Trochę się załamałam jak zobaczyłam bardzo długoterminową prognozę pogody. Zapowiadają tam, że przez cały luty i marzec będzie pogoda bardzo nieciekawa - temperatura 3-5'C, a w nocy czasami do -2 - -4'C, opady deszczu i deszczu ze śniegiem. Dopiero w kwietniu będą temperatury +10'C. Jak tu wytrzymać jeszcze 2 miesiące? To strasznie długo
Mnie też już ciągnie do ogrodu, ale niestety luty się dopiero zaczął. Jak pogoda się poprawi to będę ciąć drzewka, teraz w bezlistnym stanie dobrze widać co muszę obciąć. No i chwasty można wyrywać, ta praca nawet zimą się nie kończy. Korę porozrzucaną po trawniku przez wichury pozbierać, no trochę zadań się uzbierało
Wiesz, że ja ciągle nie mam czasu zajrzeć do ogrodu? Jak wracam do domu już jest ciemno. Czekam na ferie
Wiatr taki silny wieje, że musieliśmy dołożyć dodatkowe podpórki do róż na pniu.
Skorzystałam z okazji, że byłam dziś wcześniej w domu. Poszłam do ogrodu poszukać oznak wiosny. Trochę mi przyprószyło śniegiem, ale znalazłam listki krokusów lub szafirków