Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewik 20:48, 30 sty 2016

Ewa777 napisał(a)

Beatko, dziewczyny piszą, ze lilie da się wszędzie wcisnąć A ja im uwierzyłam

Dobre
makkasia 10:23, 31 sty 2016

My wszyscy mamy ogrody z gumy
Mam lilie, które rosną od 5 lat w tym samym miejscu, nic z nimi nie robię a kwitną co roku tak samo dorodnie.
macham
Ewa777 17:05, 31 sty 2016

Anda napisał(a)

Nie mam miejsca Czekam, aż huśtawka i zjeżdżalnia wyemigrują z ogrodu. Wtedy będę planować, bo bardzo lubię hortki.

Jak u mnie wyemigruje huśtawka, domek ze zjeżdżalnią i trampolina, to będę miała miejsca na roślinki, że hej
Ewa777 17:07, 31 sty 2016

Ewik napisał(a)

To jest nas dwie, jak narazie mnie nie ruszają

Mi lilie zawsze się podobały imam ich kilka. Tylko wcześniej nie miałam pojęcia jak je sadzić i wrzucałam pojedyncze gdzie popadnie. Jednak teraz zauważyłam w innych ogrodach, że jak rosną w kupie, to efekt jest zniewalający
Ewa777 17:12, 31 sty 2016

makkasia napisał(a)
My wszyscy mamy ogrody z gumy
Mam lilie, które rosną od 5 lat w tym samym miejscu, nic z nimi nie robię a kwitną co roku tak samo dorodnie.
macham

U mnie jeszcze sporo roślin wejdzie Jeszcze nie wiem, na co mi przyjdzie w tym roku ochota, ale na pewno muszę dokupić traw.
Muszę przesadzić białą hortensję ogrodową gdzieś w cień lub półcień, wtedy będę miała dodatkowe miejsce może na jakąś różę?
Chodzi mi po głowie zakup ambrowca gumball,ale na razie nie znalazłam go w ofercie (może pojawi się wiosną). Chciałabym posadzić go na miejscu sumaka.
Mam pojedyncze lilie i to dość długo, ale nie chcą mi się kocić
agnieszka_m 18:52, 31 sty 2016

Ewa777 napisał(a)
Moje róże na pniu Niestety wszystkie bez nazw.
Różowa

Biała
Zdjęcie z 2014r. w 2015r. tak ładnie nie kwitła

Mam 3 żółte róże w przedogródku. Wyglądają bardzo podobnie, ale pewności nie mam, ze to ten sam rodzaj. Kwitną niestety nierówno.

Witam
Ewo jestem zauroczona Twoimi różyczkami na pniu jak je przechowujesz???
wykopujesz je na zimę czy zostawiasz w ziemi???
Ewa777 20:29, 31 sty 2016

agnieszka_malysa napisał(a)

Witam
Ewo jestem zauroczona Twoimi różyczkami na pniu jak je przechowujesz???
wykopujesz je na zimę czy zostawiasz w ziemi???

Zostawiam je w ziemi, robię kopczyki, opatulam matą słomianą i agrowłókniną. Przy takich zimach jak ostatnio bywały taka ochrona wystarcza w zupełności
Niektórzy przyginają cały pień i przykopują miejsce szczepiena. Ja boję się takiej operacji - że złamię różę.
Kapibara 20:47, 31 sty 2016

o? jaki super Awatarek / heeeej cosiek!! / Nie widziałam tej rabatki z Tereskami, cudna jest i to coś bordowe pomiędzy przetacznikiem a różyczkami, co to? A róże na pniu, zwłaszcza ta różowa, cudo!
Pozdrówka prawiewiosenne pozostawiam
Ewa777 21:38, 31 sty 2016

Kapibara napisał(a)
o? jaki super Awatarek / heeeej cosiek!! / Nie widziałam tej rabatki z Tereskami, cudna jest i to coś bordowe pomiędzy przetacznikiem a różyczkami, co to? A róże na pniu, zwłaszcza ta różowa, cudo!
Pozdrówka prawiewiosenne pozostawiam

To bordowe na rabacie z różami św. Tereski, to kosmos czekoladowy Nie wiem tylko, czy przezimuje, bo powinnam go wykopać i przetrzymać np. w garażu, ale jakoś o tym zapomniałam
11:15, 01 lut 2016
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie.Piękne róze na pniu,ładne bonzai,zadbany ładny ogród,kolorystycznie harmonijny.
Mimo wiatrów zazdroszczę mieszkania nad morzemUwielbiam morze i najchętniej bym się tam przeprowadziłaAch ten bezkres,wspaniale wypoczywam patrząc na fale i słuchając ich szumu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies