Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 18:50, 01 lut 2016

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie.Piękne róze na pniu,ładne bonzai,zadbany ładny ogród,kolorystycznie harmonijny.
Mimo wiatrów zazdroszczę mieszkania nad morzemUwielbiam morze i najchętniej bym się tam przeprowadziłaAch ten bezkres,wspaniale wypoczywam patrząc na fale i słuchając ich szumu

Witam Cię, Miłosławo Dziękuję za te miła słowa
Ty chciałabyś mieszkać nad morzem, a ja chciałabym bliżej Krakowa i gór, czyli tam gdzie Ty mieszkasz Uwielbiam Kraków i góry w każdej porze roku Zawsze się cieszę, gdy mam możliwość tam pojechać
Wkrótce odwiedzę Twój wątek
agnieszka_m 19:20, 01 lut 2016

Ewa777 napisał(a)

Zostawiam je w ziemi, robię kopczyki, opatulam matą słomianą i agrowłókniną. Przy takich zimach jak ostatnio bywały taka ochrona wystarcza w zupełności
Niektórzy przyginają cały pień i przykopują miejsce szczepiena. Ja boję się takiej operacji - że złamię różę.

Oo widzisz a ja mam jedną i ją wykopałam, bo pan u którego kupowałam kazał mi ją na zimę wykopać i do garażu schować.
Dobrze wiedzieć że dobrze okryte dają radę w gruncie
Pospacerowałam sobie jeszcze u Ciebie i te Bonzai są świetne a hortki ogrodowe cudowne po prostu pięknie
Anusia 20:42, 01 lut 2016

Ja do posadzenia lilii jeszcze muszę dojrzeć. Wydawałoby się, że nasze ogrody takie małe a ile w nich można pomieścić. Świetny awatarek.
Kuba 20:55, 01 lut 2016

Ewa777 napisał(a)

Jak u mnie wyemigruje huśtawka, domek ze zjeżdżalnią i trampolina, to będę miała miejsca na roślinki, że hej

A u mnie odwrotnie- musze miejsce pod trampolinę szykować i rośliny wysadzić
Ewa777 21:15, 01 lut 2016

agnieszka_malysa napisał(a)

Oo widzisz a ja mam jedną i ją wykopałam, bo pan u którego kupowałam kazał mi ją na zimę wykopać i do garażu schować.
Dobrze wiedzieć że dobrze okryte dają radę w gruncie
Pospacerowałam sobie jeszcze u Ciebie i te Bonzai są świetne a hortki ogrodowe cudowne po prostu pięknie

Agnieszko, to daj mi znać jak przezimowała u Ciebie. Chyba nie dobrze na rośliny wpływa takie wykopywanie. Przez sezon ukorzenią się, a tu jesienią wykopki. Spróbuj mojego sposobu lub przyginania do ziemi
Dziękuję za te pochwały - mi też bardzo podobają się drzewka bonsai (chociaż poprawnie to są niwaki) i hortensje
Ewa777 21:17, 01 lut 2016

Anusia napisał(a)
Ja do posadzenia lilii jeszcze muszę dojrzeć. Wydawałoby się, że nasze ogrody takie małe a ile w nich można pomieścić. Świetny awatarek.

Jestem bardzo ciekawa co jeszcze się u mnie zmieści Ale widzę jeszcze sporo możliwości Avatarek rozweselający
Ewa777 21:19, 01 lut 2016

Kuba napisał(a)

A u mnie odwrotnie- musze miejsce pod trampolinę szykować i rośliny wysadzić

Oj, to gorzej Wolę moje plany Chociaż to dopiero nastąpi za kilka lat Niech dziecko się wyszaleje, a ja mam ją na oku z leżaczka lub z rabatki
anabuko1 21:19, 01 lut 2016

Piękne róże na pniu
A ta pierwsza to nie Luise Odier ??
agnieszka_m 21:35, 01 lut 2016

Ewa777 napisał(a)

Agnieszko, to daj mi znać jak przezimowała u Ciebie. Chyba nie dobrze na rośliny wpływa takie wykopywanie. Przez sezon ukorzenią się, a tu jesienią wykopki. Spróbuj mojego sposobu lub przyginania do ziemi
Dziękuję za te pochwały - mi też bardzo podobają się drzewka bonsai (chociaż poprawnie to są niwaki) i hortensje

przed następną zimą spróbuję twojego sposobu jeśli moja różyczka przeżyje, mam nadzieję że tak. Jutro do niej zaglądnę
Mala_Mi 23:44, 02 lut 2016