Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Gocha 10:55, 15 sie 2015

Ewuś piękna ta Twoja nowa rabatka tylko pamiętaj że rozplenice bardzo szybko rozrastają się i miscanty też- a wiem to po swoich rabatkach, czeka mnie rozsadzanie chyba w przyszłym roku. Buziaki Ewa
Katkak 10:58, 15 sie 2015

Ewciu cudnie .
Ewa777 11:11, 15 sie 2015

Gocha napisał(a)
Ewuś piękna ta Twoja nowa rabatka tylko pamiętaj że rozplenice bardzo szybko rozrastają się i miscanty też- a wiem to po swoich rabatkach, czeka mnie rozsadzanie chyba w przyszłym roku. Buziaki Ewa

Gosiu, wiem, że się rozrastają chociaż nie mam z nimi doświadczenia. Nie sadziłam nawet w ogranicznikach, bo jak się rozrosną, to posadzę też w innych miejscach Zobaczymy jak będą u mnie rosnąć. Hameln w ubiegłym roku nie przezimowały. Tym razem mam o wiele większe egzemplarze, więc może będzie lepiej Buźka
Ewa777 11:20, 15 sie 2015

Katkak napisał(a)
Ewciu cudnie .

Kasiu, bukszpany jeszcze nie uczesane. Jak mąż je przytnie, to będzie jeszcze ładniej
Gocha 13:28, 15 sie 2015

Ewa a do kiedy można ciąć bukszpany ? Bo ja jeszcze nie wszystkie przyciełam i oczywiście w ten skwar nie mam zamiaru a później nie będzie już za późno ? Nie mam najmniejszego pojęcia a takie poczochrane nie bardzo mi się podobają. A co do rozplenic to jak je sadziłam w tamtym roku to nie miałam bladego pojęcia że się tak rozrastają , dopiero w tym roku pokazały co potrafią. A jak jeszcze na forum poczytałam co o nich piszą inni to już się boję. I jestem ciekawa czy dają się łatwo podzielić- trochę wątpię. Buziak
Ewa777 13:41, 15 sie 2015

Gocha napisał(a)
Ewa a do kiedy można ciąć bukszpany ? Bo ja jeszcze nie wszystkie przyciełam i oczywiście w ten skwar nie mam zamiaru a później nie będzie już za późno ? Nie mam najmniejszego pojęcia a takie poczochrane nie bardzo mi się podobają. A co do rozplenic to jak je sadziłam w tamtym roku to nie miałam bladego pojęcia że się tak rozrastają , dopiero w tym roku pokazały co potrafią. A jak jeszcze na forum poczytałam co o nich piszą inni to już się boję. I jestem ciekawa czy dają się łatwo podzielić- trochę wątpię. Buziak

Teorii co do cięcia nie znam. My tniemy kiedy widzimy potrzebę
Mala_Mi 21:28, 15 sie 2015

Zaglądam na nowa rabatkę.. piękna. Rozplenice pożrą jeżówki.. ale jest szansa, że jeżówki będą wyższe i będą wystawać pomiędzy trawą.. Może to wygadać fajnie.

Perwoskią przesadzam chyba co roku i mam ogromną... ważne by przesadzić wczesna wiosną zanim nie ruszy wegetacja.
Ewa777 23:27, 15 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)
Zaglądam na nowa rabatkę.. piękna. Rozplenice pożrą jeżówki.. ale jest szansa, że jeżówki będą wyższe i będą wystawać pomiędzy trawą.. Może to wygadać fajnie.

Perwoskią przesadzam chyba co roku i mam ogromną... ważne by przesadzić wczesna wiosną zanim nie ruszy wegetacja.

Z Twoich ust, to prawdziwy komplement Liczę na to, ze roślinki się rozrosną i za rok będzie cudnie Będę obserwować tę rabatę i uzupełniać roślinami, gdy w jakimś miesiącu będzie pusto
Ewik 09:23, 16 sie 2015

Slicznie wyszła nowa rabata
Ewa777 11:06, 16 sie 2015

Ewik napisał(a)
Slicznie wyszła nowa rabata

Mi też się podoba
Nie chcę nikogo drażnić, ale u mnie jest dziś 23,5'C