Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

bozga 21:25, 13 lip 2015

Ale masz plany Czekamy w takim razie na nową rabatkę
Anusia 21:30, 13 lip 2015

Będzie się działo!
Ewa777 22:17, 13 lip 2015

bozga napisał(a)
Ale masz plany Czekamy w takim razie na nową rabatkę

To będą dwie rabatki i trzecia malutka Chyba jeszcze wykopiemy krzewuszką białą, bo nam psuje koncepcję
Ewa777 22:18, 13 lip 2015

Anusia napisał(a)
Będzie się działo!

Aniu, mąż od 19.00 w ogrodzie walczy z roślinami i jeszcze nie wrócił, a już ciemno
Margo 22:51, 13 lip 2015

Ewa, o ile skracasz krzewuszki po kwitnieniu ? czy tylko regulujesz im kształt ?
musze swoja ciachnąć, a nie wiem ile. Do tej pory rosła jak chciała...
Ewa777 23:00, 13 lip 2015

Margo napisał(a)
Ewa, o ile skracasz krzewuszki po kwitnieniu ? czy tylko regulujesz im kształt ?
musze swoja ciachnąć, a nie wiem ile. Do tej pory rosła jak chciała...

Mojej pstrokatej nadałam tylko ładniejszy kształt, białą przycięłam o 1/3 (2/3 zostawiłam), a czerwonej zaczęłam cięcie odmładzające, czyli 30-50 cm od ziemi.
Bogdzia 09:16, 14 lip 2015

Ewa777 napisał(a)
Słuchajcie, u mnie rewolucje w ogrodzie! Wykopaliśmy kolejną hortensję ogrodową z miejsca, gdzie słabo kwitnie. Przesadzamy ją na miejsce hortensji na pniu, bo w tym miejscu ogrodowa zasłoni bałagan sąsiadów. Mąż wykopał dziś ponad 2 metrowego cisa-potwora i 1 glicynię. W to miejsce pójdzie hortensja na pniu, azalia wielkokwiatowa i może buczek. Na miejscu hortensji ogrodowej przesadzę wszystkie liliowce. Będę miała rabatkę liliowców. Dziś skróciłam radykalnie forsycję i krzewuszkę czerwoną. W planie musimy jeszcze wyciąć cyprysika, który przysycha i olbrzymią conicę. Ale będę miała miejsca na roślinki!!!

Te zmany pewnie pod wpływem wizyty w Pęchcianie. Ja też mam ochotę wszystko zmienic ale juz za wielkie rośliny wiec pozostanie tak jak jest.Pozdrówka.
BusyBee 10:10, 14 lip 2015

Ewa777 napisał(a)
Słuchajcie, u mnie rewolucje w ogrodzie! Wykopaliśmy kolejną hortensję ogrodową z miejsca, gdzie słabo kwitnie. Przesadzamy ją na miejsce hortensji na pniu, bo w tym miejscu ogrodowa zasłoni bałagan sąsiadów. Mąż wykopał dziś ponad 2 metrowego cisa-potwora i 1 glicynię. W to miejsce pójdzie hortensja na pniu, azalia wielkokwiatowa i może buczek. Na miejscu hortensji ogrodowej przesadzę wszystkie liliowce. Będę miała rabatkę liliowców. Dziś skróciłam radykalnie forsycję i krzewuszkę czerwoną. W planie musimy jeszcze wyciąć cyprysika, który przysycha i olbrzymią conicę. Ale będę miała miejsca na roślinki!!!

O litości co się dzieje !
Widzę, że bardzo pracowicie było....i jakie plany na zmiany... możliwe, że Cię pęchcin natchnął Najfajniej, że miejsce na nowe roślinki się zrobi A glicynia i cis- potfffór to całkiem out?

U mnie też pracowicie wczoraj- całą długaśną rabatę przy szmaragdach obsadziłam no prawie całą, bo mnie wieczór zastał. Dziś rano ulewa była, więc żeby skończyć - muszę poczekać aż przeschnie....
Ewa777 10:56, 14 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

Te zmany pewnie pod wpływem wizyty w Pęchcianie. Ja też mam ochotę wszystko zmienic ale juz za wielkie rośliny wiec pozostanie tak jak jest.Pozdrówka.

Z Pęchcina to chciałabym nauczyć się łączyć na rabacie róże z bylinnami U mnie zmiany były w planie, ale nie myślałam wcześniej o wyrzuceniu cisa i glicynii. Ale jestem zadowolona z podjętej decyzji
Ewa777 11:16, 14 lip 2015

BusyBee napisał(a)

O litości co się dzieje !
Widzę, że bardzo pracowicie było....i jakie plany na zmiany... możliwe, że Cię pęchcin natchnął Najfajniej, że miejsce na nowe roślinki się zrobi A glicynia i cis- potfffór to całkiem out?

U mnie też pracowicie wczoraj- całą długaśną rabatę przy szmaragdach obsadziłam no prawie całą, bo mnie wieczór zastał. Dziś rano ulewa była, więc żeby skończyć - muszę poczekać aż przeschnie....

Sama wiesz jak to jest w ogrodzie, który ma już 10 lat. Niektóre rośliny wyrosły już za bardzo, nie zachwycają nas, a nawet trochę rozczarowały, więc nawet nie żal się z nimi rozstać. Żeby coś posadzić, to inne trzeba przesadzić lub się tego pozbyć. I ruch w ogrodzie jest cały czas Trochę martwię się hortensją na pniu, czy nie zaszkodzi jej ta przeprowadzka. Właśnie przygotowuje się do kwitnięcia.