Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

szemusia 12:42, 09 lut 2016

Koniecznie Ewcia zasięgnij porady u Bogdzi w sprawie Twojego rh. Bo to dziwa sprawa, skoro nie przesadzane i zasilane prawidłowo...
U mnie też dziś wiosna
Ewa777 18:46, 09 lut 2016

szemusia napisał(a)
Koniecznie Ewcia zasięgnij porady u Bogdzi w sprawie Twojego rh. Bo to dziwa sprawa, skoro nie przesadzane i zasilane prawidłowo...
U mnie też dziś wiosna

Zrobię to na pewno W ubiegłym roku też się pytałam Bogdzi o tego rh, bo miał delikatne plamki. Teraz jest ich więcej. Najgorzej, że nie mogę niczego podobnego znaleźć na sieci
bozga 19:47, 09 lut 2016

Nie wiedziałam, że magnolie się okrywa, chodzi o jakąś konkretną odmianę ? A na rh ni w ząb się nie znam, ale z ciekawością przeczytałam całą dyskusję
lojalna_ 20:48, 09 lut 2016

Ewciu myszko Ty nasza

Nie mam magnoli a chce bardzo ....mam mało miejsca i pomysł na nia tylko musze wrzucić fotke co by sie skonsultować ;(
Ewa777 21:01, 09 lut 2016

bozga napisał(a)
Nie wiedziałam, że magnolie się okrywa, chodzi o jakąś konkretną odmianę ? A na rh ni w ząb się nie znam, ale z ciekawością przeczytałam całą dyskusję

Dwie magnolie posadziłam wiosną i dlatego okryłam, bo młodziutkie. Z rododendronem nie ruszymy, jak nie wrzucę zdjęcia. Jutro będę wcześniej w domu, to zrobię to na pewno
Ewa777 21:02, 09 lut 2016

lojalna_ napisał(a)
Ewciu myszko Ty nasza

Nie mam magnoli a chce bardzo ....mam mało miejsca i pomysł na nia tylko musze wrzucić fotke co by sie skonsultować ;(

Jestem bardzo ciekawa, którą wybrałaś Czy będzie biała,czy różowa tym razem W Twoim klimacie będzie pięknie rosła
Ewa777 14:05, 10 lut 2016

Zrobiłam zdjęcia i wysłałam zapytanie do Bogdzi, ale może ktoś z czytających u mnie, będzie mógł mi pomóc?
W ubiegłym roku pytałam Bogdzię jak pomóc mojemu rododendronowi President Rosvelt, to było na tej stronie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2074-rododendronowy-ogrod-ii?page=3146

Przepraszam, że nie wrzucę zdjęcia z ubiegłego roku, ale nie mogę go znaleźć.

Martwiły mnie brązowe plamki. Przez cały sezon te plamki zostały i nie zmieniały się. Rh kwitł i wyglądało to całkiem zdrowo.
W tym roku wygląda dużo gorzej po zimie. Czy on przemarzł? Czy coś innego mu dolega? Jak mu pomóc?
Dwa inne rh obok niego wyglądają zdrowo.

Sabina76 14:28, 10 lut 2016

Ewa777 napisał(a)

Hej, Sabinko Dawno Cię nie było Więc z jeszcze większą radością Cię witam
Też mam Genie pierwszy rok, więc dmucham na nią i chucham Teraz tak ciepło,że zastanawiam się, czy już nie ściągnąć tych okryć. Dzisiaj było u nas +8'C!

Ewka, u mnie też tak ciepło było, ale dzisiaj już nie za bardzo. Jednak jeszcze zaczekam. Będę kukać do Ciebie kiedy Ty odkryjesz
A nie było mnie nie było, bo mały krasnoludek zajmuje mi cały czas i urlopu nie daje
Sabina76 14:31, 10 lut 2016

W sprawie rh niestety nie pomogę, bo noga jestem z tych wszystkich choróbsk.
lojalna_ 14:32, 10 lut 2016

Ewciu co do magnolii to narazie chodzi o forme nie potrafie znalezc tej foty szukam od wczoraj ale znajde

Nie mam rh nie wiem co z nia