Mi lilie zawsze się podobały imam ich kilka. Tylko wcześniej nie miałam pojęcia jak je sadzić i wrzucałam pojedyncze gdzie popadnie. Jednak teraz zauważyłam w innych ogrodach, że jak rosną w kupie, to efekt jest zniewalający
U mnie jeszcze sporo roślin wejdzie Jeszcze nie wiem, na co mi przyjdzie w tym roku ochota, ale na pewno muszę dokupić traw.
Muszę przesadzić białą hortensję ogrodową gdzieś w cień lub półcień, wtedy będę miała dodatkowe miejsce może na jakąś różę?
Chodzi mi po głowie zakup ambrowca gumball,ale na razie nie znalazłam go w ofercie (może pojawi się wiosną). Chciałabym posadzić go na miejscu sumaka.
Mam pojedyncze lilie i to dość długo, ale nie chcą mi się kocić
Zostawiam je w ziemi, robię kopczyki, opatulam matą słomianą i agrowłókniną. Przy takich zimach jak ostatnio bywały taka ochrona wystarcza w zupełności
Niektórzy przyginają cały pień i przykopują miejsce szczepiena. Ja boję się takiej operacji - że złamię różę.
o? jaki super Awatarek / heeeej cosiek!! / Nie widziałam tej rabatki z Tereskami, cudna jest i to coś bordowe pomiędzy przetacznikiem a różyczkami, co to? A róże na pniu, zwłaszcza ta różowa, cudo!
Pozdrówka prawiewiosenne pozostawiam
To bordowe na rabacie z różami św. Tereski, to kosmos czekoladowy Nie wiem tylko, czy przezimuje, bo powinnam go wykopać i przetrzymać np. w garażu, ale jakoś o tym zapomniałam
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie.Piękne róze na pniu,ładne bonzai,zadbany ładny ogród,kolorystycznie harmonijny.
Mimo wiatrów zazdroszczę mieszkania nad morzemUwielbiam morze i najchętniej bym się tam przeprowadziłaAch ten bezkres,wspaniale wypoczywam patrząc na fale i słuchając ich szumu