Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Bogdzia 21:54, 15 lip 2015

Ewo poczytałam o Twoich pracach i czekam na zdjęcia. Ja kupiłam dwie krwawnice i całkiem nie mam gdzie posadzic.Za dużo mam tych rododendronów.Pozdrówka.
Ewa777 21:57, 15 lip 2015

Katkak napisał(a)
Ewunia czytałam, że będziesz w okolicach Rzeszowa. Zapraszam w odwiedziny, do Dębicy już rzut beretem .

Kasiu, bardzo dziękuje za zaproszenie Nie powiem nie, bo jestem bardzo ciekawa Twojego ogrodu Nie wiem tylko czy się zgramy czasowo, bo wiem, że pracujesz, a my jedziemy w środku tygodnia. Umówimy się na priv
GorAna 22:00, 15 lip 2015

Ewciu, kalendarz rewelacja!!!!
Właśnie dzisiaj zastanawiałam się kiedy powycinać gałęzie na czereśni.
Dzięki za takie wiadomości
Hortensje pikne
Margo 22:02, 15 lip 2015

Napisałam posta i go wcięło .
Zurawki dzielone to najzwyklejsze marmoladki, ale bardzo je lubię. Fajnie przyrastają i dają sporo koloru na rabacie.
Co do hortek to 2 sezon mam Vanilki, potwierdzam że pięknie sie przebarwiają. Mam też Polar Bear ale pierwszy sezon. Ale opisy były zachęcające, więc kupiłam od razu 5 sztuk .
U mnie też szkodniki działają. Od kilku dni latają chrząszcze majowe, w takich ilościach że strach z domu wieczorem wyjść. I tak oto ledwo minął sezon na gąsienice, to teraz liście pożerają chrząszcze, ze juz nie wspomnę ile to paskudztwo jaj złoży ... . Moje drzewka zamiast przyrastać maleją w oczach, wszystkie przyrosty pożarte, starsze liście też pouszkadzane
Ewa777 22:02, 15 lip 2015

Ala106 napisał(a)
Hortensje śliczne.
Podobają mi się bardzo i pomyśleć, że kiedyś ich nie lubiłam, kojarzyły mi się z cmentarzem.
A teraz przymierzam się do posadzenia całego szpaleru.
Widać do wszystkiego trzeba dojrzeć, w ogrodnictwie też.

Teraz jest taki duży wybór hortensji, że trudno im się oprzeć. Każdy znajdzie coś dla siebie. A z jakich hortensji zrobisz sobie szpaler?
malgorzata_s... 22:04, 15 lip 2015

Masz śliczne te hortki U mnie trzeci rok pąków nie widać Chyba u mnie ogrodowe się nie sprawdzą. Buziaki
Ewa777 22:19, 15 lip 2015

martaibartek napisał(a)
Ewa witam się w twoim ogrodzie. Przejrzałam kilka stron, a w wolnej chwili postaram się rozszerzyć zakres.
Bardzo podobają mi się twoje hortensje, a juz to zdjęcie przy białym domku mnie zauroczyło.
Pozwolisz, że będę twoim gościem Pozdrawiam! Marta

Witam Cię Marto Miło mi, że zajrzałaś do mnie. Mój ogródek jest mały, więc zaszaleć z roślinami się za bardzo nie da - w znaczeniu, że nie zmieszczą się wszystkie Hortensji mam dużo i dopiero się rozkręcają Zapraszam w odwiedziny
Ewa777 22:22, 15 lip 2015

Bogdzia napisał(a)
Ewo poczytałam o Twoich pracach i czekam na zdjęcia. Ja kupiłam dwie krwawnice i całkiem nie mam gdzie posadzic.Za dużo mam tych rododendronów.Pozdrówka.

Bogdziu, dla Ciebie musze wrzucić zdjęcie miejsca, gdzie rosną już liliowce od Ciebie. Wiesz, ze ten czerwony kwitnie u mnie Musze spisać jego nazwę, bo oczywiście nie pamiętam. Dosadziłam w to miejsce wszystkie liliowce z innej rabaty. Będzie liliowo

BusyBee 22:24, 15 lip 2015

Ewa777 napisał(a)

Kasia zrobiłam zdjęcie miejsca, żeby mieć porównanie przed i po rewolucji, ale nie wiem czy ono nadaje się do publikacji

edit. Ok, tylko się nie przeraźcie To jest miejsce mojej rewolucji. Już w trakcie grzebania. Wyleciały stąd 2 trzmieliny i wyleci jeszcze conica. Liliowce wczoraj przeniosłam.

Super, że zrobiłaś take zdjęcie właśnie idealne do porównania- przed i po...

Conica całkiem out? czy tylko zmieni miejscówkę?
Ewa777 22:26, 15 lip 2015

GorAna napisał(a)
Ewciu, kalendarz rewelacja!!!!
Właśnie dzisiaj zastanawiałam się kiedy powycinać gałęzie na czereśni.
Dzięki za takie wiadomości
Hortensje pikne

Aniu, kalendarz jest świetny, ale często wykonuję prace te, które trzeba zrobić i nie patrzę w kalendarz. Ale dobrze jest do niego zajrzeć, bo czasami nie wiem, że coś należy zrobić z rośliną lub ogrodem Dzięki niemu dowiedziałam się też o pięknym ogrodzie do zwiedzania, który znajduje się w Dobrzycy. Chciałabym tam pojechać