U mnie ocieplenie Nie takie jak na południu Polski, bo mamy tylko (lub aż jak dla mnie) +7'C. Co mnie bardzo cieszy, ponieważ mam nadzieję, że wiosna już blisko
W B. byłam, ale stan ciemierników nie zachęcał mnie do kupowania
Ewa a nie zebrałaś nasion ze stipy ? Ja miałam 3 szt. stipy zakupione i te miały bardzo ładne nasiona i trochę zebrałam. Szkoda że nie powiedziałaś żeby Ci zebrać. Zobaczę w domu ile ja ich nazbierałam to może trochę Ci wyślę. Buziaki
Gosiu zebrałam Mam nasionka, ale trochę się obawiam, czy wzejdą. Będę próbować. Na wszelki wypadek chcę kupić jedną paczkę.
Czy te nasionka, które zebrałam, trzeba pomrozić w lodówce?
Przyleciałam zobaczyć jakie lilie zamówiłaś, a tu nic...Dawaj nazwy!!! Pamiętaj dołek wykop 3x głębszy niż ma cebula, do dołka na dno trochę piachu, żeby drenaż miały i trochę granulowanego obornika. Na to warstwa Twojej ziemi, pomieszaj, cebulę wsadź, zakop i po 6 tygodniach...cudnym kwiatem się cieszyć będziesz
Ewa nie mam najmniejszego pojęcia czy te nasiona trzeba stratyfikować w zamrażarce. Jak będziesz wiedziała to daj mi znać. Ja zaraz spróbuję wyczytać w internecie.
Ewka, i ja muszę dodać komentarz w sprawie awatarku - no zajefajny
Nasionka stipy też pozbierałam sobie w zeszłym roku, też będę siać Mam też własne z werbeny, a te nie wiecie czy trzeba zamrozić?