wyrzucam. To będzie rabata bylinowa z jedną różą (Eden) w tle i może z powojnikami (ale to w przyszłym roku). Nie wiem, czy to wyjazd to spowodował Raczej posadzę te wszystkie rośliny co ciągle grzecznie czekają w donicach A krwawnica bardzo do nich pasuje
Margo 22:41, 14 lip 2015

Ewo, dziękuję za odpowiedź w sprawie krzewuszek. Jutro je pociacham.
A'propos przesadzania roslin, to wczoraj przesadziłam różę w trakcie kwitnięcia i mam nadzieję, że nawet tego nie zauważyła . Hortkę też niedawno przesadzalam, wieczorem oklapły jej wierzchołki, dostała porządnie wody i następnego dnia stała juz na baczność, i będzie kwitła. Podlewaj regularnie, pogoda sprzyja na razie takim akcjom.
Ja też od wczoraj przesadzam co trzeba korzystając ze sprzyjającej aury. Wczoraj dzieliłam żurawki znów, i z jednej zakupionej 3 lata temu, mam już 28 szt , o ile wszystkie przeżyją...
Ewa777 22:59, 14 lip 2015

Margo napisał(a)
Ewo, dziękuję za odpowiedź w sprawie krzewuszek. Jutro je pociacham.
A'propos przesadzania roslin, to wczoraj przesadziłam różę w trakcie kwitnięcia i mam nadzieję, że nawet tego nie zauważyła . Hortkę też niedawno przesadzalam, wieczorem oklapły jej wierzchołki, dostała porządnie wody i następnego dnia stała juz na baczność, i będzie kwitła. Podlewaj regularnie, pogoda sprzyja na razie takim akcjom.
Ja też od wczoraj przesadzam co trzeba korzystając ze sprzyjającej aury. Wczoraj dzieliłam żurawki znów, i z jednej zakupionej 3 lata temu, mam już 28 szt , o ile wszystkie przeżyją...

28 sztuk to strasznie dużo A jaka to żurawka?
Moje przesadzone roślinki podlewam 3 razy dziennie Dziś przesadziłam wszystkie liliowce na nowe miejsce. A wieczorem posadziliśmy hortensje Magical Candle Przed godziną skończyliśmy.
Ewa777 22:59, 14 lip 2015

Myślę jeszcze nad hortensjami, które chcę posadzić na końcu ogrodu pod tujami. Nie wiem, co wybrać - przebarwiające się na różowo lub czerwono: Vanille Fraise, Wim's Red, Sweet Summer 'Bokrathirteen' czy białe: Magical Moonlight, Polar Bear.
Może coś doradzicie?
Kasya 23:03, 14 lip 2015

ja jestem zadowolona z polar bear
sztywne gałązki, nie pokładają się

gdybys sie wybierala do Warszawy lub przez to zapraszam po hortki koło mnie
BusyBee 10:11, 15 lip 2015

Ewa777 napisał(a)

Rabatka właściwie powstaje od nowa, bo wszystko z niej przenoszę lub wyrzucam. To będzie rabata bylinowa z jedną różą (Eden) w tle i może z powojnikami (ale to w przyszłym roku). Nie wiem, czy to wyjazd to spowodował Raczej posadzę te wszystkie rośliny co ciągle grzecznie czekają w donicach A krwawnica bardzo do nich pasuje

Ależ zazdroszczę Ci tej Eden
U mnie też wieeele roślin czekało w donicach i gdzieś stłoczne na rabatach. Fajnie tak znaleźć im nowy dom Pokaż może to miejsce gdzie sadzenie będzie...
BusyBee 10:17, 15 lip 2015

Ewa777 napisał(a)
Myślę jeszcze nad hortensjami, które chcę posadzić na końcu ogrodu pod tujami. Nie wiem, co wybrać - przebarwiające się na różowo lub czerwono: Vanille Fraise, Wim's Red, Sweet Summer 'Bokrathirteen' czy białe: Magical Moonlight, Polar Bear.
Może coś doradzicie?

Z tych, które wymieniłaś mam tylko Valnille fraise. W zeszłym roku sadzona, trochę się pokładała i podpierałam. Ale przebawiała się po prostu cudnie. Kwiat duży, zwarty przechodzący aż w ciemny róż. W tym roku pędy sztywne zobaczymy jak zakwitnie Posadziłam jeszcze 4 sztuki

Na zachętę